icon

Čo je to zmluva na freelance a potrebujete živnosť?

15. nov 2024

Ahojte, nasla som pracovnú ponuku a tam je, že práca sa robí na zmluvu na freelance. Treba mi živnosť? Je to práca telefonistu. Ďakujem.

petamich
15. nov 2024

Vacsinou ano zivnost, niekde aj sro

vanilkovazmrzka
16. nov 2024

Fancy nazov pre zivnostnika 😄

melanta
16. nov 2024

@vanilkovazmrzka názov je v poriadku. Ako freelanceri pôsobia ľudia, ktorí robia job, kde majú viac klientov. Napríklad ak človek robí na voľnej nohe marketing, grafiku, špecifické IT pozície, tlmočí , prekladá, robí nejaké poradenstvo a podobne. A teda má viac klientov.
Toto čo píše autorka, je čistý odrb. Telefonický operátor na živnosť. Nemá to jedinú výhodu. Len firma chce ušetriť na odvodoch, stravnom, dovolenke.

Autorka, prečítaj si v tejto diskusii, čo znamená robiť na živnosť: https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/v-roku-2025-budem-platit-odvody-ako-zivnostnik/

vanilkovazmrzka
16. nov 2024

@melanta ja myslim ze tomu rozumiem, ale vdaka 😄

ajuss311
18. nov 2024

Výživové doplnky? A nakoniec z toho vyšli lieky na srdce a erekciu 🙃😂

Ja som bola na online pohovore v tejto firme ale nieje to reálne robiť na takú zmluvu na Slovensku aby to bola nejaká istota pre “zamestnanca”
Lebo to je nejaká zahraničná firma a nedodávajú normálnu zmluvu, v ktorej sa dohodnú podmienky spolupráce, ale ide to cez nejaký portál a je to celé zle.

gleep1
18. nov 2024

ide o tzv. fiktívnu živnosť a je to protizákonne