Čo urobiť,, keď mi volajú z onkológie počas hovoru s nadriadeným?
Ako by ste sa zachovali nasledujúcej situácii?
Niekoľko dní sa snažíte dovolať na onkológiu, kvôli výsledkom, volať možno iba medzi 13:00 a 14:00 aj to nie každý deň. Buď je obsadené, nikto nezdvíha ale vás prepoja na recepciu. Konečne sa dovoláte sestričke, ktorá vám sľúbi, že vám lekár zavolá späť hneď ako to bude možné. Akurát sa rozprávate s nadriadeným na služobnom mobile keď sa na súkromnom zasvieti napíš Onkológia....
Ten šéf raz pochopí, keď sa to stane blízkej osobe alebo jemu. Ja by som nepytala povolenie, prepáčte musím zdvihnúť mám surny hovor s lekárom. Dovi...dopo.
Taký človek si nezaslúži, aby pre neho niekto pracoval. Skúste si nájsť niečo iné, ak by sa dalo.
Aaaaa, to akože máš vziať týždeň dovolenky a čakať, kedy ti zavolajú? Viem, o čom to je, presne tak som nedočkavo čakala aj ja. Nič nebolo presnejšie, ako moje výsledky. Keby jeho žena čakala výsledky, bol by s prepáčením posratý, čo jej povedia. No normálne som sa nad debilom rozčúlila!
Je mi veľmi ľúto, že vôbec niekto musí v práci prežívať taký stres a toto isto neprispieva ku zdraviu.
Takýto postup je isto v rozpore s dobrými mravmi a naozaj by som si zistila čo na také hovorí zákonník práce. Sú to normálne okolnosti ,ktoré sa môžu každému prihodiť.
Kedysi som pracovala ako zdravotná sestra u súkromných lekárov a podobné reakcie boli bežné. Dokonca raz mi deti volali do práce ( cez letné prázdniny boli jasné že samé doma keďže pracujúci človek nemá toľko dovolenky ako deti prázdnin)
,že nám horí v zásuvke elektrina a lekárka- zamestnávateľka ma nepustila k ním domov......
Dodnes velmi ľutujem, že som pre takých ľudí pracovala.
Dnes pracujem na klinike a všade máme vypísané, že nik nesmie na oddelení telefónovať, no keď mi volá dieťa, že majú bombu v škole,lekár a pod . nik neriešil,že som vybavila hovor, ešte ma zavolajú, že mi zvoní telefón..... Dokonca keď bolo zle ,ma naozaj aj poslali z práce domov.
Viem že hladať prácu nieje ľahké, ale nedá sa pod takým tlakom pracovať dlhodobo.
Právo je na Tvojej strane a nieje ľudské sa takto k zamestnancom správať.
Prajem veľmi dobré výsledky a lepšieho šéfa.
Šéf s nulovou empatiou. Pochopí až keď sa stane niečo jemu alebo niekomu jemu blízkemu. Ľudia sa v kritických situáciách ukážu. To je tak ,keď výkon je dôležitejší ako ľudskosť a pochopenie.
A keď je niekto takýto, netreba si pýtať povolenie ale jednoducho sebavedomo mu to oznámiť. A presne na tomto človek zistí ,že je vo firme "len číslo" ,ktoré sa dá nahradiť a nie ľudská bytosť.
Dvihnúť a kašli na šéfa zdravie máme iba jedno a ľudí berú ako tovar ochories zoberú ďalšiu.
Šéf je idiot, a potvrdila ti to tu každá žena, takze ani by som nerozmyslala nad tou hubovou…Ako ti dopadli výsledky?🙏🏽 Dúfam že všetko v poriadku

Šéfovi povedz že tvoje zdravie je vždy dôležitejšie ako práca, ja by som sefovi asi aj zložila a zavolala mu neskor..