icon

Čo robiť, aby ma neprijali do zamestnania?

foxyk410
13. feb 2017

Ahojte , dostala som sa do dosť zvlaštnej situácie , snád mi budete vedieť niektorá poradiť. Ide o to , že somevidovaná na urade práce ako uchádzač o zamestnanie...všetko bybolo O.K , keby mi urad neposlal odporučenku skoro 40 minut od bydliska ( viem niektorí takto bežne cestuju ) ale je to práca , ktorú by som nechcela vykonavať. Jedna sa o resocializačne stredisko pre alkoholikov a drogovo závislých. Je to však len neziskovka a tak ja neviem teda čo robiť. O prácu tohto druhu zaujem nemam , ale ak to odmietnem vyradia ma z evidencie, čo by som teda nechcela . O tri mesiace sa sťahujem do Ke . Je mozne že by ma nevybrali spomedzi uradom poslanych uchadzacov ? stala sa vam podobna situacia ? Mam sa na pohovore správat nejak flegmaticky aby som ich nezaujala ? poradte

0silvia0
13. feb 2017

@foxyk410 ja na tvojom mieste by som vsadila na úprimnosť a povedala, že si poslaná úradom práce a v najbližšej dobe sa aj tak sťahuješ, takže ak by ťa aj prijali, po pár mesiacoch by si odišla...

maluri
13. feb 2017

@foxyk410 ako už bolo povedané, buď úprimná a možno by som aj podotkla ze sa na tu prácu necítim po psychickej stránke. Budem držať palce až to "zle" dopadne 😉

jeennyv
13. feb 2017

@foxyk410 z hladiska perseonalistiky ti poviem, ze je hlupost, hned povedat, ze tu pracu nechces, ak je cez up, nikdy nevies ako druha strana zareaguje a do papierov, ak ta tam poslali z up ti mozu napisat cokolvek, zalezi ci ten pohovor je priamo na up aj take su alebo rovno v institucii, ak zamestnanavatel potrebuje skutocne erudovaneho pracovnika, on sam da najavo, ze proste k tej praci sa nemas alebo ju nevies vykonavat podla jeho predstav, nevyhovujes pozicii, mnoho povie, ze ak nemaju to potrebne a poslali ich len z up,tak im daju peciatku a dovi.....na tvojom mieste by som sa spravala normalne, neviem ake mas skoly vzdelanie atd..ale ide urcite o poziciu, kde je aj prax vitana, ak ju nemas apeluj na svoje dispozicie aj na stranku,ze taka starostlivost nie je v tvojich silach, plus ak sa stahujes, dlhodobe hladisko tam nie je, skor ti pojdu v ustrety takto..

lintu
13. feb 2017

úprimnosť je fajn, ale asi nie moc v takomto prípade... boli ľudia, ktorí tiež išli na pohovore von s pravdou.... a von s pravdou išiel i zamestnávateľ na úp... a úp následne vyvodilo patričné dôsledky -> uchádzača vyhodili pre nespoluprácu

zivotkratky
13. feb 2017

skús lekára, potvrdenie napr. črevná chrípka, kašeľ...

stastnablcha
13. feb 2017

ahoj.
ono treba mat rafinovanu uprimnost. zaujimaj sa o poziciu, akurat tak mimochodom podotkni ako je to s cestovanim a co sa stane ak budes meskat z dovodu nedobrej dopravy. a potom sa mozes zmienit o tom - tiez len mimochodom ze sa ti pacia kosice a uz sa tesis na to ako sa tam prestahujete. ono, nik necaka ze z uradu prace pride kazdy clovek s tym ze nastupi, skor poslu 10 ludi na jedno miesto a dufaju ze sa niekto uchyti.

janci05
13. feb 2017

Nňa takto asi pred pol rokom poslali na pohovor, do iného mesta, kde by som tiež musela dochádzať, a to som pritom do žiadosti písala, že dochádzanie nechcem.
Ale na to nikto nebral ohľad. Práca od 9-21 hod. a ešte aj soboty, nedeľe. Kým by som sa domov dotrepala tak je 22:00 hod v noci a malé dieťa k tomu doma. Tak som na ten pohovor išla a tam som im vysvetlila, ako to je, a že nemá ani pre nich význam zamestnať ma, keď im po pár dňoch dám výpoveď a zase budem na úrade práce. Napísali my, že nemajú teda o mňa záujem a bolo vyriešené.

foxyk410
autor
13. feb 2017

Ďakujem baby za vaše reakcie. Nechcem vyznieť, že pracovať nechcem , len táto situácia mi je momentálne skôr na príťaž. Skúsim to ako ste mi poradili, proste im na rovinu poviem , že chystáme v júni svadbu a potom sa hneď sťahujem do Ke aby o tom vedeli už dopredu, keby náhodou rátali s niekym na dlhú dobu. Chcem byť v tomto férová ale zas viem , že mi tam môžu napísať aj , že som to odmetla a hned ma vyradia. No tak sa budem snažiť nepôsobiť nejak ,,chladne,, ale zas uprimna chcem byť. Ale môj referent povedal, že tam poslal z úradu viacerých tak snád nájdu vhodného kandidátata skôr. 🙂

jana005
13. feb 2017

@foxyk410 ahoj, mne sa zase uprimnost vyplatila. Ked mna poslali z uradu prace na pohovor,tak som im tam rovno povedala,ze mam k nim daleko (30 km) a nemam auto(akoze). Pani bola velmi mila,napisala mi,ze nevyhovujem,ze prekazkou je vzdialenost. Cize ja som ponuku neodmietla 🙂
Ked budu v pohode,tak pochopia a napisu ti tam,ze nevyhovujes.