Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
ale ved nech sa paci... ked si myslis, ze ta niekto bude zivit, tak kludne mozes chciet. Inak zabudni na to co chces a rob to co potrebujes pre zivot. Nespoliehaj sa na princa na bielom koni a MOZNO sa raz objavi a b udes doma. Ale len tak si ta niekto neadoptuje od mamicky a ocka a nebude tvoju lenivost sponzorovat.
POCHOP ze na to aby si si splnila takyto sen, nemozes len CHCIET. ty musis normalne chodit do prace, vypracovat sa a dosiehnut ciel, ci prax, ci svoje podnikanie = take aby tebe to vyhovovalo a mohla si to robit z domu a rovnako nejak sa musis prezentovat aj pred pripadnym manzelom. Ako som pisala, ziadny princ ta vyslobodit nepride.
Tiez by som rada dva tydzne z mesiaca lezala na plazi, ale realita je realita, tak sa vrat na zem, skor ako si znicis zivot.
ste sa tu do mna obuli, ale ine som ani necakala, moc realnych komentov tu nie je,len ma urazate, tak ako aj rodicia - autorka, reálnych komentárov je tu väčšina, len ty žiješ mimo reality.
Opýtam sa ťa takto? 4 roky si žila v krajine na Blízkom východe? Čo si tie 4 roky robila, že si sa musela vrátiť domov? Za 4 roky si mala mať kopec kontaktov, aby si tam mala koho osloviť s pomocou a mohla tam ostať. Za 4 roky si mala niečo usporiť, aby si mala prostriedky na prenajanie si bývanie a mala čas nájsť si tam muža. Ak teda ti vyhovuje život ženy na Blízkom východe. Takže čo si preboha tie 4 roky robila, že si sa musela vrátiť? Rozumná žena s obrovským rozhľadom by sa nemusela vracať.
@melanta lenze zavisi od partnera tam, co ti ten krasavec ciernovlasy moja zlata povolí- vacsinu vaci nepovoli, asko take, ze kontakty, a pod. dokonca som sa musela najtanaka ucit arabcinu a pod. ved bol blazon! kebyze je normalny, zostanem tam s nim. nie?
ale pracu z domu si hladam sustavne- to musim dodat na svoju obranu, uz par rokov
Ale vidíš, že to nestačí. Proste si dospelá, tak sa tak správaj. Choď pracovať, hoci aj do Tesca vykladať tovar, maj príjem aby si mohla platiť bývanie, nielen svoje veci. A vysnívaný job a život si hľadaj popri tom. Poviem ti, mužov, ktorých poznám a ktorý chcú mať ženu v domácnosti - ženu ako ty by nechceli. Lebo ty len sedíš na zadku a čakáš, že ti niečo samé spadne z neba.
A ja chcem byť princezná, tak čakám doma v izbe, kedy zazvoní princ a popyta ma o ruku 😅 asi takto nejak znie tvoj príspevok…. Áno, aj ja po veľa veciach túžim, ale preto aby sa mi splnili proste musim niečo spraviť, makať na sebe… aby si sa raz dostala k tomu, že pár hodiniek práce denne doma podľa seba ta uživí, musíš najskôr niečo do toho investovať, minimálne čas a snahu sa vzdelávať, lebo to čo ponukas teraz očividne nestačí a zo dňa na deň sa to nezmení… ak je cieľom tohto príspevku sa len vysťažovať, nech sa páči, ale ak s tým chces aj niečo robiť, iná rada neexistuje
Napíš, v akej krajine si žila. Pretože v krajinách Blízkeho východu, kam chodím ja, ženy normálne fungujú, vedia a môžu pracovať, vzdelávať sa, chodiť von, na kávičky, do salónov, angažovať sa v rôznych aktivitách. Ak si žila v Afganistane alebo Iraku, tak nemáš predstavu o fungovaní žien na Blízkom východe, pretože tieto krajiny žijú úplne mimo toho, ako iné moslimské krajiny.
