Dali by ste strážiť deti 16-ročnej študentke?
Ahojte môže podla Vás strazit deti (ako brigadu) aj studentka vo veku 16 rokov?
@soysa ja by som dieťaťu dieťa nezverila za mňa opatrovateľka min. 25 rokov. 🙂
alebo vencenie psov teraz leti...hodina5 eur
Určite nie. Je to veľká zodpovednosť. Dieťa sa môže začať dusiť, môže sa stať úraz...A 16 ročné "decko" nemyslím že by dokázalo správne a rýchlo zareagovat.
Inak sranda, u nas sa tomu branime a pritom napriklad v USA je absolutne bezne ze 16 rocni strazia deti a takto si privyrabaju.
@sintra ja som mala tiež k malej baby-sitterku od 16rokov a nemôžem pol zlého slova povedať. Vyzdvihla zo škôlky a išli buď na ihrisko alebo počkali na mňa doma, alebo išli k nim, zahrali sa, zohriala malej jesť, prípadne jej spravila nejaký chlebík, normálne fungovala ako staršia sestra tie 2-3 hodinky. A mali sa navzájom veľmi rady.
Zas je dôležité aj o akom veľkom dieťati sa bavíme, na ako dlho... Ja v tom vo všeobecnosti problém nevidím.
Dakujem za rady😌
Nie
Nie
@soysa podla mňa záleží aj kolko rokov majú deti, ak sú ešte malé, tak určite nie, ak sú už nejaké staršie a dievča je rozumné a zodpovedné, tak by som sa tolko nebála...
To velmi zalezi od vyspelosti 16 rocnej, od jej skusenosti (napriklad s mladisimi surodencami atd.), zodpovednosti atd. Ak toto vies posudit no problem. A stat sa moze aj pri starych rodicoch ci inych dospelych.
zalezi od dievcata. mne nasi susedia bez problemov davali na starost dvojrocnu dcerku ked som mala 10 rokov. a ja tiez 8 rocnemu synovi necham postrazit dvojrocneho brata. aj ho nakrmi, aj zabavi.
kludne Ti moze 16 rocna lepsie postrazit ako 25 rocna 🙂
Zalezi od tej baby...Vek nehra rolu.Niekedy je 30tnicka horsia ako 16 tka a to viem o com pisem...My ked niekam ideme strazi mi deti segra,sice ma uz 18,no strazi ich od 13...A v 16 tuch chodievala aj znamym,kazdy si chvalil.Toto je fakt individualne a vek je len cislo.
To je veeeeelmi individualne. Poznam 14rocnu, co pri prvom stretnuti moju malu prebalovala zrucnejsie nez ja 😄 nakrmila ju (bez zaspinenia), sama od seba jej ponukala flasku s vodou, ze treba pit, hrala sa s nou maximalne starostlivo a na vsetko davala pozor, este aj ostatnych upozornovala, aby ju nevyhadzovali do vzduchu, nedavali jej cokoladu a podobne, ja som len s uzasom z dialky sledovala. S nou by som malu na 2-3 hodinky bez nejakeho velkeho stresu nechala. Zas na druhej strane mam 16rocnu sestru a s tou by som nenechala ani skrecka, nie to este dieta 😂 takze nevravim nie, ale musela by som ju otestovat, ako jej to ide.
ja asi nie, pre mňa vek nie je číslo, môže mať mladé žieňa vzťah k deťom, vedieť to s nimi, snažiť sa, ale podľa mňa zodpovednosť a vyhodnocovanie rizík nie je na takej úrovni ako u človeka čo už dospel a má okolo 20plus

@soysa od 16 môže legálne brigádovať na zmluvu. Či jej niekto zverí dieťa a zaplatí za to je na zvážení každého individuálne. Niektorým 16násťročným by som nezverila ani kameň zo záhrady a nie ešte dieťa, iní sú dostatočne rozumní a zodpovední, prípadne majú aj skúsenosti s mladšími súrodencami.