Čo potrebujem, aby som mohla vykonávať prácu s popisom poradca alebo terapeut
Ahoj, veľmi prosím o konštruktívnu debatu. Zatiaľ len uvažujem o svojom smerovaní v budúcnosti. Veľmi ma zaujíma všetko okolo detí, výchovy, zdravého vývoja, vývojových traum a všetkých možných vplyvov. Predstavujem si seba ako napr vzťahového poradcu pre rodičov a ich deti. Čo sa vzdelania týka, mám za sebou aj pred sebou rôzne školenia a kurzy na túto tému. Teraz hľadám ale radu, čo mi treba z hľadiska Legislatívy. Na otvorenie živnosti v tejto oblasti. Je nutná VŠ, alebo sa to dá aj inak?
@dori2 asi to nenapísala presne, ale teda skôr sa zaujímam o poradenstvo, ako o terapie
Takéto poradenstvo poskytujú psychologičky, takže vzdelanie by mohlo byť Mgr. a oni si dopĺňajú ďalej ešte rôzné školenia, po skončení školy.
Pytaj sa na zivnostenskom...
Chces byt nieco ako kouc?
Ak psycholog tak skola, ak psychoterapeut dlhy vycvik k tomu prax....dobre meno.
Mozes si spravit specialneho pedadoga deti s problemom pribuda, ale ty chces asi nejake poradsenstvo na zivnost, ked dobre chapem
Znami je zivotny kouc. Ma vs technickejo zamerania. Dlhodobo sa zaobera vsak takymito temami. Bol na nejakych vycvikoch.

Terapeuisticky kurz, trvá cca 5 rokov a samozrejme VS