Prezradím ti tajomstvo...aj v SR funguju firmy v ktorych pracujes z domu, v jednej takej som robila 12 rokov...ale to aj v takej musis rano vstat a pracovat 8-10 hodin...to nie je ze robim z domu a tvarit sa ze super...to je len dovera zamestnavatela ze to, co zvycajne robis z prace tak ti dovoli obcas robit z domu. Momentálne je tendencia chodit do officu 2-3x tyzdenne (aj ja tak chodim) a ver mi da sa to vydrzat. Ver mi, tiez by som radsej mala manzela ktory zarobi 10litrov mesacne a ja by som chodila na jogu a kozmetiku.... ale nezarobi tolko... a je hrdy na to ze pracujem a zarobim dost aj ja...ved aj po praci vies ist na jogu a varit teplu veceru a piect kolace...
NIKTO a ani ten najväčší prachač si nenarazi tak lenivu babu a nebude ta vydrziavat, to mi ver
Neviem tu temu najst ale pisala si tu. Mozno si ju dala zmazat a teraz machrujes. Viacere sme ta lutovali, davali ti tipy, ja som ti poradila aby si skusila napisat knihu o svojom zivote.
Jediné riešenie pre teba je, že si nájdi praktikujuceho muslima.
(Konečne téma, kde to môžem napísať).
Budeš spokojná. Budeš doma. Budeš sa môcť venovať sebe, domácnosti, jemu, deťom. Budeš robiť to, čo ťa baví. A on vás bude živiť.
Ale hľadaj určite normálne praktikujuceho. Nie takého čo si aj vypije, aj sem tam zanadava.. lebo toto na začiatku je znak pokrytectva (ktoré môže byť potom vo viacerých oblastiach).
Čiže hľadaj normálne praktikujuceho, slušného pracujúceho muslima, ktorý chce rodinu a nikah do pár mesiacov.
A teda do zlatej klietky si ťa môže zatvoriť aj Európan, aj tu sú muži prehnane žiarliví, majetnícki, manipulatívny a agresívni… a teda často si priviažu ženu práve tým, že je od nich finančne závislá… takže vždy je lepšie sa spoliehať na samu seba, mať rezervu a záložný plán, aj ako žena v domácnosti
@katkaseiner čo je lenivá?
Vo keď bude mať 4 deti a makať v domácnosti viac než ty za celé roky v práci? Je to proste len iná práca, iný životný štýl.
ved bol blazon! kebyze je normalny, zostanem tam s nim. - z toho, čo si o ňom napísala, ty si bola väzeň, nie žena v domácnosti. To je veľký rozdiel. Muž, ktorý je normálny, sebavedomý a chce ženu v domácnosti, chce ženu, ktorá ho bude reprezentovať. Ale ty si mala debilka a máš skreslenú predstavu o tom, že žena v domácnosti je niekto, kto nič nerobí.
@lenkakravcova Prečo je to jediné riešenie? Nemôže si nájsť "nemuslima", porodiť zopár detí a byť po dohode s ním žena v domácnosti? Toto podľa teba je možné len u muslimov?
Samu seba chvalim ze som to zvládla docitat do konca...ale nehnevaj sa na mna, ty si riadne rozmaznana a leniva. Chyba ti absolutne dotyk s realitou. Pracu z domu ktora ti bude vynasat, na to potrebujes byt v niecom dobra a mat za sebou skusenosti. Ty si to predstavujes ako Hurvinek valku. Na mieste rodicov ta uz zeniem z domu okamzite.
Vieš čo dievka,normálne by som ti priala,aby ti toto rodičia stopli,buď nech od teba začnú pýtať nájomné alebo nech ti povedia,že máš mesiac na nájdenie iného bývania..Chcela by som vidieť,čo by si potom robila,či by si ďalej žila vo svojej predstave "Ja chcem a chcem a chcem" alebo by si sklopila uši a išla by si pracovať ako my ostatné chudery,ktoré trávime 8 hodín denne v práci mimo domu..Lebo jediný,kto je tu mimo,si tak akurát ty..Aj tá žena v domácnosti si totiž najprv musí nájsť nejakého chlapa,ktorému porodí tie deti a kto si ju bude doma vydržiavať,ale okruh chlapov,ktorí si hľadajú zlatokopky,je v týchto končinách dosť obmedzený..
