Cítiš sa zneužitý nadriadenou na pracovisku?
Ahojte, pracujem v jasliach. Hľadáme novú silu, čiže chodia zaujemkyne. Ja so šéfkou robíme spolocne pohovory. Plus chodia mamičky s deťmi, ktoré tam chcú umiestniť. Dnes mi nadriadena hovorí, že bude pohovor. Prídem, v triede mamička s 2 ročným dieťaťom. Ja že ho tam chce umiestniť. Začala som sa s mamičkou baviť kedy ho chce umiestniť, či má alergie, či je odplienkovany atď. Budúci týždeň sefka odlieta na dovolenku na týždeň. Budem robiť 9 hodín denne. K dispozícii budem mat len brigadnicku na pár hodín. Mamička povedala, že malého dovedie od pondelka na celý deň. A ze ho uspi. Ja že je taká situácia, že poobede budem sama a netrúfam si zobrať nové dieta, ktoré môže plakať za mamou a budem sa mu musieť stále venovať a co ostatné deti. Nech ho dá do 12, kým tam mám brigadnicku. Ona čosi hovorila, že mi pomôže. Ja ze bez zmluvy nemoze. No divná komunikácia. Šéfka sedela a usmievala sa a naraz sa začala nahlas smiať až sa za brucho chytala. Povedala mi, že sorry, som ti naschvál nepovedala, ze to je zaujemkyna o prácu, ktorá tu chce umiestniť zároveň dieťa. Že sa bavila na nasej komunikácii a že som bola dobrá ako som trvala na svojom. Strašne sa ma to dotklo, že sa na mne doslovne bavila a nechala nás tam dohadovať sa. Jedna o voze, druhá o koze. Som jej povedala, ze to bolo neuctive voči nám obom. Celý deň ma to trápi Toľko toho by som jej chcela ešte povedať, ale neviem ci sa ozvať či nie.
V kazdom pripade to tam mate hodne divne zariadene, ked na pohovore ste obe a 10 malych deti tam nechate bez dozoru. Toto by mne osobne vadilo ovela viac.
@vroni Ja tomu tiež nerozumiem. Veď šéfka videla, že sa navzájom nechápeme a nechala nás v tom a potom, že hahahá. Prepáč, Evka, som ta naschvál nechala dusiť ako si poradíš. Som sa na vás super bavila.
@dskjhfdlkdjhl Boli sme na chodbe a otvorené dvere do triedy a potom sme sa presunuli do triedy, kde sa na mňa splhali uplakane deti.
@dskjhfdlkdjhl v úvodnom príspevku píšem, že šéfka mi hovorí, že máme pohovor, nech idem a mamička tam už bola. Prišla kým som vzadu utierala deťom zadky. Ani mi neoznámila ráno, že bude pohovor
Tak v uvodnom prispevku pises toto: "Prídem, v triede mamička s 2 ročným dieťaťom. Ja že ho tam chce umiestniť. " a teraz zase uz ste boli na chodbe. Mne osobne je to fakt jedno, len uz je to celkom divne, ako sa to neustale meni.
@dskjhfdlkdjhl ako chytanie sa za slovíčka? Proste mamka bola v triede a šéfka ju zavolala na chodbu aby sme sa počuli cez plač detí. Ide o to, že o pohovore mi povedala keď tam už dotyčná bola, nie?
Tak si mala nechat sefku, nech zacne ona, naco si bola iniciativna? Mne je fakt jedno, ako to uplne presne bolo, akurat mi z toho vychadza, ze to tam mate divne 😉 To je vsetko.
@dskjhfdlkdjhl ako diskusia je o tom, ci bola mamička v triede alebo na chodbe? Ale kľudne ti môžem dat podrobný opis kde sa sa pohybovali. Najskôr v triede, potom na chodbe a potom zase v triede. Spokojná?
Este raz, mne osobne je to jedno, zaraza ma to, ze zaujemkyni o miesto sa venujete dve a 10 malych deti je bez riadneho dozoru. A znovu zopakujem, keby si nebola iniciativna, tak si mohla nechat sefku, nech vedie rozhovor a nemusela si sa citit trapne. Sefka je divna, ale asi nie je jedina.
@dskjhfdlkdjhl Pretože šéfka ticho stala, tak som sa ja začala pýtať. Šéfka len povedala, že máme tu nového kamaráta. Dobre, ďakujem za názor.
