icon

Cítiš sa zneužitý nadriadenou na pracovisku?

26. apr 2024

Ahojte, pracujem v jasliach. Hľadáme novú silu, čiže chodia zaujemkyne. Ja so šéfkou robíme spolocne pohovory. Plus chodia mamičky s deťmi, ktoré tam chcú umiestniť. Dnes mi nadriadena hovorí, že bude pohovor. Prídem, v triede mamička s 2 ročným dieťaťom. Ja že ho tam chce umiestniť. Začala som sa s mamičkou baviť kedy ho chce umiestniť, či má alergie, či je odplienkovany atď. Budúci týždeň sefka odlieta na dovolenku na týždeň. Budem robiť 9 hodín denne. K dispozícii budem mat len brigadnicku na pár hodín. Mamička povedala, že malého dovedie od pondelka na celý deň. A ze ho uspi. Ja že je taká situácia, že poobede budem sama a netrúfam si zobrať nové dieta, ktoré môže plakať za mamou a budem sa mu musieť stále venovať a co ostatné deti. Nech ho dá do 12, kým tam mám brigadnicku. Ona čosi hovorila, že mi pomôže. Ja ze bez zmluvy nemoze. No divná komunikácia. Šéfka sedela a usmievala sa a naraz sa začala nahlas smiať až sa za brucho chytala. Povedala mi, že sorry, som ti naschvál nepovedala, ze to je zaujemkyna o prácu, ktorá tu chce umiestniť zároveň dieťa. Že sa bavila na nasej komunikácii a že som bola dobrá ako som trvala na svojom. Strašne sa ma to dotklo, že sa na mne doslovne bavila a nechala nás tam dohadovať sa. Jedna o voze, druhá o koze. Som jej povedala, ze to bolo neuctive voči nám obom. Celý deň ma to trápi Toľko toho by som jej chcela ešte povedať, ale neviem ci sa ozvať či nie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2024

@1ryba šéfka je nevypocitatelna, raz ako pubertuacka, potom ma za všetko buzeruje. Ale toto prepiskla

autor
26. apr 2024

@1ryba, je o 30 rokov staršia ako ja a nemám záujem o priateľstvo s ňou aj keď občas hrá že je naj zamestnávateľ

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2024

@1ryba mám strednú pedagogickú školu

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2024

@1ryba už som pár žiadosti poslala

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2024

@1ryba Áno, bola by to zmena ale skúsim aj školské kluby.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2024

@1ryba ďakujem pekne

luccija
26. apr 2024

Bolo to hlúpe od nej ešte, keď si v strese, že budúci týždeň budete lepiť ako sa dá a plaču ti deti.Ale áno, takto to v jasliach a škôlke väčšinou chodí.
A ešte je múdra, že ona by to sama dala...tak prečo nechodí pomáhať do vlastných jaslí?
V pondelok, utorok môže tá mamina povedať, že dieťa je choré a zostane doma a nič nepomôže
Hľadaj si niečo iné jasle sú najťažšia práca s deťmi to už je lepšie fakt v štátnej škôlke, kde sú deti 3 plus aj, keď ich je viac, ale sú samostatnejšie.

luccija
26. apr 2024

A tak s tým, že mamina sa bude točiť okolo svojho dieťaťa a nie ostatných, takže to bude taká pomoc.

autor
26. apr 2024

@luccija je to náročná práca ale robím ju rada. Avšak nie za týchto podmienok

autor
26. apr 2024

@luccija no to si tiež myslím, že to nebude dobre, keď tam zamestnankyňa bude mat dieťa

yoxinka
26. apr 2024

Z toho čo píšeš, mám pocit, že svoju prácu máš rada a si v nej dobrá. Ja na tvojom mieste hľadám iný džob, okamžite. Zamestnaj sa v nejakej inej škôlke, lebo tá tvoja šéfka vyzerá byť dosť mimo správaním, aj fakt, že si tam na tie deti väčšinou sama, nie je ok, podľa mňa. Pracuješ v dosť zlých podmienkach. Hľadaj si inú prácu, bude ti lepšie.

