icon

Chcú ma prepustiť z roboty

24. apr 2025

Ahojte dneska som dostala zlú správu, chcú ma prepustiť z roboty. Dôvod: Našli si staršiu teda už deti má veľké, nebude čerpať paragrafy a ocr. Sú somnou spokojný čo sa týka roboty len moje ,, zlaté kolegyne " sa sťažovali. Baby je to veľa ?za celý rok som bola 3x na 5 dni na OCR a sem tam paragraf. Mám 2 deti. Ja neviem kde si nájdem teraz robotu. Časovo bola super, robota sa mi páčila a áno rada som tam chodila teraz som úplne znechutená a neviem čo bude ďalej.... taký výlev 😭

Strana
z4
koniarova
24. apr 2025

Určite ťa nechcú vyhodiť za 15 dní ocr. Si si istá, že je to preto?

autor
24. apr 2025
@koniarova

Určite ťa nechcú vyhodiť za 15 dní ocr. Si si istá, že je to preto?

@koniarova áno tak by to to bolo povedané že kvôli chybaniu. Že sú spokojný s mojou robotou no potrebujú takú čo nebude kvôli deťom chybat

koniarova
24. apr 2025

Tak im odkáž, že sa obrátiš na Inšpektorát práce. 😉

jamimo
24. apr 2025

@autorka tak ak ti to takto povedali, súhlasím s odpoveďou vyššie 👉 Budem sa informovať na Inšpektoráte práce. Spomenula by som aj slovíčko Diskriminácia z dôvodu, že som žena a matka. 👆I keď neviem, či dobre pochodíš 🤷‍♀️ Každopádne držím palce!

livsi
24. apr 2025

Potom ti musia dať odstupné. Nemôžu ta vyhodiť za to, že si bola na OČR. Musíš mať 2 napomenutia a až potom ta môžu vyhodiť. Ale nie za OČR.

larinka552
24. apr 2025

Kks to je diskriminacia... Ale ak mas kolegyne taketo intriganske jezibaby, tak by sok aj porozmyslala ci mi neurobili dobru sluzbu a inde mi bude lepsie.. 🤔

domkakvet
24. apr 2025

Tak mas na to pravo, ale realita je ina, ja mam taku skusenost, ze kazdy kto ma male deti, tak ich da strazit bud k rodicom, alebo nejako si to vybavi, pretoze im je jasne, ze by leteli z prace, nie kazdy ma taku moznost, ale zial vo vacsine pripadov to tak chodi.

hradnapani
24. apr 2025

co by som dala za 15 dni ocr za rok, ked som sa vratila po RD. To naozaj nie je vela. Kazda jedna z nas na nasom pracovisku, ktora sa vratila po rd bola doma pomaly kazde dva tyzdne, to bolo nieco hrozne. Ale nikdy nas nikto za to nechcel vyhodit. Ja som napr. nemala vobec ziadnu moznost, kto by mi povaroval deti, nic sa nedalo robit. Zavisi asi aj kde pracujes. Ak v nejakej prevadzke, kde sa musite striedat, tak ta su asi z toho nervozni ovela rychlejsie, ako niekde v urade. Ale 15 dni naozaj nie je vela.

rozculena
24. apr 2025

ja reálne chcem vidieť tú výpoveď,že aký paragraf použijú,lebo to,že si na OČR,nie je dôvod na výpoveď.
Autorka,teraz dobre čítaj! Dôvod na výpoveď je iba
1.nadbytočnosť,čo teda nie je,lebo na tvoje miesto príde iná
2.Rušenie firmy,čo sa tiež nekoná
3.závažné porušenie prac.disciplíny,čo u teba tiež nie je,keďže s tvojou prácou sú spokojní

DÁVAJ SI POZOR,určite ti podstrčia DOHODU o ukončení prac.pomeru.
NEPODPISOVAŤ.Ani keď budú na teba robiť nátlak.
Povedz,že si to vezmeš domov,aby si si to mohla v kľude prečítať,na to máš nárok.
uvidíš,čo sa bude diať,lebo fakt neviem,ako inak by sa ťa mohli zbaviť,ak dohodu nepodpíšeš.

rozculena
24. apr 2025
@livsi

Potom ti musia dať odstupné. Nemôžu ta vyhodiť za to, že si bola na OČR. Musíš mať 2 napomenutia a až potom ta môžu vyhodiť. Ale nie za OČR.

