Čo robíte po materskej?
Ahojte, pre mňa bolo tehotenstvo vykúpenie od práce z ktorej som vyhorela, dostalo sa to až do štádia že som ráno nemohla vstať z postele, učesat sa, namaľovať sa, denne som sa tam zatvárala 10 minút na toalete a revala. Pritom robota to nebola zla, ale bola to práca s ľuďmi a po rokoch mi z toho “preplo”. Na jar mi konci rodicovsky a ja neviem čo budem robiť, ta nechuť si hľadať niečo nové, chodiť na pohovory, noví kolegovia atd.. mám z toho paniku už teraz, pribrala som v tehotenstve 30 kg, vyzerám hrozne, samu seba by som nezamestnala keď sa tak na seba pozriem do zrkadla, 4 roky som bola len doma a popravde už nemám energiu a chuť učiť sa nové veci a spoznávať nových ľudí 🙈 neviem čo ďalej so životom, manžel by s tým asi nesúhlasil keby som mu povedala že chcem zostať iba tak doma.
@anonym_autor pozbieraj sa a daj sa dokopy..
to ako sa stavias k sebe a svojmu telu hovori za vsetko.. mne sa nechce rozvijat, ucit sa, chudnut, chodit do prace.. a co sa ti vlastne chce? to ta taky zivot bavi?
Po 11r doma,som fakt nemala problem ist do prace a hlavne najst si tu pracu.A ked som uz bola v pracovnom kolobehu prislo 5te,a tam som uz povedala do roka doma a sup do prace.Aj tak bolo,striedame sa s muzom pri nom.Nema problem sa on postarat aj v chorobe,ja mozem vklude pracovat.Akurat idem z nocnej,muz ma volno a ja vecer opet nocna 12tka.No mne uz konci rodicak,maly od noveho roku uz pekne do skolky.
@anonym_autor s takým prístupom by som ta tiež nezamestnala. A bolo by mi jedno, či máš 50kg, alebo 100.
Fuu dievca, ved ty sa nenavidis, takyto priklad chces davat svojim detom? Chces aby sa to od teba naucili? Ved to je smutne...
@anonym_autor za 4 roky doma si nebola schopná schudnúť, keď s tými kilami nie si v pohode? Keby si ostala doma a nešla do práce, tak by si skysla ešte viac. Takže radšej pozbieraj posledné zvyšky sebalásky a šup do práce.
Mimo to do jary stíhaš dať 10-15kg dole, budeš sa cítiť istejšie a sebavedomejšie, lebo ja by som ťa nezamestnala a nie kvôli kilám ale kvôli tvojmu negatívnemu nastaveniu v hlave.
V tehotenstve si pribrala 30 kg, a si doma 4 roky. Už pol roka po pôrode si mohla začať makať na sebe, cvičiť, zdravo jesť a mala by si späť svoju váhu do roka. A tým nemyslím fitko, cvičiť môžeš aj doma. Za 4 roky si čo urobila pre svoj osobný rozvoj? Cudzí jazyk, účtovníctvo, MS office, čokoľvek, čo by ťa posunulo ďalej? Máš dve možnosti. Buď si budeš hľadať novú prácu alebo pôjdeš do starej a budeš rada, ak tvoje miesto nezrušili a príjmu ťa späť. Neviem, či si uvedomuješ, ale sme v kríze a ideme ešte do väčšej budúci rok. Ľudia s kvalifikáciou, vzdelaním, skúsenosťami a chuťou robiť si nevedia nájsť prácu.
@anonym_autor no tak si urobte dalsie🙄
@anonym_autor ale ty nie si jedina. to chces do konca zivota ostat domka? kazda z nas si presla potodbnym alebo nech kazda druha. tiez som to tak mala. bolo to narocne. ale podarilo sa.
@anonym_autor a jednoducho povedane si ZLENIVELA. si si zvykla na to svoje ale ako chces takto zit ? a doma ostanes zas len kvasit a kvaslit. mnohe este zacnu aj pit od nudy.
