Chcem byť súdna lekárka

4. jan 2022

Dobry den,
vie mi niekto poradit, co treba splnit na to, aby som mohla byt sudnou lekarkou? A ma niekto skusenosti alebo niekoho znameho sudneho lekara a vie mi napisat nejake pozitiva/negativa tohto zamerania?
Dakujem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
4. jan 2022

Netusim, kto sa toto moze opytat takto na fore 🤔. Ja ani na gympli by som sa toto neopytala. Ved je asi uplne logicke, ze musis vystudovat medicinu a tam uz zistis, co je a nie je "tazke", "lahke", ake su podmienky. Teda aspon podla mna.

zuzik307
4. jan 2022

6 rokov LF vseobecne lekarstvo, 5 rokov specializacne studium sudne lekarstvo...minimalne 500 pitiev...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
4. jan 2022

@viestta jaj, ved predsa MK je lepsie ako google😀

heleninamama
4. jan 2022

Nebuďte svine. Možno dúfala, že niekto pozná nejaký kurz, ktorý sa dá absolvovať dištančnou formou.
A o tú prácu má záujem hlavne z dôvodu, že rada sleduje kriminálne seriály.

belllinka
4. jan 2022

To ako ked sa tu nedavno vyrojili temy “chcem byt zachranarka, aky si mam urobit kurz”. Lebo niekto si pozrie Pociskovu v seriali a hned hura, romantika, idem zachranovat ludi 🙂

autor
4. jan 2022

…len som sa slusne spytala, ci nema niekto nahodou skusenost. Predsa osobna skusenost je viac ako suche informacie z internetu. Ale mate pravdu, podla urovne komentarov sa radsej orientujem na ine zdroje.

@zuzik307 dakujem za odpoved k veci.🙂

ivkazba
4. jan 2022

Úrovne komentárov sú ale priamo úmerné tvojej otázke. Ak chce niekto vykonávať prácu, ktoré po maturite vyžaduje 11 ročné štúdium a ešte množstvo iného, tak je predpoklad, že ak aj pôjde o stredoškoláka, tak takého, ktorý dokáže takéto informácie vyhľadať a spracovať ich.

sisa_s
4. jan 2022

V prvom rade vystuduj medicinu, potom uvidis, co ta bude bavit, nie je to naozaj ako vo filmoch, netusis, ako by si zvladla pohlad na take telo a ten smrad okolo...ja mam inak zaludok silny, pohlad na rozkladajuce telo s cervami mi nerobil nic, ale kvoli tomu smradu som hodinu z cvika stravila na chodbe 😀 takze sa orientuj najskor na to, aby si sa dostala na medicinu, potom mozes riesit ostatne

ivkazba
4. jan 2022

@sisa_s ten smrad, presne, ja keď som bola na pitve (počas SŠ), nič mi vizuálne nevadilo. Ale ten puch, ešte doma o sprche a prezlečení som mala pocit, že celá smrdím.

sisa_s
4. jan 2022

@ivkazba anatomicke pitvy su fajn, to je len formaldehyd, takze taky chemicky puch 😀 ale to prirodzene nekonzervovane telo, iny kaliber 😀 viac zo sudneho som prestala na chodbe nez na pitevni 😀

ivkazba
4. jan 2022

@sisa_s jaj, strašne sa smejem "anatomicke pitvy sú fajn". 😂

sisa_s
4. jan 2022

@ivkazba tak mne to nic nerobilo 😀 najlepsi tyzden anatomie, lebo sme sa nedrtili stovky stran, ale dostali oblast tela a to sme si pitvali do detailov 😀

sissy27
4. jan 2022

@heleninamama a ešte by tú prácu mohla vykonávať z domu, nie? 😂

brembo
4. jan 2022

tak najprv medicína a potom rozmýšlat ako dalej. či to vobec dokážeš zvládnut. Nejde len o to učenie,ale i psychiku. Ked ti tam daju dieta na pitvu-zvládneš to? Mladé dievča,chlapca. I na toto sa musíš pripravit.