Čo znamená, ak firma nie je v registri?
Prosim vas ked niekto tvrdi ze ma sro a neviem ho najst v orsr podla jeho mena a priezviska a nenasla som ho dokonca ani v zrsr? Pritom viem ze robi sam na seba ale nie je nikde evidovany co to znamena? Prosim nepytajte sa naco mi to je. Proste to potrebujem vediet. Dakujem
@nynia nemyslim ze zle. Aj ked zadam iba priezvisko nic mi nenajde. A na cierno si nevien predstavit ako by robil taku pracu
Mandátna zmluva?
A zadala si aj dlzne a mäkčene v mene a priezvisku? Lebo bez nich ti to ORSR nevyhlada
@pieksamaki to znamena? Nestretla som sa s tym este
@zuzu1304 skusala som aj tak aj tak a nic
Nevidela si pečiatku? Žeby si pohľadala podľa iča?
Ešte môže byť ako tichý spoločník a vo firme má nasadeného ako konateľa nastrčnenú osobu - bieleho koňa.
@lienockak nemusí byť vôbec biely kôň, ale tichý spoločník
@adkoalauri tichý spoločník sa do obchodného registra nezapisuje
@lienockak ja som napísala,že nie je biely kôň- ten je na ekonomické podvody, a tichý spoločník radí, zastupuje-alebo ani nemusí a koná v prospech firmy
@zuzu1304 ale vyhlada
ze klame
@adkoalauri konateľ a spoločník sú dve rôzne veci. Ak ho nevie vyhľadať ani ako konateľa a ani ako spoločníka, tak konateľ môže byť iná nastrčená osoba a ako spoločník je iba tichý. Radí, pomáha spoločnosti to súhlasím, ale nechce aby bola firma písaná na neho ako majiteľa z nejakého dôvodu. Aj podvodného.
Ak si ho nenasla v orsr znamena, ze on sro nema. Moze akoze mat, ale on v nej nefiguruje, takze uradne nie je jeho. Ma na to vazny dovod. Poznam taky pripad. Skratka, temna minulost.
@lienockak však to isté som napísala 🙂 koná "ticho" - nevedia o ňom na papieroch..Nemusí byť a častokrát ani nie je to o tom, že sa vo firme robia podvody. On nechce byť,alebo nemôže byť "videný"
@lienockak "Biely kôň je niekto, kto prepožičiava svoje meno a osobné údaje na rôzne ekonomické podvody a trestné činy. Tým kryje skutočného páchateľa, ktorý z toho celého profituje. Polícia sa tak často pri prešetrení rôznych káuz zasekne práve pri osobe nastrčeného bieleho koňa"- na toto som poukázala, tichý spoločník je niečo iné
@adkoalauri tak je zvláštne, že niekto nechce byť videný navonok v papieroch firmy a brať za ňu zodpovednosť, keď koná v jej prospech a ešte pred známymi sa tvári, že firma je jeho. Nech je to z akéhokoľvek dôvodu.
@oli18 tak tvrdil ze ma sro..je to zvlastne. A aka moze byt ta temna minulost?
@lienockak vsak nedalo mi to preto mi napadlo ze si to pozriem a ostala som nemilo prekvapena ze nic som pod jeho menom nenasla..
@adkoalauri a to nie je podľa Teba podvod?
@lienockak okrem toho môže byť tichým spoločníkom, lebo nechce aby o ňom vedeli,má podiel na zisku a nikoho to "netrápi"
@lienockak nie je..zistil,že si ho nevážia a pracuje ďalej na svoje triko
Treba si najst tu sro a nie prizvisko :D tam je viac moznosti ako moze byt v sro "zamestnany" a nemusi byt hned konatel/majitel aby svietil v orsr.
@lienockak je to bezne, ze sa neukazuju. Plus vela ludi sa len zamestna v "niekoho" starej srocke, cize vobec nevidno ho nikde... pod ich vedenim (pritom nerobia tam uz realne nic konatelia/spolocnici) a tvari sa ze je jeho, nakolko pracuje len on tam. Na seba. nezvyknem to riesit, ale pre mna je to proste nedoverihodne. Vzdy je za tym bud zadlzeny clovek, alebo spekulant z mojich skusenosti.
@adkoalauri lebo nie je ochotný dodržať zmluvné podmienky, ku ktorým sa zaviazal u bývaleho zamestnávateľa.... svedčí to však bohužiaľ o jeho férovosti a charaktere. Bývalý zamestnávateľ ho za to stíhať nemôže a papierovo je krytý. 👍
mohol dať do firmy peniaze ale je tichý spoločník.
Môže mať SRo napísanú na niekoho iného....poznám prípad kde chlap napísal SRo na matku aby sa mu príjmy z nej nepočítali do výživného.
@lienockaka alebo nie je ochota prehodnotiť zmluvu i možno ohodnotenie a ocenenie zamestnanca

1.moznost robi na cierno 2.moznost zle si hladala