Čo robiť po skončení rodičovskej dovolenky?
V auguste mi konci rodičak. Do byvalej prace sa nechcem moc vratit robila som tam pred Md necele tri roky len koli navratu zo zahranicia koli korone to bola jedina moznost zamestnania. Kolektiv je tam starsi odomna nemam rovesnicku navyse uz ked mam dieta nechcem byt sviatky aj vikendy v praci. Uvazujem nad moznostou ist na Md zas chceme surodenca pre nase dieta, avsak neviem sama co robit. Uz ako sa blizi koniec roka som taka smutna z toho neviem co a ako bude. Bud pojdem na Md lebo uz aj vek alebo pockam este to znamena hladat si novu pracu spekulovat kde a ako oddychnut si z toho kolotoca.. ako ste to mali vy po Md??? Vratili ste sa do starej prace? Mam z toho stres lebo moja segra odkedy sa vratila do prace po Md pohadzuju ju (dovredy 10rokiv pracovala ba jednom oddeleni)a mam pocut ze aj mne sa to stane.
@anonym_autor MD by ti už nevyšla. Musíš ísť do práce, odpracovať tie dni, aby ti vyšla materská a mala si na materskú nárok. Ja som šla na reťazovú materskú - stihla som porodiť 2 dieťa kým som bola na rodičáku s druhým.
@anonym_autor celý čas na rodičáku som sa vzdelávala, prácu som si našla skôr ako RD skončila. Obavy som mala nad tým, čo bude ale nelamentovala som moc, lebo som vedela, že robím niečo, vďaka čomu budem mať fajn miesto 🙂.
@anonym_a9f5c0 len ja nemam velmi vytipovane miesto cize neviem ani v com sa mam vzdelavat
@anonym_autor MD by ti už nevyšla. Musíš ísť do práce, odpracovať tie dni, aby ti vyšla materská a mala si na materskú nárok. Ja som šla na reťazovú materskú - stihla som porodiť 2 dieťa kým som bola na rodičáku s druhým.
@summer138 ako nevysla? Ved kopec zien nema retazovu s maju aku taku davku
@anonym_a9f5c0 len ja nemam velmi vytipovane miesto cize neviem ani v com sa mam vzdelavat
@anonym_autor ja som tiež nevedela kde chcem robiť, vedela som však čo chcem robiť - čo ma baví 🙂
Vedela som,ze budem doma do 1r,veru vsetko to tak super povychadzalo.Ze naozaj si niekedy myslim,ze vsetko,co chcem,vsetko pride,vsetko sa vyjasni,ukaze v ten najspravnejsi cas.Len sa netreba strachovat dopredu ako co bude a nebude.
@anonym_autor ja som tiež nevedela kde chcem robiť, vedela som však čo chcem robiť - čo ma baví 🙂
@anonym_a9f5c0 tak to si mala stastie a comu sa venujes
Vedela som,ze budem doma do 1r,veru vsetko to tak super povychadzalo.Ze naozaj si niekedy myslim,ze vsetko,co chcem,vsetko pride,vsetko sa vyjasni,ukaze v ten najspravnejsi cas.Len sa netreba strachovat dopredu ako co bude a nebude.
@anonym_9b4634 asi mas pravdu dakujem za povzbudenie
@anonym_autor pokial by si hned ostala tehotna tento mesiac, tak stihas retazovu. Porodit musis pred ukoncenim rodicaku
@majlo1234 aj krd nemas retazovy a mas TP mas md ale sa nanovo musi prehodnocovat
@anonym_autor pokial by si hned ostala tehotna tento mesiac, tak stihas retazovu. Porodit musis pred ukoncenim rodicaku
@majlo1234 nemusi, aj keby otehotnela neskor, dajme tomu za 3 mesiace, by mala nárok na matersku, kým trvá PP, len by akurát musela nastúpiť na nejaký čas (podľa termínu porodu) alebo by jej dali dovolenku minút atď.
@majlo1234 Nie je pravda, že musí porodiť pred ukončením RD.
Ale musí NASTÚPIŤ na novú MD pred skončením rodičáku.
@anonym_autor nemohla som sa vrátiť do pôvodného zamestnania, lebo tá firma už neexistovala. Ale ja som sa vzdelávala a brigádova aj popri, pri 18m dieťaťi som mala istú prácu na ttp na pol úväzok ale ešte pred nástupom som zostala že som v 10tt. Nakoniec som šla na plný úväzok ked malo mladšie 20m.
Mňa to čaká o rok na jeseň. Problém je, že v každej firme, kde by som rada pracovala, je pracovná doba do cca 16.30-17.30. A to by som ešte musela pol hodinu cestovať za deťmi do škôlky, pritom vyzdvihovanie deti v školke je medzi 16.00-17.00. Muž je cez rok rozcestovany, budúci rok bude 4 mesiace mimo SR. Takže už teraz riešime, čo bude s mojou robotou. Pravdepodobne si budem hľadať niečo, aby mi to sedelo časovo. Teda pôjdem asi mimo svoj odbor a možno skončím len pri administratíve. Ale na jar by som si rada urobila aspoň dva kurzy, aby som si ako tak zvýšila šancu pri hľadaní inej prace.
@anonym_autor máš možnosti požiadať o úpravu prac.času s tým, že mas maloleté dieťa, požiadať o preradenie, ak sa da, vyriešiť starostlivosť o dieťa pri prace na zmeny, ak nič z toho nebude možné, ukončiť prac.pomer a hľadať si novú prácu, zatiaľ sa evidovať na UP
Čo vlastne robíš? Možno by ti niekto vedel skôr poradiť.
Keď som vedela že mi konci RD polroka predtým som si začala hľadať novú prácu, nech mám dosť času nájsť niečo iné 😊
Mne keď končil RD išla som na pol roka na podporu a potom keď malý išiel do škôlky našla som si novú prácu.Ja som vedela že sa nevrátim do starej práce a nebudem môcť robiť na zmeny ale musím hľadať prácu iba na ranné.

@anonym_autor celý čas na rodičáku som sa vzdelávala, prácu som si našla skôr ako RD skončila. Obavy som mala nad tým, čo bude ale nelamentovala som moc, lebo som vedela, že robím niečo, vďaka čomu budem mať fajn miesto 🙂.