Čo je to zmluva na freelance a potrebujete živnosť?
Ahojte, nasla som pracovnú ponuku a tam je, že práca sa robí na zmluvu na freelance. Treba mi živnosť? Je to práca telefonistu. Ďakujem.
Fancy nazov pre zivnostnika 😄
@vanilkovazmrzka názov je v poriadku. Ako freelanceri pôsobia ľudia, ktorí robia job, kde majú viac klientov. Napríklad ak človek robí na voľnej nohe marketing, grafiku, špecifické IT pozície, tlmočí , prekladá, robí nejaké poradenstvo a podobne. A teda má viac klientov.
Toto čo píše autorka, je čistý odrb. Telefonický operátor na živnosť. Nemá to jedinú výhodu. Len firma chce ušetriť na odvodoch, stravnom, dovolenke.
Autorka, prečítaj si v tejto diskusii, čo znamená robiť na živnosť: https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/v-roku-2025-budem-platit-odvody-ako-zivnostnik/
@melanta ja myslim ze tomu rozumiem, ale vdaka 😄
Výživové doplnky? A nakoniec z toho vyšli lieky na srdce a erekciu 🙃😂
Ja som bola na online pohovore v tejto firme ale nieje to reálne robiť na takú zmluvu na Slovensku aby to bola nejaká istota pre “zamestnanca”
Lebo to je nejaká zahraničná firma a nedodávajú normálnu zmluvu, v ktorej sa dohodnú podmienky spolupráce, ale ide to cez nejaký portál a je to celé zle.
ide o tzv. fiktívnu živnosť a je to protizákonne

Vacsinou ano zivnost, niekde aj sro