icon

Cítim sa previnilo pri výpovedi počas skúšobnej doby

29. sep 2025

Dobry vecer. Chcem dat vypoved v skusobnej dobe. Mam uz lepsie platenu pracu, a aj termin nastupu, ale citim sa previnilo voci terajsiemu zamestnavatelovi, ze ostane bez cloveka, napriklad. Preco mam take pocity? Je to ok? Nemam sa coho bat? Dakujem

amelie2017
29. sep 2025

Nie, neboj sa. Mozno by si nepresla skusobnou den pred jej koncom, ako je zvykom.

popcorn2myska
29. sep 2025

@anonym_autor neuvádzaj ani dôvod výpovede, pri skúšobnej lehote..len deň a na druhý deň môžeš odísjť.A čo je ti lúto? Však to nieje tvoj tatko-rodinná firma ..To je tvoje prvé zamestnanie? Na jedno si zvykni, zamestnávatel ťa ma v prdely,teba by vymenil kedykoľvek!

autor
29. sep 2025
@popcorn2myska

@anonym_autor neuvádzaj ani dôvod výpovede, pri skúšobnej lehote..len deň a na druhý deň môžeš odísjť.A čo je ti lúto? Však to nieje tvoj tatko-rodinná firma ..To je tvoje prvé zamestnanie? Na jedno si zvykni, zamestnávatel ťa ma v prdely,teba by vymenil kedykoľvek!

rozculena
29. sep 2025

@anonym_autor v skúšobnej dobe sa nedáva výpoveď,iba oznámenie o skončení PP v skúšobnej dobe.

melanta
30. sep 2025
@popcorn2myska

@popcorn2myska k už radíš, prečítaj si zákon. Pri skúšobnej dobe sa nedáva výpoveď. A čo sa týka výpovednej lehoty, nie je to pri výpovedi lehota ale doba. Po právnej stránke sú lehota a doba dva rozdielne údaje. Pri výpovedi sa uplatňuje výpovedná doba, nie lehota.

melanta
30. sep 2025

@anonym_autor donesieš do práce oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe s dátumom daného dňa a v ten deň skončíš. Čiže oznámenie o skončení PP v skúšobnej dobe, nie výpoveď. Výčitky nie je potrebné mať. Skúšobná doba je na to, aby sa zamestnanec aj zamestnávateľ rozhodol, či im vzájomný vzťah vyhovuje. Takže úplne v kľude buď.

autor
30. sep 2025
@melanta

@anonym_autor donesieš do práce oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe s dátumom daného dňa a v ten deň skončíš. Čiže oznámenie o skončení PP v skúšobnej dobe, nie výpoveď. Výčitky nie je potrebné mať. Skúšobná doba je na to, aby sa zamestnanec aj zamestnávateľ rozhodol, či im vzájomný vzťah vyhovuje. Takže úplne v kľude buď.

@melanta dakujem♥️

unicornlady
30. sep 2025

Ja ti rozumiem. To je tá snaha nikomu neubližovať, nikoho nesklamať. Láska, mier a svätý pokoj :D

skús túto knihu
https://www.martinus.sk/2933215-postav-sa-za-se...

petronela1985
30. sep 2025

@anonym_autor tiež som tak ukončila pracovný pomer. Blbé bolo, že to bolo v korporáte, kde sa to nestáva, ľudia sú tam roky. Čudovala sa vedúca oddelenia, vedúca úseku, personalistka aj pán z IT oddelenia. Ja som mala lepšiu pracovnú ponuku, to bol dôvod, čudovali sa ešte viac, že či sa to aj dá 😅 Mne osobne to neprišlo nezvyčajné, proste som vyskúšala tri týždne, medzitým sa mi ozvali z druhej práce a riešila som nástup inde. Neboj, po pár dňoch, týždňoch si tam na teba nikto nespomenie.

autor
30. sep 2025
@petronela1985

@anonym_autor tiež som tak ukončila pracovný pomer. Blbé bolo, že to bolo v korporáte, kde sa to nestáva, ľudia sú tam roky. Čudovala sa vedúca oddelenia, vedúca úseku, personalistka aj pán z IT oddelenia. Ja som mala lepšiu pracovnú ponuku, to bol dôvod, čudovali sa ešte viac, že či sa to aj dá 😅 Mne osobne to neprišlo nezvyčajné, proste som vyskúšala tri týždne, medzitým sa mi ozvali z druhej práce a riešila som nástup inde. Neboj, po pár dňoch, týždňoch si tam na teba nikto nespomenie.

@petronela1985 dakujem😊

autor
30. sep 2025
@unicornlady

Ja ti rozumiem. To je tá snaha nikomu neubližovať, nikoho nesklamať. Láska, mier a svätý pokoj :D

skús túto knihu
https://www.martinus.sk/2933215-postav-sa-za-se...

@unicornlady dakujem♥️

autor
30. sep 2025
@petronela1985

@petronela1985 prehovarali ma aby som ostala a ze kam idem, to sa ma pytali :○D :D