@anonym_autor Trochu ma mrzi, kolki ti tu v podstate len anonymne vynadali. Ja by som na tvojom mieste zacala tym chudnutim, do jari vies dat pekne nieco dole, povzbudi ta to. Do toho by som si dohodla nejake konzultacie so psychologom. Moze ti pomoct pochopit, preco si az tak vyhorela, aj mozno podchytit emocne jedenie, ak mas, moze poradit, aky typ prace by bol pre teba vhodnejsi na zaciatok. Neviem, ci si v tych rokoch pred materskou a pocas nej mala nejaky priestor venovat sa sebe, svojim pocitom, no podla mna by ti to mohlo dobre padnut.
@anonym_autor Vsetko zvladnes. Kazda praca je lepsia, ako sediet doma, priberat a pomaly dusevne zomierat. Preto si vyber pracu, ktora sa ti bude pacit, aj keby si mala iba predavat listky na kolotococh.
Uplne zmen myslenie. Nic nemusis, vsetko iba mozes. Raz pride cas, kedy nebudes moct. Raz aj zomries, nemusis sa o to usilovat zaziva.
Vymysli si nejaky ciel a spln si ho. Praca nie je zmysel zivota. Praca je iba prostriedok na to, aby si sa mala dobre.
Vsetko dokazes, co budes chciet. Vsetko. Zacni plnenim si malinkych priani.
@anonym_autor Trochu ma mrzi, kolki ti tu v podstate len anonymne vynadali. Ja by som na tvojom mieste zacala tym chudnutim, do jari vies dat pekne nieco dole, povzbudi ta to. Do toho by som si dohodla nejake konzultacie so psychologom. Moze ti pomoct pochopit, preco si az tak vyhorela, aj mozno podchytit emocne jedenie, ak mas, moze poradit, aky typ prace by bol pre teba vhodnejsi na zaciatok. Neviem, ci si v tych rokoch pred materskou a pocas nej mala nejaky priestor venovat sa sebe, svojim pocitom, no podla mna by ti to mohlo dobre padnut.
@marianarem asi aj preto ze sme si podobnym presli. a chudnutie? doma sa mi vobec nedarilo chudnut, praveze som len pribrala. preco by sme sa nemali vyjadrit?
autorka nemusi hned zacat robit na 8 hodin, ja som tiez zacinala na 6hodin, na 4 hodiny ale aspon daco. ked im to finančná situacia dovoli preco nie. ale to ze sa upustila sa isto nepaci aj muzovi, a ked chodis do prace , sa viac o seba staras.
a ano, ked schudne, urcite bude mat lepsiu psychiku ale doma je tazko chudnut.to som chcela napisat.
@anonym_autor
ahoj. Ked som mala tehu cukrovku, musela som upravit jedalnicek. Rozdel si tanier na štvrtiny -
1/4 priloha
1/4 maso/ryba
1/4 zelenina
1/4 salat
polievjy bez muky
Pocas tehotenstca som pribrala 8 kg.
Pokial budes takto jest, schudnes ani hladovat nebudes. Ked ješ vela zeleniny, mas mensiu potrebu jest sladké.
Ak sa ti da, chod denne aspom pol hodinu na prechadzku takym svižnym tempom.
Tiez som mala prace, kde by som kolegom/ nadriadenym aj zakaznikom najradsej zopar pleštila 🫣.
Takze najskor ries stravu - vypni mozog a prepni na autopilota = napis si jedalny listok a riad sa nim. Ziadne také, ze ved si dam to co vzdy. No nedas.
Prinut sa chodit von. Rob aj doma nieco, co ti robi radost. Ja napriklad šijem 🙂
Inak tiez som doma uz skoro 6 rokov, mame 3 deti do 5 rokov. Zvykla som si, priznavam. No tu je moznost prace na skrateny uvazok aj na par hodin tyzdenne. Ked sa mi dalo, 2x som pocas materskej robila par hodin.
Uz sa nastavujem tak, ze pojdem do prace a rozmyslam nad moznostou preskolenia.
Na jednej strane sa mi "nechce" koli detom, no byt stale bez prace aby len muz robil, je tiez na figu.
Nepoviem, keby si to moze clovek dovolit, nech je doma. Ja mam tolko zálub, ze by som sa nenudila.
Ale prides v praci aj na ine myslienky, neboj, nebude to az rak zke. Skus najst zatial nieco s minimalnym kontaktom s ludmi.
