Čo očakávať po výberovom konaní v štátnej správe?
Ahojte,
chcem sa opytat tie, ktore mate skusenost s vyberovym konanim v statnej sprave. Minuly tyzden som sa zucastnila jedneho vyberoveho konania a skoncila som ako uspesny uchadzac v poradi. Zatial ma nikto nekontaktoval, vysledok som si pozrela cez CISSS. Co ocakavat teraz? Dostanem pracu aj na nejake ine miesto, kedze som dalsia v poradi?
Dakujem za zdielanie skusenosti.
@anonym_autor nie, dostanes pracu, ak by ten prvy odmietol nastupit. No nestava sa to
@magic08 dakujem za odpoved, pozerala som zakon a pise sa v nom, ze miesto ine ponuknut mozu ale chcela som vediet aka je realita
U nás niekedy zvyknú ponúknuť iné miesto ale je to veľmi výnimočné.
uspesných uchadzacov bude niekolko.
oslovuju podla poradia.
nie, nebyva bezne, ze by ponukli ine miesto, maximalne sa moze stat, ze sa v tom case vyskytne volne miesto (niekto prave odide) a napln prace by bola podobna, mozu sa opytat, ci ma dalsi zaujemca zaujem aj o ine miesto. ale to byva tak 1 z 10 vyberovych konani.
alebo vtedy, pokial by to bola docasna sluzba a nahodou by sa uvolnilo miesto.......
aka pozicia to bola ? nezvyknu ponukat ine miesto najskor tam bol niekto dopredu vybraty
Ja som bola takto na pohovore, úspešná ale ako druhá v poradí, ale cca o týždeň mi volali, či by som mala záujem o "iné oddelenie", bola som ešte raz na pohovor s vedúcim oddelenia a riaditeľom a miesto som aj prijala. Čiže stať sa môže že Vám ponúknu aj iné miesto, ale ako píšu dievčatá vyššie, nie je to pravidlo.

@anonym_autor nie, dostanes pracu, ak by ten prvy odmietol nastupit. No nestava sa to