Čo robiť, ak nepodpíšu výpoveď v práci?
Dobrý deň prosím Vás viete mi poradiť. V práci mi povedali, že mi nepodpíšu výpoveď iba s výpovednou lehotou jeden mesiac. Čomu ja rozumiem a podpísala som to v zmluve. Avšak dostala som výbornú ponuku práce kde môžem nastúpiť 1.8. Potrebovala by som radu ako postupovať. ĎAkujem vopred
@eleanor2510 ale prečo by mala brat ohľad na zamestnávateľa s ktorým sa nedá dohodnúť? Nie iba ľudia sú vypočítavi,aj veľa zamestnancov je vychcanych.... Ruku na srdce, keďže je predavačka, počas leta jej zamestnávateľ určite nebude mať problém si naj minimálne brigádnika, ak má taký problém, potom bude problém asi niekde inde😉
@koniarova Prepac, ak zamestnavatelovi oznamila 8.7., ze konci, tak MINIMÁLNE musi odpracovat do 31.8., ak je u zamestnavatela viac ako rok, tak do 30.9. Tiez som vzdy menila za lepsiu pracu a vzdy vedel na mna novy zamestnavatel pockat. Ako mohla novemu zamestnavatelovi slubit, ze moze nastupit?Ja by som o takeho zamestnanca zaujem nemala.
@lentilka78 Dohoda musi byt pre obe strany vyhodna. Nie je povinnost pristupit k dohode. Stale tu je este institut vypovede.
To, že bude mať absencie a ukončia s ňou pracovný pomer za porušovanie pracovnej disciplíny nie je dôvod na nevyplatenie poslednej mzdy.
@lentilka78 ano, mne je jasne, ze aj zam-telia su vselijaki. Ale autorka nepise, odkial je, nevieme, aka je tam možnosť zohnat nahradu. Po dalsie, oznamila mu tu 8. 7., potom ma budúci tyzden dovolenku a ako tu odpísala niekomu v diskusii, uz po 22. 7. neplanuje prist. To je uplne vychcane jednanie, cize nie jeden mesiac za mu musia platat, ale minimalne o dva tyzdne viac. Aj ja som mala zam-tela, kde som ratala dni, kedy uz uplynie vypovedna lehota, ale ani nahodou mi nenapadlo, aby som proste na druhy den neprisla. Tak ako to nemoze zam-tel urobiť mne, mam taku elementarnu slusnost, ze mu to neurobim ani ja, aj keby si to bol vtedy zaslúžil.
@eleanor2510 Pride mi to vysoko neprofesionalne sa takto slubit novemu zamestnavatelovi. Ja vzdy poviem, ze viem nastupit najneskor 2 mesiace po vypovedi, popr. ze vyskusam sa dohodnut na skorsom ukonceni, ale to neviem nijako zarucit.
@vintage_woman Spravila by som to rovnako, svedci to o nizkej moralke, zodpovednosti, doveryhodnosti a lojalite kandidata.

@koniarova hovoris o uplne rovnakej situacii - ked chce zamestnanec odísť z jedneho dna na druhy, a ked chce zamestnavatel prepustit zamestnanca z jedneho dna na druhy. Preco by to jeden mohol urobit a druhy nie? Preto zakon chrani obidvoch a je to tak správne. Ci to uz nie, aby mohol zam-tel len tak hocikoho vyhodit, ze vies co, zajtra nechod, mam niekoho lepsieho? Kam by sme došli? Co ak ostatni kolegovia maju nahlasene dovolenky, co urcite maju, kedze je leto, a teraz im ju zam-tel zrusi, lebo niekto sa rozhodol odist zo dna na den? To by sa ti na mieste toho zamestnanca, co musi prist do roboty, pacilo? Chvalabohu, ze tu mame este aspon nejake funkcne zakony. Autorka pise, ze mala viac možností, tak pracu si najde, aj ked odide slusne a tak, ako sa ma.