icon

Chodíte do práce so strednou nádchou?

20. sep 2025

Ahojte chodiť s nádchou do práce? Mam strednú nádchu nie ze mi tecu sople po stole a trosku počut na hlase...dostala som od syna.Chodite v takom stave do prace nič ma neboli a bez teploty ...nemám namahavu fyzicky prácu admin. Ale včera už komentovali ze mam ostat doma ,ved to by som bola každý mesiac stále niečo chytím od deti. Ale ked oni prídu a kašlú ti je ok

Strana
z2
anonym_48289b
20. sep 2025
@marca12

@matkahelka Nedramatizuj. Lekar ti vie predpisat P na 3 dni po sebe. Nemusis si brat PN. Za 3 dni sa das dokopy pri nadche.

@marca12 otazkou je, ktory zamestnavatel uzna 3 paragrafy po sebe od toho isteho lekara, este k tomu, ak je to vseobecny lekar. Moj sef by to neuznal, manzelov uz vobec. Zakon hovori jasne, na co sa ma paragraf pouzit, na cas nevyhnutny na osetrenie. Okrem toho, tych 7 paragrafov na rok je zalostne malo aj na skutocne vysetrenia, nie na kychanie doma. Nie kazdy si moze dovolit taky luxus byt doma s obycajnou nadchou.

gondyo
20. sep 2025

Ja som bola viackrát s chrípkou aj horúčkou,či som bola schopná vstať z postele nikoho nezaujímalo

janka1011
20. sep 2025

@anonym_autor chodím s malou nádchou, strednou, aj takou, že mi sople tečú po stole. Chodím aj s teplotou, pokiaľ vládzem. Ten luxus ísť na pn kvôli prechladnutiu/chrípke si dovoliť nemôžem.

anonym_e1f691
20. sep 2025

Nikdy som nešla do práce, ale ja mám liekmi potlačenú imunitu a chorobu som vždy chytila od šéfa, ktorý si veselo došiel do práce v horúčkach (nekomentujem, bol to čistý kus 🍆, ktorý musel vedieť nonstop, čo sa deje v práci...), takže áno, ostala som doma aj s nádchou a bolo mi srdečne jedno, či tlači nejaký termín.

anonym_8b2a4c
20. sep 2025

To len na SR je taký luxus ísť s každým sopľom na PN a byť doma. V zahraničí, kde si platíte zdravotku so spoluúčasťou si rozmyslíte návštevu lekára aj keď neviete vstať z postele.
Ja mám po xy rokoch práce s chorými v lekárni takú imunitu, že našťastie nechytím nič a to sa denne dotýkam ich kartičiek.

anonym_42f578
20. sep 2025

@anonym_autor Samozrejme. Doma den dva len úplne keď je zle.

anonym_42f578
20. sep 2025
@anonym_307701

Ja sa to isté pýtam mamičiek, ktoré dávajú deti so sopľom do škôlky, lebo nemôžu byť každú chvíľu doma, či by boli ok s tým, že som v práci so sopľom. Čo myslíte?

@anonym_307701 To ma napadlo už pri čítaní. A rovnako ako väčšina z nas čo nemôže si dovoliť so sopľom,kaslom doma a nemá ani toľko dovolenky,tak by mski vedieť, že aj pani učiteľky chodia choré do prace. Keďže väčšina chytí od detí rôzne virózy.

kaca222
21. sep 2025
@anonym_42f578

@anonym_307701 To ma napadlo už pri čítaní. A rovnako ako väčšina z nas čo nemôže si dovoliť so sopľom,kaslom doma a nemá ani toľko dovolenky,tak by mski vedieť, že aj pani učiteľky chodia choré do prace. Keďže väčšina chytí od detí rôzne virózy.

@anonym_42f578 je to tak, ani od učiteliek neočakávam, že budú s každým sopľom či kašľom doma, veď toľko personálu zariadenie určite nemá. Potom by nám zavreli škôlku úplne 🙈

anonym_42f578
21. sep 2025
@kaca222

@anonym_42f578 je to tak, ani od učiteliek neočakávam, že budú s každým sopľom či kašľom doma, veď toľko personálu zariadenie určite nemá. Potom by nám zavreli škôlku úplne 🙈

@kaca222 Presne tak..žiaľ je to tak. Moja nevesta nebývala chorá, teda ani sople nachladnuta .Ako nastúpila pracovať do škôlky ako učiteľka. Býva často od jesene do jari .Aj keď len ľahké nádchy,sople,virózy,ale býva. Nakoľko náhradu za nu nie je (teda vo vážnych prípadoch si poradia) ale pri nachladnutú musí pracovať.