@livsi z akého dôvodu by jej mali dať odstupné? Nie je nadbytočná.

ankare
24. apr 2025

Juj, moja, ja som každý mesiac na OČR. 🤦 A pecka som si vyčerpala všetky za rok. 🤦 Chvalabohu,mám šéfku,ktorá mi to zatiaľ nevykrikuje.
Neboj, nájdeš si nieco ine. Lepšie. Držím palce!

prasiatko30
24. apr 2025
@ankare

Juj, moja, ja som každý mesiac na OČR. 🤦 A pecka som si vyčerpala všetky za rok. 🤦 Chvalabohu,mám šéfku,ktorá mi to zatiaľ nevykrikuje.
Neboj, nájdeš si nieco ine. Lepšie. Držím palce!

@ankare a kde robis prosim ta, ze im v robote nechybas🤔len zvedavost fakt

ankare
24. apr 2025
@prasiatko30

@ankare a kde robis prosim ta, ze im v robote nechybas🤔len zvedavost fakt

@prasiatko30 v špeciálnej základnej škole. Som pedag. asistentka.

zuzubb007
24. apr 2025

Ono 15 dni nieje veľa, ale keď si dáš + 25 dní dovolenky + nejaký paragraf hneď máš 2-3 mesiace voľná za celý rok čo niekedy je naozaj veľa, neviem nemala si možnosť dať deti postrážiť rodine, prípadne muzovi? Ja si napríklad na choroby čerpám dovolenku v práci, preto mám ocr do roka presnú 0, ako veľké deti sú na druhom stupni už deti môžu samé byť? Je to nefér mali ti povedať pri prvej ocr, že dobre by bolo si to zariadiť inak, aj keď ochorieť môžes aj ty a môžeš ostať na očr aj mesiac to nikdo nevie

eleanor2510
24. apr 2025

Prepustit ta len tak lahko nemozu, dovody vypovede tu uz boli vymenovane. Si si ista, ze je to vypoved, a nie napriklad nepredlzenie zmluvy na dobu urcitu? Lebo na to pravo maju, na vypoved nie.

bobrina1
24. apr 2025

Ved aj tvoja nahrada bude musiet ist na PN, potom ju tiez nahradia?

prasiatko30
24. apr 2025
@zuzubb007

Ono 15 dni nieje veľa, ale keď si dáš + 25 dní dovolenky + nejaký paragraf hneď máš 2-3 mesiace voľná za celý rok čo niekedy je naozaj veľa, neviem nemala si možnosť dať deti postrážiť rodine, prípadne muzovi? Ja si napríklad na choroby čerpám dovolenku v práci, preto mám ocr do roka presnú 0, ako veľké deti sú na druhom stupni už deti môžu samé byť? Je to nefér mali ti povedať pri prvej ocr, že dobre by bolo si to zariadiť inak, aj keď ochorieť môžes aj ty a môžeš ostať na očr aj mesiac to nikdo nevie

@zuzubb007 presne ak idu napr na sluzby a furt kazdy mesiac nieco a musia prerabat rozpis sluzieb tak asi moc nie su nadseni. Su roboty kde to nie je vidno ale su roboty kde je to citit. Este kebyze mas robotu, ze zbalis pc do ruksaku a doma sa pripojis a dorobis aspon to najnaliehavejsie tak ako tak

tramtada31
24. apr 2025
@jamimo

@autorka tak ak ti to takto povedali, súhlasím s odpoveďou vyššie 👉 Budem sa informovať na Inšpektoráte práce. Spomenula by som aj slovíčko Diskriminácia z dôvodu, že som žena a matka. 👆I keď neviem, či dobre pochodíš 🤷‍♀️ Každopádne držím palce!