@lenkakravcova Lenka, väčšinou ma skôr irituješ tvojimi názormi, teraz absolútne súhlasím s tým, čo si autorke napísala. Ak chce život, aký popisuje, tak by si mala nájsť muža, ako popisuješ. Avšak podľa mňa si nepochopila jednu vec a to dedukujem na základe reakcie, ktorú si dala katkaseiner. Ty píšeš, že starať sa o deti je náročné. Áno. Ale ak si prečítaš reakcie autorky, tak ona jednoducho nechce pracovať, jej sa ráno nechce vstávať. A mať deti je o tom, že vstávaš ráno, dokonca v noci. Mať viac detí je väčšinou oveľa náročnejšie ako chodiť ráno o 6 do práce. A to autorka nechce. Mne si presne napadla ty, keď som čítala príspevok. Ale vieš aký je rozdiel medzi tebou a autorkou? Že ty sa staráš o rodinu a robíš deťom a mužovi domov. A to je práca. Ty pracuješ. Autorke sa pracovať nechce.
@h2 aká je na to šanca? Hlavne ak má viac než 25r kedy na "trhu" ostávajú spolovice vášne kusy? Aká je šanca pri tom, že nájde nemuslima, ktorý bude hľadať ženu, ktorá bude v domácnosti (navždy?), ktorý s tým proste bude rátať že aj keď deti budú mať 18r tak ona bude doma? A on s tým bude súhlasiť a podporovať ju v tom? Ale teda ona musí sa postarať pekne o domácnosť a deti. Nevymyslat že sa jej nechce..
Myslím, že medzi muslimami má oveľa väčší výber. Ak vie jazyky, tak s komunikáciou mať problém nebude.
@melanta hej no, ja čakám teraz 4.dieťa, takže aj keď nepracujem vonku, tak pracujem doma asi dosť. 😀 Niekedy mám pocit, že celé dni len varím, periem, prezlieka prádlo, upratujem, riešim deti a manžela a to celé odznova. 😀😀😀
@lenkakravcova presne ako píšeš, síce nie si zamestnaná, ale robíš celý deň, tvoja pracovná doba je nonstop. Autorka pracovať nechce.
@lenkakravcova A aká je šanca, že na Slovensku nájde vhodného muslima? Podľa mňa má oveľa väčšiu šancu nájsť nemuslima, ktorý bude ochotný mať ženu v domácnosti. Veď to tu čítam pomerne často, že muž chce, aby žena po materskej nešla do práce, že on sa postará, ona nech sa stará len o deti a domácnosť. Nič zriedkavé to nie je. Určite je na Slovensku takých chlapov viac, než muslimov.
@h2 mala som na myslí zahraničie. Však aj toho predtým mala zo zahraničia.
Aj to druhé čo píšeš je možnosť. Beriem.
Ahoj, doučovanie jazykov, prekladatelstvo, to by sa mohlo dať i online. Či už sama za seba, čo zahŕňa i robenie si marketingu a zháňanie si klientov, prípadne písanie nejakého blogu alebo pre niekoho aspoň na začiatok. Pozri stránky ako Tandem, Italky, Virtuálna jazyková a jazykovky v Tvojom okolí.
Ked preskocim tie mizerne rozclenene litanie, co sa ti neda a ake polena ti zivot hadze pod nohy - co vlastne vies ponuknut?
A skus nie celymi vetami, topis sa v slovnom balaste.
Vypis to v bodoch. Jasne, strucne, jednoducho. Par slovami.
Upraces si tym aj ty v hlave.
Ten gulas, ktorym rozmyslas, jedno cez druhe, piate cez deviate, do toho sebalutost, ti nijak nepomaha.
@sasesoe snazila som sa, nejde to zohnat.

ano, mozete ma tu urazat do lenivych lemier, a neviem akych nimandov, pre niekoho taka som, jasne, to chapem, ale viem, coi ccem od zivota a co nechcem.
je to aj zvyk, v arabskej krajine som nepracovala, tam to nie je povolene zenam velmi.