Tiez by som ti poradila vyskusat psychologa a preco si na tom takto negativne a bez energie. Bola som na tom podobne, nakoniec to bolo vyhoretie a uzkostnodepresivna porucha, povedala som si, ze vyskusam AD a tie mi teda dost pomahaju, tiez o pol roka by som mala ist spat do prace po 4 rokoch, uz pol roka som z toho nervozna ale uz sa aj celkom tesim na trochu zmeny. Ono tie deti mi upratali priority, stal sa zo mna iny clovek a tak uz viem, ze nebudem tak stresovat a brat vsetko hrozne vazne ako to bolo pred detmi. A tie co ti tu nakydali, to si nevsimaj, nevedia o takychto veciach nic. Maju stastie.
@anonym_autor ak budeš doma, tak priberieš dalších dvadsať kg a upadneš do ešte väčšej depresie. Čo najskôr vyhľadaj pdychológa, tvoje pocity z niečoho pramenia. Určite nezostávaj doma, sú predsa aj iné druhy práce.
@anonym_autor najdi si dobreho psychologa a ries to. Nejde o kila, ale o tvoje nastavenie v hlave.
A preto je uplne jedno, kde sme sa my po rodicovskej zamestnali.
Ja som na tom podobne ako ty ,ale viem ,že sa budem musieť pozbierať kvôli deťom a mužovi. Neviem ako vy ale my si určite nemôžme dovoliť byť bez môjho príjmu. Bude to masaker na začiatku zvyknúť si rozvážať deti do školy a škôlky,do roboty ,na nákupy a ešte aj zvládať domácnosť,variť . Potom určite aj tie kilečká pôjdu dole 😀
A si si istá ,že sa už nechceš vrátiť do tej istej práce? Ak už nechceš robiť s ľuďmi tak ti ostáva len ísť a hľadať takú robotu,ktorá ťa bude napĺňať aby si bola psychicky OK pre svoje deti a muža ,lebo to je najdôležitejšie. Držím palce ✊️
Tak si najdi pracu, kde sa nerobi s ludmi
Ries svoj život skôr ako si manžel niekoho iného nájde..
@anonym_autor ako Ta vobec napadlo "zostat iba tak doma"? Aky priklad davas svojim detom takto fyzicky a psychicky kysnut?
@anonym_autor pred sebou máš ešte veľa rokov v práci,pokiaľ nevyhráte nejaké loto 😄... Radšej by som sa sústredila na to čo môžeš zmeniť. Ak ti vadí váha,začni s prechádzkami, večer už nejesť,piť len čistú vodu a podobne
Možno ti ani pracovné miesto už nedržia. Skús pozerať profesiu ,či nenájdeš niečo ,čo by ti vyhovovalo
Takže chceš radšej ostať doma a ďalej chradnúť namiesto toho aby si sa dala dokopy? Super príklad pre deti. Manžel bude nadšený, potom tu nezabudni písať o rok, že ťa poslal do riti a našiel si mladšiu a šikovnejšiu.
@anonym_autor vratila som sa na povodne miesto, praca s ludmi, plus som este studovala dalsiu VS, neostava ti nic ine ako dat sa dokopy. Mas okolo 30 rokov, vies ako daleko je do dochodku? Navstiv psychiatra, mozno mas depresiu.
@anonym_autor ..ja som sa presne pre toto udržiavala v pracovnej kondícii celú materskú aj rd aspoň brigádou.. keď mi skončila rd tak som sa tu zamestnala, pracujem v kaviarni .... Niečo robiť musíš, a keď ostaneš zaprdená doma, bude sa tvoj stav zhoršovať ... Takže sa daj do kopy čím skorej. Držím palce
Chapem ta. Pre mna bol navrat do prace utrpenie. Neznasam ludi. Pracovat chcem,ale to ze musim byt 8 hodin denne v jednej kancelarii s inymi ludmi ma ubija. Hladam nieco kde by som bola sama alebo z domu. Ale to sa neda najst.

Jemu by si dovolila zostať len tak doma ? Asi tiež nie takže ho úplne chápem . Z lásky budete platit bývanie ,škôlku ,školu a výdaje lebo ty chces byť doma ?. Myslíš že jemu sa chce chodiť každý deň do práce asi tiež nie . Nechápem ako tá vôbec napadlo že chces ostať doma len tak .