anonym_a84ba7
21. sep 2025

@anonym_autor Samozrejme že chodím s nádchou do práce, nemôžeme si len tak dovoliť ostať doma. Pokiaľ viem stať na nohách tak idem do práce. Ale určite sú aj ľudia čo so soplikom utekajú k doktorovi.

muchotrafka298
21. sep 2025

Moj byvaly sef neuznaval ziadne choroby, sam chodil bezne do prace s anginou, chripkou, jemu to bolo jedno, ze sa od zimnice triasol v kancelarii a vsetky si vieme domysliet, ze aj tak robil velke nic. Za mna nejaky sopel, OK, ved to je bezna vec, ale nie chodit s dusivym kaslom, horuckou alebo zimnicou do prace.

anonym_0398b3
21. sep 2025

Slovensko je výnimočná krajina okrem iného aj v tom, že je to jediná krajina vo svete, kde je nadcha smrteľná choroba nielen v škôlkach, ale ako čítam aj na pracoviskách. Za posledných 15 rokov som žila a pracovne pôsobila v 4 európskych krajinach, zdôrazňujem, ekonomický ďaleko vyspelejších ako je Slovensko a v žiadnej z týchto krajín sa na soplik nezomiera a ľudia s nádchou a dokonca bez rusok sú normálne zaradení v pracovnom procese v akomkoľvek odvetví na akejkoľvek úrovni. Človek, keď číta túto diskusiu, uvažuje, či sa smiať, alebo plakať, keď s nádchou niekto uteká k lekárovi a potrebuje PN. Skúste prejsť len tu za hranice do AT a povedať, že zostávate doma a neprídete do práce, lebo musíte vylezať soplik. Poslali by vás k psychiatrovi. Na Slovensku už od skolkarskeho veku deti vyrastajú v panike zo soplikov a v dospelosti sa to upevňuje zamienkou ohľaduplnosti voči ostatným, pritom je to obyčajné podprahove zneužívanie sociálneho systému.

anonym_266437
21. sep 2025

len aby sme nezabudli. to je tu zaujimave, ako zrazu nevadi nadcha, ale po hlupych "pozitivnych" testoch na covid, a clovek nemal ziane priznaky, a ze vraj bezpriznakovy covid, by sa boli ludia potentockovali...

bosorkabb
21. sep 2025
@marca12

@matkahelka Nedramatizuj. Lekar ti vie predpisat P na 3 dni po sebe. Nemusis si brat PN. Za 3 dni sa das dokopy pri nadche.

@marca12 v mojej práci to neprejde. Takže nie u každého to je možné.

bosorkabb
21. sep 2025
@anonym_0398b3

Slovensko je výnimočná krajina okrem iného aj v tom, že je to jediná krajina vo svete, kde je nadcha smrteľná choroba nielen v škôlkach, ale ako čítam aj na pracoviskách. Za posledných 15 rokov som žila a pracovne pôsobila v 4 európskych krajinach, zdôrazňujem, ekonomický ďaleko vyspelejších ako je Slovensko a v žiadnej z týchto krajín sa na soplik nezomiera a ľudia s nádchou a dokonca bez rusok sú normálne zaradení v pracovnom procese v akomkoľvek odvetví na akejkoľvek úrovni. Človek, keď číta túto diskusiu, uvažuje, či sa smiať, alebo plakať, keď s nádchou niekto uteká k lekárovi a potrebuje PN. Skúste prejsť len tu za hranice do AT a povedať, že zostávate doma a neprídete do práce, lebo musíte vylezať soplik. Poslali by vás k psychiatrovi. Na Slovensku už od skolkarskeho veku deti vyrastajú v panike zo soplikov a v dospelosti sa to upevňuje zamienkou ohľaduplnosti voči ostatným, pritom je to obyčajné podprahove zneužívanie sociálneho systému.

@anonym_0398b3 potvrdzujem. Muž tiež pracoval kade tade a všetko vyspelé ekonomiky sveta a k lekárovi a doma sa ostáva jedine ak je to nevyhnutné. Žiaden také že sopel. A to aj deti v MŠ, ZŠ. Jedine ak majú infekčné ochorenie, horúčky a podobne môžu ostať doma.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_558ec4
22. sep 2025

@anonym_autor tak to u nas nehrozi robi sa do odpadnutia a to robime s ludmi

Strana
z2