icon

Chodili by ste do práce pešo po frekventovanej ceste?

31. mar 2025

Moja prvá práca bola v meste vzdialenom 30 km chodíla som autobusom potom 1km pešo, po prvej materskej som mala prácu asi 500m domu teraz do druhej materskej 2,5km z domu.. Mám sedavú robotu pohyb mu chýba, ale nie je to cesta kde by bol chodník . Je to cesta smerom na hraničný priechod, prekventovana cesta osobné autá, nakladné autá aj poľnohospodárske mechanizmy. Na jeseň som skúšala bicyklom ale necítila som sa bezpečne.
Chodili by ste do práce pešo za takýto podmienok?

Strana
z3
mondolina
31. mar 2025

nie

balerina2025
31. mar 2025

bez chodnika nie

pribinak
31. mar 2025

Nejaká poľná cestička? Lebo za takýchto podmienok nie

dadis
31. mar 2025

Presne tolko som mala do prace kedysi a chodila som pesi..ALE cesta bola prijemna, len kusok po chodniku popri ceste, ktora nebola az tak frekventovana, no i tak to na mna posobilo rusivo i ked som mavala sluchatka. Mas podvedomy stres a strach z tych aut, i tie exhalaty nic moc. Radsej sa odvez autom a na prechadzku si po praci zajdi do lesa, parku ci na ine pokojne miesto (aj pluca sa ti odvdacia)

reanda
31. mar 2025

nie

autor
31. mar 2025

@pribinak nie...nič

autor
31. mar 2025

@dadis keď prídem domov ja a deti nezastavím sa do 8mej9tej

oriesocek
31. mar 2025

Nie nechodila, ak je to takáto cesta….

reanda
31. mar 2025

ked sa od prichodu z prace do vecera nezastavis, tak ti asi pohyb nechyba 😀

procrastique
31. mar 2025

Nie, radšej pritučnená kvôli zníženému pohybu ako mŕtva kvôli nejakému človeku čo si ma nevšimol alebo s rakovinou pľúc popri tom ako to tam budem denne čmúchať.

autor
31. mar 2025

Učiť sa s deťmi a pritom variť a pod nie tej pohyb ktorý potrebujem

nika23t
31. mar 2025

Nie... Bála by som sa denne chodiť takto.

dadis
31. mar 2025

Tak to mas 20minut tam a 20minut spat..a autom do 5 minut, tak to mas usetrenu polhodinku casu, ked pojdes autom --- tak obuj si tenisky o 19, pusti si do usi dobru dobru hudbu alebo pocast a dojdi domov o 20 a daj uz len detom pusu na dobru noc. Si ich mama, potrebuju ta zdravu este vela rokov - aj fyzicky, aj mentalne, tak si povedz, ze to robis pre ich dobro a pre dobro celej rodiny. Tak to vysvetli aj muzovi..

autor
31. mar 2025

@dadis nemám auto, končím o 15:00 a bus ám o 2hodiny

ukgirls
31. mar 2025

ked mas 2h casmedzi koncom prace a busom skoc si na hodku do posilky .. istejsie ako trmacanie po ceste a nebodaj ta nieco chyti ... nehovoriac,ze bude aj tma,prsat etc ..

autor
31. mar 2025

@ukgirls sorry tam kde pracujem nič nie je ...ani kaviareň, ani potraviny, ani žiaden ďalši obchod

paradajkova
31. mar 2025

Chodila som 2.5km do prace peso, ale po chodniku a cyklotrase, krasna prechadzka popri vode. Keby mam ist po frekventovanej ceste tak nie.

pralinka86
31. mar 2025

Ina cesta nie je? Aj dlhsia.. bicyklom by to slo potom mozno

ukgirls
31. mar 2025

tak t oje riadne na p.. praca .. bud sa dohodni na uprave casu -neskor zacnes aby si niekde netrcala 2h zbtocne alebo kasli na to a hladaj daco lepsie .. ten cas stracas na ukor deti s kt by si mohla byt .. al eaby som neodbiehala - nie nechodila by som peso a ani na biku .. je to nebezpecne ...

autor
31. mar 2025

@ukgirls aj keby v tom prípade by som čakala ráno pred prácou tie 2 hod

vler
31. mar 2025

Nechod peso za takychto podmienok; aby ta nejaky sofer neprizabil co cumi do telefonu... Kup si svihadlo a zacni ho pouzivat doma 10 minut denne

minenkaa
31. mar 2025

V tomto prípade nie a to milujem sa prechádzať

selest
31. mar 2025

Chodila som takto pesi do prace pri frekventovanej ceste ale z kazdej strany bol chodnik, domy skola atd. Pokial tam nie su domy a chodnik kde je ruch tak by som nechodila. Bala by som sa o svoju bezpecnost nie len koli autam ale aj koli tomu aby som tam nestretla niekoho kto nema na auto ani na autobus. Bezne vidam chodcov co chodia z dediny do dediny pesi a teda nechcela by som byt s nimi na ceste sama.

autor
31. mar 2025

@selest keby že sú tam 🏠 a chodníky tam ide bez problémov aj ja.

pralinka86
31. mar 2025

Asi by som zacala setrit na nejake male šikovné ojazdené auto.. 2h okno je fakt, že dosť, hlavne ked su to necele 3km

bielasovicka
31. mar 2025

A prečo nechceš auto? Véd tak by si to mala najlepšie.

hiro
31. mar 2025

To mi pripomenulo toto :D
"Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka (50) posiela jasný odkaz: "Podporujem všetky opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cyklistov. Apelujem na všetkých vodičov, my cyklisti sme zraniteľní."
https://www1.pluska.sk/video/generalny-prokurat...
No a tak teraz bicykluje s tou limuzinou a ochrankarmi za zadkom co idu s nim tych 20-30km/h po okreskach. Len neviem naist video kde to bolo ake to je komicke :D No, kto si vie zariadit tak si zariadi...

nynia
31. mar 2025

Nechodila by som takto. Ja chodím necelé 4km tam+späť denne ale je to v meste takže je to o niečom inom. Avšak pohyb si vieš vynahradiť cez víkend alebo po práci, alebo keď deti večer už budú spať alebo ráno si privsať aspoň o pol hodinku skôr a dať si nejaké ľahšie cvičenie doma... Kto chce riešenie vždy nájde.

autor
31. mar 2025

@bielasovicka máme 20 ročné auto, muž ním vozí deti, chodí do práce, ak raz našetríme na druhe asi toto pôjde do šrotu

kiki68
31. mar 2025

Ak to neni dobre znacene a bezpecne tak nie. To radsej to 20 rocne auto pouzivat.

Strana
z3