icon

Dali by ste strážiť deti 16-ročnej študentke?

soysa
10. máj 2019

Ahojte môže podla Vás strazit deti (ako brigadu) aj studentka vo veku 16 rokov?

sissy27
10. máj 2019

@soysa od 16 môže legálne brigádovať na zmluvu. Či jej niekto zverí dieťa a zaplatí za to je na zvážení každého individuálne. Niektorým 16násťročným by som nezverila ani kameň zo záhrady a nie ešte dieťa, iní sú dostatočne rozumní a zodpovední, prípadne majú aj skúsenosti s mladšími súrodencami.

gertrudka222
10. máj 2019

@soysa ja by som dieťaťu dieťa nezverila za mňa opatrovateľka min. 25 rokov. 🙂

3009
10. máj 2019

@soysa ja by som neznámej 16-ročnej dieťa nezverila. Nech ide 16-ročná robiť inú brigádu a nie sa starať o deti, kde má čo robiť aj dospelý, aby to zvládal.

macekovam
10. máj 2019

alebo vencenie psov teraz leti...hodina5 eur

vejapa76
10. máj 2019

Určite nie. Je to veľká zodpovednosť. Dieťa sa môže začať dusiť, môže sa stať úraz...A 16 ročné "decko" nemyslím že by dokázalo správne a rýchlo zareagovat.

sintra
10. máj 2019

Inak sranda, u nas sa tomu branime a pritom napriklad v USA je absolutne bezne ze 16 rocni strazia deti a takto si privyrabaju.

sissy27
10. máj 2019

@sintra ja som mala tiež k malej baby-sitterku od 16rokov a nemôžem pol zlého slova povedať. Vyzdvihla zo škôlky a išli buď na ihrisko alebo počkali na mňa doma, alebo išli k nim, zahrali sa, zohriala malej jesť, prípadne jej spravila nejaký chlebík, normálne fungovala ako staršia sestra tie 2-3 hodinky. A mali sa navzájom veľmi rady.
Zas je dôležité aj o akom veľkom dieťati sa bavíme, na ako dlho... Ja v tom vo všeobecnosti problém nevidím.

soysa
autor
11. máj 2019

Dakujem za rady😌

cawes
11. máj 2019

@soysa mne chodia strazit dve 14rocneho maleho

candii
11. máj 2019

Nie

nini1010
11. máj 2019

Nie

jancejance
11. máj 2019

@soysa podla mňa záleží aj kolko rokov majú deti, ak sú ešte malé, tak určite nie, ak sú už nejaké staršie a dievča je rozumné a zodpovedné, tak by som sa tolko nebála...

xxxkatka
11. máj 2019

To velmi zalezi od vyspelosti 16 rocnej, od jej skusenosti (napriklad s mladisimi surodencami atd.), zodpovednosti atd. Ak toto vies posudit no problem. A stat sa moze aj pri starych rodicoch ci inych dospelych.

sisaka
11. máj 2019

@sintra v USA a aj u nás v Kanade môžu od 12 rokov kludne babysittovat.
16 ročnej zodpovednej babe by som v pohode zverila dieťa od 1 roku. Moja dcéra sa dokázala v 12. úplne v pohode postarať od 2 rocneho brata

soldi
11. máj 2019

zalezi od dievcata. mne nasi susedia bez problemov davali na starost dvojrocnu dcerku ked som mala 10 rokov. a ja tiez 8 rocnemu synovi necham postrazit dvojrocneho brata. aj ho nakrmi, aj zabavi.

kludne Ti moze 16 rocna lepsie postrazit ako 25 rocna 🙂

carmenuska
11. máj 2019

Zalezi od tej baby...Vek nehra rolu.Niekedy je 30tnicka horsia ako 16 tka a to viem o com pisem...My ked niekam ideme strazi mi deti segra,sice ma uz 18,no strazi ich od 13...A v 16 tuch chodievala aj znamym,kazdy si chvalil.Toto je fakt individualne a vek je len cislo.

thoughtfulweirdo
11. máj 2019

To je veeeeelmi individualne. Poznam 14rocnu, co pri prvom stretnuti moju malu prebalovala zrucnejsie nez ja 😄 nakrmila ju (bez zaspinenia), sama od seba jej ponukala flasku s vodou, ze treba pit, hrala sa s nou maximalne starostlivo a na vsetko davala pozor, este aj ostatnych upozornovala, aby ju nevyhadzovali do vzduchu, nedavali jej cokoladu a podobne, ja som len s uzasom z dialky sledovala. S nou by som malu na 2-3 hodinky bez nejakeho velkeho stresu nechala. Zas na druhej strane mam 16rocnu sestru a s tou by som nenechala ani skrecka, nie to este dieta 😂 takze nevravim nie, ale musela by som ju otestovat, ako jej to ide.

marsmykkok
14. máj 2019

ja asi nie, pre mňa vek nie je číslo, môže mať mladé žieňa vzťah k deťom, vedieť to s nimi, snažiť sa, ale podľa mňa zodpovednosť a vyhodnocovanie rizík nie je na takej úrovni ako u človeka čo už dospel a má okolo 20plus