icon

Čo by ste robili ako 20-ročná čerstvá absolventka?

10. sep 2025

Zobudíte sa opäť 20 ročná, čerstvo zmaturovaná.. Čo spravíte? Idete na VŠ? Pracovať? Do zahraničia? Založíte si rodinu?

Strana
z2
simca06022011
11. sep 2025

urcite by som po maturite isla na vysku, vykaslala sa na chlapov aj horekovanie mamy, uzivala si, odisla do zahranicia za studiom, skusenostami a znamostami (vtedy tolko moznosti nebolo, aj studium bolo extremne drahe, ale teraz.. akurat som pozerala nejaky prispevok minuly tyzden = norsko ma univerzity pre zahranicnych ZADARMO, uplna parada, nevedela som).
Inak s pracou ako takou som spokojna bola, pracovala som cely cas od gympla uz aj pocas vs.. a robila som to co som studovala, ale proste lutujem to ze som neodisla, aj ked vtedy v mojom okoli sa to bralo tak na trvalo, a tiez na to bolo treba penaize, ktore ja som od nikoho nemala, cize som si zarabala :D Inak ti, co odchadzali sa neplanovali vratit a proste ja som nechcela byt niekde cudzinec umyvajuci riady :D alebo starajuci sa ako aupair o deti.. Uplne ina doba bola🙂 Ja som nechcela menit profesiu, nechcela som degradovat niekam... ale casom som to aj tak zavesila na klinec ciastocne, lebo rodina atd. a to asi lutujem viac ako to ze som niekam "neodisla". Cize drzala by som svojich planov, a nebrala na ostatnych ohlad ako vtedy.

anonym_e060ee
11. sep 2025
@dismonika

@anonym_e060ee tiež som svojho manžela stretla v 28. Niekedy si poviem, že škoda, že som ho nestretla skôr. Ale všetko malo byť tak ako je. 😉

@dismonika aj ja si to koľkokrát poviem, ze škoda, nemusela som pred ním zbytočne strácať čas s mužmi, ktorí za to nestáli.. ale ako sa hovorí, na dobré sa dlho čaká 🙏🏻 a ako píšeš, všetko je tak ako má byť, hlavné je, že sme ich už stretli ☺️

anonym_0be7a5
11. sep 2025

Určite by som išla do zahraničia.
Žila som v nemecky hovoriacej krajine 10 rokov, s odstupom času ľutujem, že som tam nešla skôr a zabila som roky na VŠ (z ktorej mám akurát "titul").
No, ale toto je také keby... Keby pes nes.ral, tak by ho roztrhlo.

tamarka9
11. sep 2025

@anonym_autor ja by som išla VS,tak ako som aj bola,ale cez prázdniny makať do zahraničia,zdokonaľovať jazyky a potom dovidenia. Teraz mam deti co už chodia do školy a nemám odvahu opustiť s nimi krajinu,keď nevedia jazyk.

zlotka
11. sep 2025

Rozhodne by som išla na VŠ, vybudovala si kariéru a nestrácala čas s chlapmi v 20tich rokoch.

anonym_62f6e6
11. sep 2025

@anonym_autor spravil by som to isté, čo aj vtedy, začal pracovať tam, kde stále pracujem už 13ty rok lebo ma ta práca baví, kúpil si byt, stretol potom po pár rokoch moju skvelú manželku, narodenie syna, postavenie vysnívaného domu a žiť tak, ako žijeme 👍😍

tesi56
Autor odpoveď zmazal
maya_hi
12. sep 2025

@anonym_autor do zahraničia na VŠ+ robiť. Lásku by som si nechala na čas keď dostanem rozum. Bohužiaľ išla som na to naopak. Výšku som si ešte urobila ale do zahraničia som sa už nedostala 🫤

jana_eyre_2
12. sep 2025

Zbalim sa a uteciem do západného a demokratického zahraničia, kde sa naučím dobre reč..

anonym_a91a1c
12. sep 2025

A zobudila by som sa v roku 2025?
Lebo tie moznosti su diametralne odlisne s rokom kedy som mala 20.

petruska222
12. sep 2025

@anonym_autor Vypadla by som z tejto republiky...

anonym_00dc26
14. sep 2025

@anonym_autor sorry, ale tema o nicom.. strata casu..polemizovanie co by bolo keby 🤦‍♀️

evansova
14. sep 2025

Nuž, maturovala som v roku 1966, takže som veľmi nemala možnosť vyberať si.
Ale tak či onak, nič by som nemenila. Prijímačky, štúdium na tej istej škole a ten istý odbor. Uživil má a doteraz má živí, nemôžem sa sťažovať.

rozovykon
14. sep 2025

@anonym_autor išla by som na VŠ + by som pracovala popri štúdiu, šetrela by som si a po skončení VŠ by som si dala rok pauzu a cestovala po svete.

anonym_22d668
15. sep 2025

Išla by som na VŠ - medicína.

dancer89
15. sep 2025

@anonym_autor išla by som do zahraničia. Naučíš sa jazyk,otvoria sa ti ďalšie dvere...
Ja som si výšku síce spravila a potom odišla do zahraničia,lebo som nevedela čo tu. Spätne to beriem tak,že mám síce titul a pekne spomienky,ale život v zahraničí mi dal viac.

Strana
z2