Dá sa vydržať život v upršanej krajine?
Ahojte, mam moznost prestahovat sa za pracou do Dánska, konkretne Kodaň no citala som, ze tam vela prsi.
Mate skusenosti so zivotom v "uprsanej" krajine? Anglicko, Skandinavia, sever nemecka atd.? Da sa to pocasie vydrzat? Milujem leto, teplo, prejst sa vecer v lete s kamaratkou, sadnut si na deku, na terasu, zapad slnka, vychod slnka atd. Skratka milujem teple letne dni a zmrzlinu haha :D Myslite, ze je to dobry napad pre milovnika letnych dni ako som ja? Da sa to vydrzat? Dakujem
@zuzinabila ano ale tak mam rodinu v Skandinavii aj v Zapadnej Europe a vacsinou tvrdia, ze nie je vsetko zlato co sa blysti… lepsi zivot tam asi je, ale predpokladam, ze to nie je tak, ze v Skandinavii je vsetko dobre a na Slovensku vsetko zle… aspon tak mi to prezentuje rodina, problemy ma kazda krajina, nie je len Slovensko
tak toto je samozrejme, nie som naivka. ale objektivne nasa krajina ma zle smerovanie na dalsie roky. bola som min. tyzden na konferencii, ktoru organizovali Nori, najnovsie vyskumy o dusevnom zdravi ich mladeze hovoria, ze vyse 80% je so svojim zivotom spokojnych a su stastni. neviem, ci sa toto da povedat o nasej mladezi, prave naopak:(
Posledné roky ani u nás to počko za veľa nestojí a momentálne nevidím medzi Slovenskom a Dánskom žiaden rozdiel. U nich je aspoň teplejšie a "nehrajú" sa na zimu https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-...
To co platilo pred 20 rokmi uz davno neplati. Zijem v UK a prsi tu normalne. Uz to nie je uprsane Anglicko. Niekedy mam pocit, ze tu prsi menej ako na Slovensku. Podla toho co s mamou volavam. Kazdorocne mame v lete sucho a neprsalo nam aj 4 mesiace 🤷♀️

Ja som sa len presunula z Bratislavy na severovychod Slovenska a rozdiel citit celky😀prvy rok som si musela zvykat,stale mi bola zima,aj v lete.teraz v pohode,zaklad je kvalitne oblecenie a ked ides na sever Europy,tak detto-obuv,vlnene veci a pod.myslim,ze aj toto robi vela.na tvojom mieste by som sla za lepsim zivotom ked mas moznost,lebo stale lepsie zle pocasie ako zla krajina...my aktualne robime vsetko preto,aby sme sa na sever EU dostali,teda najprv manzel aktualne,za nim by sli na VŠ postupne staršie dcery.a pocasie bude to posledne co bude rozhodovat😀skoda,ze juh Europy nema take moznosti ako ten sever