@jamimo a volali ste už na inšpektorát prace?😀 ja som tam volala a mala som pocit, že až tak nestoja na strane zamestnanca. Napr čo sa týka lehoty oznamenia dovolenky vopred, má odpinkali, že zamestnavatel disponuje celou dovolenkou a keď nedodrží zákonnú lehotu oznamenia čerpania dovolenky, tak by za to nedali ani pokutu, lebo to nie je zavazne😀

jamimo
24. apr 2025
@tramtada31

@jamimo a volali ste už na inšpektorát prace?😀 ja som tam volala a mala som pocit, že až tak nestoja na strane zamestnanca. Napr čo sa týka lehoty oznamenia dovolenky vopred, má odpinkali, že zamestnavatel disponuje celou dovolenkou a keď nedodrží zákonnú lehotu oznamenia čerpania dovolenky, tak by za to nedali ani pokutu, lebo to nie je zavazne😀

@tramtada31 netreba sa vybavovať cez telefón. Treba podať podnet a popísať pomery, podmienky na pracovisku. Môžeš aj anonymne... Podnet by mali prešetriť.

nelca84
24. apr 2025
@jamimo

@tramtada31 netreba sa vybavovať cez telefón. Treba podať podnet a popísať pomery, podmienky na pracovisku. Môžeš aj anonymne... Podnet by mali prešetriť.

@jamimo anonymne podnety nemusia byt riesene, takze anonymne urcite nie, a vzdy je lepsie sa najskor poradit po telefone

nelca84
24. apr 2025
@tramtada31

@tramtada31 lenze to je pravda, ze zamestnavatel urcuje cerpanie dovolenky

jamimo
24. apr 2025
@nelca84

@jamimo anonymne podnety nemusia byt riesene, takze anonymne urcite nie, a vzdy je lepsie sa najskor poradit po telefone

@nelca84 sestra tam pracovala a riešili...

miskakyska
24. apr 2025
@jamimo

@jamimo tým dupľom ju vyhodia, keď sa dozvedia, že podala sťažnosť ...

jamimo
24. apr 2025
@miskakyska

@jamimo tým dupľom ju vyhodia, keď sa dozvedia, že podala sťažnosť ...

@miskakyska preto som písala, že anonymne

nelca84
24. apr 2025
@jamimo

@nelca84 sestra tam pracovala a riešili...

@jamimo hovorim, ze nemusia byt, lebo zakon stanovuje riesit len podnety zamestnancov a ked je anonymny, nie je mozne overit, ci ho podal zamestnanec. Z tych sa riesi len nahodne.

zuzubb007
24. apr 2025

Poda podnet a začo? Vyletí tak či tak, zamestnávateľ si môže robiť čo chce on ju platí zo svojich peňazí, čiže má právo si zamestnať hocikoho uzná za vhodné, v tomto prípade ostane na smiech dávať niečo na inšpekciu, vždy si to treba prehodiť na opačnú stranu, keby ty zamestnávas ľudí a potrebuješ ich v práci a oni šup na očr, na základe čoho ti môžu vzniknúť mínusové dní, určite by si ako zamestnávateľ skákala od radosti, že máš straty

jamimo
24. apr 2025
@nelca84

@jamimo hovorim, ze nemusia byt, lebo zakon stanovuje riesit len podnety zamestnancov a ked je anonymny, nie je mozne overit, ci ho podal zamestnanec. Z tych sa riesi len nahodne.

miskakyska
24. apr 2025
@jamimo

@miskakyska preto som písala, že anonymne

@jamimo anonym hodia za hlavu.. tými sa moc nezapodievajú... pán na linke mi to normálne bez omáčiek povedal

nelca84
24. apr 2025

@autorka ak chces riesit diskriminaciu, v prvom rade musis zamestnavatelovi podat staznost podla par.13 ZP., prip. s mozes obratit na narodne stredisko pre ludske prava

nelca84
24. apr 2025
@miskakyska

@jamimo anonym hodia za hlavu.. tými sa moc nezapodievajú... pán na linke mi to normálne bez omáčiek povedal

@miskakyska vsak to nie je tajne, staci si pozriet par. 150 ZP, naco omacky

Strana
z4