icon

Chcem učiť na základnej škole alebo v materskej. Čo k tomu potrebujem?

8. jan 2026

VS mam v uplne inom obore. Ale bavilo ma ucit bud v materskej skolke alebo na ZS. Co k tomu potrebujem? Mam 40.rokov

anonym_e4f3ae
8. jan 2026

No to záleží od toho aký odbor si vyštudovala. Pokiaľ máš mgr môžeš si urobiť pedagogické minimum a vyučovať predmety, z ktorých máš štátnicu.

anonym_0eda15
8. jan 2026

@anonym_autor ja si teraz robim DPS a potom budem moct učiť predmety z ktorych som zostatnicovala...

stvura
8. jan 2026
@anonym_e4f3ae

No to záleží od toho aký odbor si vyštudovala. Pokiaľ máš mgr môžeš si urobiť pedagogické minimum a vyučovať predmety, z ktorých máš štátnicu.

@anonym_e4f3ae to je dost skreslena predstava - mozno v nejakej malej dedinke po znamosti alebo v BA kde hladaju ucitelov ako sol ano, ale realne ee...v drvivej vacsine ta takto nevezmu a netreba byt naivny

ena
8. jan 2026

@anonym_autor predskolska a elementarna pedagogika, UK Ba , trnava, Presov...po skonceni bakalara ( 3 roky, externe) je z teba ucitelka MS/ vychovavatelka SKD, ale to iste budes mat aj ked si dorobis dalsiu strednu skolu, napriklad pedagogicka Bullova BA ( 2 roky, externe). Ak si spravis bakalara, pokracovanim na Mgr.( 2 roky) studiu mozes byt ucitelka 1.stuoen ZS..

euka210
8. jan 2026

@anonym_autor do skolky minimalne 2r nadstavbu str.pedagogickej skoly. Ucit...2r pedag.minimum a mozes ucit z coho mas statnicu. Na pedag.minimum beru skoly aj za asistenov. S pg.nadstavbou robi znama v druzine.

tokio22
Včera o 09:24

@anonym_autor kontakty a veľmi dobre