Podla mna sa nic nestalo, tak to tak neprezivaj.
aspon nova kolegyna teraz vidi co ke tvoja sefka zac. ty si sa zachovala spravne mas cisty štít
@barborachors ďakujem , ku všetkému pristupujem zodpovedne. Šéfka necháva na mňa všetko aj pohovory, ved som tam celý deň sama s deťmi. Ako ja som jej povedala svoje aj pred mamičkou a ona bola tiež vykolajena.
Tak to potom mas zmysel pre humor aj ked sa smejes zo seba.
Ja sa na tvoju situaciu nepozeram tak haklivo asi preto ze mam dobru sefku, ako kamaratku a ak by mi to ona urobila, smiala by som sa s nou. Ale ak by som mala sefku s ktorou mam problemy (co aj ty mas ako citam), tak sa nedivim ze sa ta to dotklo.
Zajdi za nou o tyzden a este raz jej pripomen ze co sa stalo povazujes za neakceptovatelne a prajes si aby sa tak do buducna nespravala. Do tyzdna uz vychladnes a tak to mozno budes nechat tak, ale ja by som nenechala, lebo sa to moze opakovat.
Ci uvazujes aj nad vypovedou?
@andreatytler ja so šéfkou nie som kamarátka a áno, hľadám si novú prácu. Kvôli prístupu aj smiesnemu platu.
@yoxinka ďakujem, už som začala o sebe pochybovať. Možno som pre niektoré strnula, ja to nazývam zodpovednosť. Denne som zodpovedná za životy detí a nemám čas na sasoviny
Vela stastia. Zasluzis si.
Autorka-problem tejto situacie je najma v tom, ze so sefkou nemate dobre vztahy. Keby ste boli kamosky, tak by si to vzala uplne inak.
@taga toto mi aj manžel povedal, že ísť na PN od pondelka nech zruší dovolenku alebo zavrie jasle. A budem sa na tom doma rehotat
@andreatytler si milá, ďakujem
@danica2711 ďakujem
A tie plačúce deti boli v čase pohovoru v triede samé? to šéfke nevadilo? zodpovednosť za deti?
Ja ťa chápem, chápem aj tvoje obavy z budúceho týždňa - byť v práci sama s toľkými drobcami a zároveň zaúčať brigádničku? a poobede ostať sama? to predsa nemôžeš kvôli bezpečnosti. Jedno dieťa prebaľuješ a ostatné sa motajú samé? Nikdy nikto nevie čo sa môže stať a keby si napr. odpadla? kto bude s deťmi? kto ti pomôže? my v škôlke ostávame vždy dve, aj keby malo byť poobede len pár detí. Nikdy neostáva iba 1.
Za mňa strápnila sa šéfka, ja ako uchádzačka o prácu by som si o tomto 'fóre' pomyslela svoje a ako matka by som zvlášť vnímala, že bokom plačú deti a nik sa im nevenuje. Pohovor sa mal riešiť v inom čase a za iných podmienok.
@joannita s kamoškami si aj my robíme zo seba srandu ale nie vo vzťahu nadriadený podriadený. Nie je moja kamarátka
@nikaeli dvere boli do triedy otvorené a šéfka občas nakukla, mňa nechala viesť pohovor.
@nikaeli brigadnicku budem mat, čo chodí už pár mesiacov ale od 12 do 16 budem sama a mám pred tým rešpekt. Vraj má spať v úvodzovkách len 9 detí
@nikaeli bežne ma šéfka necháva poobede samu s 8 deťmi aj keď majú len rok, dva. Aj preto tam chcem skončiť
@bennn ďakujem za milé slová
Čo sa stalo, stalo sa… Keby si zo mňa vystrelil takto môj šéf (priamy nadriadený, teamleader), zasmiala by som sa. Keby si takto zo mňa vystrelila vedúca oddelenia, tiež by mi to neprišlo v poriadku. Takže záleží aj od vašich vzájomných vzťahov.
Ale čo mňa zaráža - to je normálne, aby jeden človek mal sám v zodpovednosti tak malé deti niekoľko hodín denne? Ok, doobeda pomôže brigádnička, ale čo poobede?
@gab1sol no keď som mala kolegyňu boli sme dve aj poobede. Už pár mesiacov ťahám poobede sama a som už vážne vyčerpaná. Ale včera som šéfka oznámila, že budúci týždeň budem nechávať brigadnicku do 15 a toto bola asi jej pomsta voči mne

@natall113 Bolo mi to strašne trápne aj kvôli tej mamičke. A šéfka sedela a počúvala a rehotala sa. Medzitým mi deti plakali. Nemala som čas na trápne divadlo.