Chcem sa stať poštárkou
Ahojte! Chcem sa stať poštárkou, ale neviem co je k tomu potrebne. Ake vzdelanie, nejaky kurz...Dakujem za odpoved 🙂
Postarka pochodzkarka? No ani za svet. U nas ju furt napadne nejaky psisko.
@zsana, kamoska ma gympel, podmienka je asi maturita a ides na pohovor, zaskolia ta a mas. Kamoska potom odisla, mala inu pracu a neskor ju vzali na inu vyssiu poziciu a je velmi spokojna, lebo je na lepsej pozicii, robi 6 az 7 hodin denne a nezaraba az tak zle na ten pocet hodin, je velmi spokojna.
Narocnost prace zavisi od lokality. Praxovala som na poste kde pracovala len veduca, proste tam nechodilo vela ludi. Chodili sme tam praxovat pred sviatkami ked bol naval. Niektore spoluziacky isli do centra a tam makali vkuse. Takze to fakt zalezi od miesta.
Nemala som moznost robit tuto pracu, ale z tych platov som teda max. sklamana. Nevedela som, ze tak malo zarabaju.
Ktora z vas to robila? Lebo ja ano. Robila som za priehradkou. Dostala som sa tam bez znamosti. Pracovny cas denne 6,5h. Z toho 2h mimo priehradky. Je to fajn robota iba si treba davat pozor na peniaze a sprostych ludi. Plat bol ale smiesny, no v tom case som bola rada aj zato okolo 430€ v cistom. Cca. Skolu nepotrebujes ziadnu iba 2tyzdne zacvik. Robila som to 4mesiace lebo som mala hluche mesiace pocas vysokej. Proste som sa stihla zamestnat kym dokoncim vysku 😀 takze ja si myslim, ze ak nemas pracu alebo nejaku fyzicky narocnejsiu a mas sa moznost zamestnat tu tak chod. Nie je to take zle.
@fidka79 hmotna zodpovednost = zodpovednost za pokladnu, peniaze - ty to beries ako keby postarka za priehradkou bola zodpovedna za dorucovanie balikov 🙂 ale tam je X dalsich ludi, ruk, ktorymi tie baliky prejdu....je to narocna praca, zakaznici su uhundraní, nevludni, netrpezliví, a koniec koncov kazda praca s hotovostou je o drzku, kazdy clovek je omylny a kazdemu sa moze stat, ze zle vyda, atd. a uz vidim toho zakaznika, ktory postarke tie peniaze, co mu dala naviac vrati...takze ma hmotnu zodpovednost a co prerobi, to jej strhnu z platu - tak isto ako pokladnickam v obchode, autobusarom, atd. atd.
Ja este dodam ze najhorsia je ta hmotna zodpovednost a ked pridu za davky vyplatit ale to ja som nevyplacala, teda minimalne. Inak ta praca ani narocna nie je. Vsetko ti vyrata pc, nie je vzdy naval takze je to v pohode. Ja som mala cas si v klude vypit caj napr. Dat si keksik alebo sa najest. Samozrejme ludia chodia v navaloch takze ked dosli tak naraz aj 10ti 😀 a potom na sviatky je to o drzku.inak v pohode. To v takej skolke som sa nestihla ani vycikat ani si caj vypit.
@fidka79 prepáč, ale robila si na pošte? Máš ceniny, peniaze....za všetko je hmotná zodovednosť a za tým si stojím
ja.
@pumpkincake aj noviny si zdarma prečítaš 🙂 takže samé výhody, ja už som aj zľavu u zúbarky, v servise na auto z protekcie dostala 😀

@fidka79 uplna hmotna zodpovednost! A ak nahodou vydas zle aj o 20-50 eur, co ti samozrejme zakaznik nevrati (cest svetlym vynimkam) este ta budu riesit ze si ich akoby ukradla .