icon

Cestovanie na dlhé vzdialenosti za prácou v zdravotníctve

4. sep 2025

Ahojte. Dostala som ponuku na prácu sestry v nemocnici Bory, avšak mám to z domu 84km=hodina cesty po diaľnici ....Nechcem chodiť na týždňovky, máme doma dvoch škôlkarov a jedného školáka. Tu v mojom bydlisku je nemocnica,ale nemajú pre mňa nič voľné, bola som tam asi 4x a 4x som posielala žiadosť ...a ja už by som potrebovala prácu. Doteraz som brigádovala mimo zdravotníctvo, manžel je živnostník. Manželovi sa to veľmi nepozdáva,aby som cestovala hodinu do práce. Napríklad nemocnicu v Kyjove mám 56km z domu a tiež to vychádza tak hodina cesty skrz obce...
Ste tu niektorá, ktorá cestuje za prácou cez 80km? Samozrejme by to nebolo úplne každý deň, neviem aké rozloženie smien by som mala, ale poväčšine to je dva dni a dva dni voľno atď
...
Neviem sa akosi rozhýbať skrz to, že manžel je tak zo 70% proti,lebo je to ďaleko,i keď, tiež by som bola najradšej čo najbližšie 🍀

mane01
4. sep 2025

@anonym_autor ja by som do toho isla, uvidis, ake to bude. Ak to nebudete zvladat, vzdy mozes z tej prace odist. Hodina na pracou nie je tak vela, ja chodim vramci BA do prace 50 minut mhdčkou. Ty mas vyhodu, ze budes chodit zrejme mimo dopravnu spicku… nenechaj sa odradit manzelom. Muzi vzdy tak trochu ocakavaju od nas zien, ze sa obetujeme. Zvlasnes to a budes spokojna, ak by to bolo naozaj narocne neskor, stale je to skusenost.

madeincssr
4. sep 2025

@anonym_autor ak dobre a rada soferujes a praca/kolektiv bude fajn, mozno sa ti to aj zapaci. Medzitym mozes stale hladat pracu blizsie.

oriesocek
4. sep 2025

84 km je dost, ale poznám vela ludi co takto dochádzaju. a ano v zapche v BA mi to trvalo hocikdy - teda niekdey aj celé tyzdne aj hodinu sa dostat domov a to bolo iba 11 km. ja by som na tvojom mieste nastupila a stale riesila nemocnicu v bydlisku, ked sa uvolni... a inak je to divne, ze nie je miesto, ved mam pocit, ze vsetky nemocnice hladaju ludi.

mysicka36
4. sep 2025

Okrem času na prepravu sváž aj náklady. Ja tiež cestujem v BA z jednej strany na druhú a tak isto to je časovo do hodinky. Lenže mám ročnú električenku a tým pádom náklady na cestovanie minimálne. Ja na tvojom mieste by som miesto prijala, zistila ako budú smeny, ako to budem zvládať. Na to je predsa skúšobná doba, aby si obe strany mohli rozmyslieť či zotrvajú. A v podstate aj po roku vieš dať výpoveď ak nájdeš niečo blyžšie, alebo to jednoducho nebudete ako rodina zvládať.

janinka007
4. sep 2025

Moj kolega dochádza 108km.

anonym_8d9868
4. sep 2025

@anonym_autor po nocnej by si zvladla hodinu bezpecne soferovat? Ak ano, tak vyskusaj.

autor
4. sep 2025
@anonym_8d9868

@anonym_autor po nocnej by si zvladla hodinu bezpecne soferovat? Ak ano, tak vyskusaj.

@anonym_8d9868 to mi aj manžel vravel. Pracovala som vo fabrike na tri viem čo obnáša odšoferovať po nočnej, ale bolo to len 23km a toto je raz toľko
😞

autor
4. sep 2025
@oriesocek

84 km je dost, ale poznám vela ludi co takto dochádzaju. a ano v zapche v BA mi to trvalo hocikdy - teda niekdey aj celé tyzdne aj hodinu sa dostat domov a to bolo iba 11 km. ja by som na tvojom mieste nastupila a stale riesila nemocnicu v bydlisku, ked sa uvolni... a inak je to divne, ze nie je miesto, ved mam pocit, ze vsetky nemocnice hladaju ludi.

@oriesocek hej, že majú plný stav ale že teraz na vrátnicu hľadali mali voľné miesto. Takto sa so mnou bavila na personálnom.....

oriesocek
4. sep 2025
@anonym_autor

@oriesocek hej, že majú plný stav ale že teraz na vrátnicu hľadali mali voľné miesto. Takto sa so mnou bavila na personálnom.....

@anonym_autor po 21 rokoch praxe robim v nemocnici. robila som v sukromných firmách a 13 rokov v korporáte. mám na starosti zlepsovanie procesovt a ich popisovanie... a za mna ti poviem, ze ako prvé by som zmenila komunikáciu... a rovnako personálne by nemali byt v nemocniciach iba robenie miezd, ale reálne personálne a naucit sa komunikovat. inak aj u nas mame volne miesta a vela (v BA 🙂

autor
4. sep 2025
@oriesocek

@anonym_autor po 21 rokoch praxe robim v nemocnici. robila som v sukromných firmách a 13 rokov v korporáte. mám na starosti zlepsovanie procesovt a ich popisovanie... a za mna ti poviem, ze ako prvé by som zmenila komunikáciu... a rovnako personálne by nemali byt v nemocniciach iba robenie miezd, ale reálne personálne a naucit sa komunikovat. inak aj u nas mame volne miesta a vela (v BA 🙂

@oriesocek 🍀
Kde máte voľné prosím?

oriesocek
4. sep 2025
@anonym_autor

@oriesocek 🍀
Kde máte voľné prosím?