Čo robiť, keď sa mi neozvú po zaslaní životopisu?
Dobrý deň, nemá niekto skúsenosť s takouto situáciou ?
Hľadám si prácu už dlhší čas a prednedávnom som reagovala na inzerát o pracovnú ponuku. Klasicky som poslala životopis, no nikto sa spätne neozval. Minule som si opäť pozerala danú ponuku a až vtedy som si všimla dole napísané: Výberové konanie sa ukutoční ... na tejto adrese ... a takejto hodine. Výberové konanie by malo byť zajtra, no inzerát už bol medzičasom zmazaný.
Je normálne sa neozvať kandidátom späť ? Očakáva sa, že sa len v daný deň dostavým na určené miesto ? Nemám zatiaľ takmer žiadne pracovné skúsenosti, preto som sa s týmto ešte nestretla a neviem, či tam teda mám ísť aleb nie, keď bol inzerát už zmazaný.
Ďakujem za pomoc a odporúčania 🙂
Pozícia bola na všeobecného administratívneho pracovníka so zameraním na sociálne siete a propagáciu
Vo väčšine prípadov sa ozvú iba uchádzačom, ktorých vyberu na osobný pohovor. Alebo pošlú nejaký hromadný, automaticky mail tým, koho nevybrali.
😏 tak to by som vyskúšala - čo by sa ti tak mohlo stať? pre istotu zober životopis aj so sebou…
Vo väčšine prípadov sa ozvú iba uchádzačom, ktorých vyberu na osobný pohovor. Alebo pošlú nejaký hromadný, automaticky mail tým, koho nevybrali.
@doriiis Áno, to viem, ale v takých prípadoch majú zväčša napísané pri ponuke niečo v zmysle "kontaktovať budeme vybraných uchádzačov atď". Teraz tam naozaj nič nebolo, len adresa, čas a dátum. Preto som trochu zmätená.
😏 tak to by som vyskúšala - čo by sa ti tak mohlo stať? pre istotu zober životopis aj so sebou…
@biba_18 Áno, asi to tak aj spravím. Len je to trochu divná situácia
Ide zrejme o nejake ponukanie produktov. Tam sa robia taketo hromadne vyberove konania. Najprv urobia uvodne intro a kratku prednasku a nasledne ten, koho to zaujme, zostava a porozpravaju sa.
Raz som bola na niečom podobnom, vyzeralo to ako zaujímavá ponuka a nakoniec to bol Herbalife.. Silou mocou nás vtedy lámali na nejaké školenia.
Aha, ďakujem za info. Netušila som, že by to mohlo byť aj takéto niečo. Nič v tomto zmysle nebolo pri tej ponuke uvedené, no ale všetci vieme, ako zamestnávatelia radi vynechajú pár podstatných detailov a ukáže sa to až na pohovore :D
Aha, ďakujem za info. Netušila som, že by to mohlo byť aj takéto niečo. Nič v tomto zmysle nebolo pri tej ponuke uvedené, no ale všetci vieme, ako zamestnávatelia radi vynechajú pár podstatných detailov a ukáže sa to až na pohovore :D
@frederikasucha38 ako sa volala tá spoločnosť? Vieš tu dať názov? Možno si o nič neprišla.
praudi s.r.o. Predávajú tepelné čerpadlá, čiže prepodkladám, že nehľadajú administratívnu pracovníčku, ale skôr predajcu
@frederikasucha38 ak by to bola klasická ponuka, tak by tam nepozvali všetkých uchádzačov, iba zopár vybraných. Ak je to to, čo myslím, tam im vyhovuje, že tam príde veľa ľudí.
@frederikasucha38 na skutočnú administratívnu čiže kancelársku prácu určite nie je verejné výberové konanie. Na administratívne pozície sa na jeden inzerát v Bratislave prihlási aj tisícka kandidátov za týždeň. Na osobný pohovor zavolajú pár. Takže ak bolo v inzeráte uvedené to, čo popisuješ, tak určite ide o MLM, čiže propagácia a predaj niečoho, klasická pyramída. Napíš názov firmy, ktorý mali uvedený v inzeráte.
praudi s.r.o. Predávajú tepelné čerpadlá, čiže prepodkladám, že nehľadajú administratívnu pracovníčku, ale skôr predajcu
@frederikasucha38 tak to MLM nie je, ale bude to pozícia o predaji. Majú web, tam kontakt, zavolaj si tam a zistíš.
Áno, chystám sa. Ďakujem všetkým za vaše skúsenosti
@frederikasucha38 neozvu sa neriešim. Od augusta minulého roku som hľadala,posielala životopisy a až na 1 ani mu ani bu. Ale nakoniec aj ti jedni vybrali iného uchádzača
@frederikasucha38 ano je to normalne, pokial si nebola pozvana na vyberove konanie, nesplnala si podmienky na pohovor... to je cele
Ano, je to normálne, veď sama píšeš že nemáš veľa pracovných skúseností... ja mám dokonca pár odoslaných životopisov cez profesiu a vidím tam, že firma ani nevidela môj životopis a ponuka dávno skončená a príde mi to v poriadku, zrejme mali fakt veľa žiadosti a nestihli to proste všetko pozrieť..
Nemyslím, či je normálne sa neozvať. To mi je jasné, že sa to občas stane. Skôr som narážala na to, či je normálne len napísať miesto, čas a dátum a chcieť po kandidátoch, aby sa na miesto výberového konania dostavili aj bez toho, aby ich niekto telefonicky alebo nejako inak pozval.
Snažím sa prísť na to, či tam mám ísť aj keď som nebola priamo kontaktovaná, či sa to takto bežne robí. Ako to niekto vyššie nazval "verejné výberové konanie".
Alebo či som proste nebola kontaktovaná, a tým pádom som nevyhovujúca a mám na to kašľať 🙂
Nemyslím, či je normálne sa neozvať. To mi je jasné, že sa to občas stane. Skôr som narážala na to, či je normálne len napísať miesto, čas a dátum a chcieť po kandidátoch, aby sa na miesto výberového konania dostavili aj bez toho, aby ich niekto telefonicky alebo nejako inak pozval.
Snažím sa prísť na to, či tam mám ísť aj keď som nebola priamo kontaktovaná, či sa to takto bežne robí. Ako to niekto vyššie nazval "verejné výberové konanie".
Alebo či som proste nebola kontaktovaná, a tým pádom som nevyhovujúca a mám na to kašľať 🙂
@frederikasucha38 ale my nevieme ako znel presne ten inzerát. Ale ak na toto výberové konanie volajú všetkých kto príde, nebude to seriózna práca. Len čisté naháňanie zákazníkov. Ak chces niečo také robiť, kľudne sa tam zastav.
že máme nizku nezamestnanost to je len umelo urobené grafy tak aby to bolo, skutočne sa hlasi napr na obyčajneho skladnika aj 214 ludi a tie vyššie pozicie to byva ešte viac zavalené
bohužial je to tak a ty si myslíš že chyba je v tebe nie , a ano je bežne sa neozvu
@frederikasucha38 ja som sla len ked mi po zaslani životopisu zavolali že mám prísť na pohovor. Ak nevolali, nešla som.
Ak nie sú schopný zdvihnúť telefón alebo napísať mail nešla by som tam

no keď tam bolo miesto a čas - tam tam choď 🤷♀️ čo to bola ale za práca?