autor
26. apr 2024

@yoxinka ďakujem, ja si myslím, že svoju prácu robím dobre. Deti ma majú radi aj s rodičmi vychadzam. Až na správanie nadriadenej a plat. Ale o ten mi až tak nejde. Túto prácu robím zo srdca.

yoxinka
26. apr 2024

To je super, že to máš rada a robíš to od srdca, ale fakt by si mala rozmýšľať nad tým, že tá tvoja úžasná šéfka túto tvoju dobrotu a radosť z práce sakra zneužíva. Robíš za troch za mizerný plat a ešte sa k tebe odveci správa. Ver mi, keď si nájdeš normálnu prácu s normálnym zamestnávateľom, budeš si trepať hlavu o stenu ako si sa nechala zneužívať. Porozmýšľaj nad tým.

ankare
26. apr 2024

Bolo to neprofesionálne a neľudské voči Tebe.

autor
26. apr 2024

@yoxinka Áno. Toho som si vedomá. Robím tam učiteľku,kuchárku aj upratovačku v jednom za smiešny plat. Ale už posielam žiadosti do MŠ a začnem aj do SKD. Môj manžel sa tiež na mňa hneva, že sa nechávam zneužívať. Že to čo zarobím za mesiac má za týždeň. Snáď čoskoro niečo nájdem.

yoxinka
26. apr 2024

Tak to je sila!!! Ja úplne chápem tvojho manžela. Nerozumiem, prečo si pristala na také podmienky, veď to je úplne hrozné. Ja mám kolegyňu, ktorá pracuje u nás a zároveň upratuje. Upratovať chodí na 6.00 a potom od 9.00 normálne pracuje s nami v práci. Má to normálne ako dva úvazky a berie za to dva platy. To, že sa necháš takto zneužívať je až, prepáč, hlúpe. Držím palce, nech nájdeš normálnu prácu, lebo toto je otras.

autor
26. apr 2024

@yoxinka ono občas sa tam stane aj úraz, deti behajú, padajú, vyliezaju ma stôl, bijú sa. Kým prebalujem jedno pokakane, iné vylieza na stôl a ďalšie hryzie iného. Som zvedavá, či by mali všetky dievčatá v diskusii zmysel pre humor aj v takýchto situáciách. Hlavne nebyť vážna a strnula 🙂 Šéfka chce aby som si kolegyňu aj deti vyberala sama, keďže som tam celý deň. Tak sa musím povinne zúčastňovať pohovorov. Nie som iniciatívny blbec.

autor
26. apr 2024

@yoxinka Ďakujem. Som si vedomá svojej blbosti a snáď čoskoro nastúpim do lepšej práce

yoxinka
26. apr 2024

Tvoje šéfka je trúba. Keď odíjdeš, bude to musieť zavrieť, lebo takú ako ty už nenájde. Nikto normálny jej tam za takých podmienok robiť nebude.

autor
26. apr 2024

@yoxinka to áno

ankare
26. apr 2024

Koľko zarobis v čistom? Kľudne napíš, si anonym.

autor
26. apr 2024

@ankare 700

yoxinka
26. apr 2024

Myslela som si 650 max 700€. Ja nechápem, že toto všetko robíš za také smiešne peniaze 🤦‍♀️. To ti ozaj príde adekvátne ohodnotenie???

andreatytler
27. apr 2024

@luccija Aj mna to napadlo ze ta nova zamestnankyna nemusi byt velmi napomocna ak tam bude mat dieta. Aspon teda v tom prvom mesiaci kym ho bude adaptovat.

ankare
27. apr 2024

Preboha. Ja robím asistenta učiteľa, nemám ani zďaleka toľko roboty, ako Ty, a mám asi 1300€ v cistom. Zmeň prácu!