icon

Dá sa pokračovať v práci i popri dieťati počas materskej?

salonka22
5. apr 2019

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o info o vašich skúsenostiach s prácou popri tehotenstve/po narodení dieťaťa. Mám skvelú prácu, ktorú milujem, napĺňa ma, som v nej dobrá. Zároveň však uvažujeme o dieťati a ja rozmýšľam, či sa dá zladiť popôrodné obdobie s home officom (viem, že je to individuálne, ale zaujímajú ma vaše skúsenosti). Som aktívna osoba s množstvom záľub a neviem si predstaviť byť iba s dieťaťom a venovať sa rok len materským záležitostiam(... potrebujem proste byť aktívna aj intelektualne... Už vidím, ako sa tu zvrhne debata, aká som hrozna osoba a nemala by som ani mať deti s takým prístupom🙂)) Ja chcem proste byť aktívna matka, ktorá sa realizuje aj mimo materstva... Viem, že niekto to nemusí chápať - ak patríte do tejto kategórie a chcete ma poučiť o živote, tak sa prosím zadržte komentára. Zaujímajú ma len skúsenosti žien, ktoré to plánovali ako ja, ale nevyšlo im to, alebo prípadne vyšlo...

Strana
z4
esterba
10. apr 2019

@zuzka2288 Môžem sa opýtať? Tie štyri hodiny spánku denne myslíš za 24 hodín alebo cca v čase od 8-20 h?

zuzka2288
10. apr 2019

@esterba Za 24 h

alex123andra
30. sep 2019

@tanuuulka prosim Ta chcela som sa spytať ako si mala spravenu pracovnu zmluvu, aby to neovplyvnilo poberanie materskeho...chcem pokračovať v praci home office ale nechcem prisť o materske...ďakujem za info 😉

tanuuulka
30. sep 2019

@alex123andra ja som živnostník, takže toto je snáď jediná výhoda, že môžem pracovať popri materskej... myslím, že ako zamestnanec nemôžeš poberať a pracovať zároveň (mne moje príjmy totiž zohľadnia do ďalšieho obdobia pri odvodoch, tebe by ich nemali ako. teda myslím si, že to tak funguje)

bobulko
30. sep 2019

@alex123andra na poberanie materskeho a platu je potrebne nove poistenie. cize nova zmluva na inu poziciu, nesmie byt rovnaka. ja som nastupila k novemu zamestnavatelovi a kedze vzniklo nove poistenie, tak som mesiac poberala ako materske, tak aj plat.

alex123andra
30. sep 2019

@bobulko ďakujem za odpoveď to by asi aj išlo - skusim sa spytat na novu zmluvu. Takže si cele materske poberala mateske aj plat. Dobre to chapem? Lebo pišeš, že mesiac 😉

bobulko
30. sep 2019

@alex123andra ja som si nasla druhu pracu cez matersku. takze preto som pisala, ze mesiac. lebo mi este bezalo materske z predchadzajuceho zamestnania, ked som nastupila. ale ak by som nastupila skor, tak by som oboje poberala uz skor. podmienka je to nove poistenie 😉

alex123andra
30. sep 2019

@bobulko aha jasne rozumiem 😉 ďakujem pekne!

deniss111
20. nov 2022

@salonka22 ak smiem,obnovim temu..ako to s vami dopadlo?

salonka22
autor
20. nov 2022

@deniss111 Ja som aj zabudla, ze som sem takuto temu vobec davala 😄 Uplne super sa to dalo sklbit, pracovala som v podstate po cely cely cas a pracujem aj teraz popri druhom tehotenstve. Mam perfektneho partnera, ktory sa po prichode z roboty venuje dietatu, takze sme fungovali takto: kym bol syn babo, robila som na PC, ked mal dlhsie slofiky a vecer, ked zaspal. Najlepsie to bolo, ked mal este dva spanky, jeden okolo 10-11, druhy cca o 16. Ked prešiel na jeden, malo to vyhodu, ze pospal aj 2 hod cez obed, to som ho uspala v kociku alebo nosici a odparkovala/vybalila doma. A potom zase praca vecer. Od toho 1.5r to bolo narocnejsie, lebo v noci strasne plakaval, a muzom sme boli ako zombie, ale pomahalo mi, ze ho zobral na 1,5-2h poobede von, tak som robila vtedy a pri vecernom uspavani sme sa striedali. Aby to ale bolo jasne: syn byval malicko chory, v robote som mala v podstate volnu ruku, co sa tyka odpracovanych hodin - cca sme boli dohodnuti na 10h tyzdenne. Niekedy to vyslo, niekedy som to narazovo dohanala cez vikendy. Plus domacnost sla bokom, muz rad a dobre vari, tam sme sa nejako doplnali, aby sme to vykryli. Nebyt muza, ktory chodi o pol4 z roboty (ale zase odchadza veľmi, velmi skoro rano), bolo by to asi nerealne. Resp. narocnejsie. Ale ja som typ, co by to poriesil aspon obcasnou baby sitterkou... Svoje dieta milujem, ale moja práca prispieva dost vyrazne do rodinneho rozpoctu, je to pre mna vzpruha popri materskej rutine a aj vdaka nej som lepsia (naplnena) matka.

deniss111
23. nov 2022

@salonka22 dakujem ti,ak smiem,budem pisat do SS

0laracroft0
23. nov 2022

@albiva ako si naučila dieťa aby ti nesahalo na notebook prosím ta? 😀

Strana
z4