Dali by ste výpoveď v strede školského roka?
Ahojte.. otázka skôr na ľudí, ktorí pracujú v školstve. Dali by ste výpoveď takto v strede školského roka, ak by ste na to mali rodinné dôvody a bolo to pre vás výhodné? Plánujem tak či tak zmeniť školu, pretože tu nie som spokojná a neustále sú nejaké problémy a pohár trpezlivosti mi pomaly preteká. Len aby si aj budúci zamestnávateľ nemyslel, že aj jemu hocikedy odídem. Na tejto škole pracujem 3. rok..
Ďakujem za odpovede.
@pribinak je plná nevedomej frustrácie, škoda reagovať na to, čo píše.
V prvom rade mysli na seba, tak ako mnohí spomenuli. Ak ti atmosféra v práci uberá na zdraví (je jedno, či zatiaľ len psychickom, neskôr sa to odrazí aj na fyzickom zdraví). Ani žiaci veľmi neprofitujú z učiteľa, ktorý sa necíti komfortne na danom mieste.
Ja by som si napísala na papier pre a proti zotrvaniu v danej škole a podľa toho sa rozhodla. Nech si hovorí kto chce čo chce. Ty sama vieš najlepšie, čo potrebuješ.
Ano. Odisla. Furt zijeme v svete, kde mame brat ohlady na niekoho - zamestnavatela, decka, rodinu a kde sme my? Pol roka je dhy cas byt nestastna, nespokojna.
Ved vypovedna lehota je prave na to (okrem ineho), aby si zamestnavatel vedel najst nahradu. Mysli hlavne na svoje potreby.
@anonym_6e765d sa ukludni lebo tá porazí a ešte len ráno je
@pribinak som zvedava, ci by si sa so mnou takto bavila aj v realnom zivote 🙂 Lebo toto je taka krcmova uroven a o tu nemam zaujem 🙂
Odisla by som. Akoze som aj odisla k 30.4. Vela problemovych deti, rodicia nulova spolupraca, vedenie len prazdne sluby. Uz je to par rokov, stale nelutujem rozhodnutie.
Myslis ze vedeniu alebo rodicom na tebe zalezi? Musis hladiet v prvom rade na dobro seba a svojej rodiny.
@anonym_autor mohla si to riesit pred sviatkami, bolo dlhe volno, vedenie by malo cas najst nahradu. Neviem, ake rocniky ucis, ale decka cakaju prijimacky a monitor, je to troska nefer. Osobne si myslim, ze ak to nie je otazka zivota a smrti, ale len tvojho komfortu, tie 4 mesiace vydrzis. Uz v maji bez teba vydrzia.
Osobne by som nepozerala na nikoho v tomto. Ak ti tam nie je dobre,dôležitejšie ako cudzie deti je v prvom rade tvoje psychické zdravie,nie nejaké učivo a ako sa na to bude pozerať rodič alebo škola. Takže áno,osobne by som dala výpoveď aj na druhý deň a šla na dobu výpovede na PN. Určite by som nepozerala na okolie,ak to proste nie je pre mňa dobré. Pozeraj na svoje ja. Aby si nevyhorela. Ja som dlhé roky pozerala na ostatných a vyhovovala požiadavkám ,lebo to sa nesmie,to sa nesmie ,až som spadla do vyhorenia a odtiaľ je dlhá cesta smerom nahor
No v prvom rade by som, by som najprv rozbehla proces ziadosti o prijatie do zamestnania, predpokladam ze z toho co píšeš chces dat vypoved 2/26, zacina ti plynut vypovedna lehota bud 2 alebo 3 mesiace, , cize nastupit by si mohla 5 alebo 6/26, no ber do uvahy aj to ze skoly rozmýšľajú ekonomicky, a predpokladam, ze akceptacny list dostanes k 9/26, maloktora skola ta bude platit 1 alebo 2 mesiace a potom ti preplacat 2 mes prazdnin, ktore niesi v skole...jedine ze by si akceptovala fakt ze budeš medzitym na upsvar a kedze nenam info o tvojej platovej triede, ci mas 1 alebo 2 atestacku netusim ci to bide pre teba cesta, ale to je ta ekonomicka uvaha, co sa tyka socialneho akceptu, tak tam nevidim ziaden problem, preco neodist kedykolvek, v beznom zamestnani sa odchadza tiez v ktoromkolvek case ci iz je to pre firmu vyhodne alebo nevyhodne a cinsa to firme hodi alebo nehodi
Ak by som bola triedna, tak by som ešte vydržala do konca sk.roku.. ak nie, tak by som odišla. Ono, keď máš vlastnú triedu, je to trochu iné...
@anonym_autor dala. V tejto dobe je pedagog pre vacsinu rodicov a ziakov handra. Do vsetkeho sa staraju..krtizuju. radia. Stazuju. Nik z rodicov neberie v ucte pedagoga. Tak nevidim 1 dovod preco by dospely sudny pedagog nedal vypoved a nesiel za lepsim.Nie je charitativny ci socialny amater. Rodicia casto kie su ochotni dat 50 euro zrps za cely rok..nieto este nieco skole pomoct. Tak.preco by sa mal.oedagog obetovat pre cudzie deti
Väčšina palčekov je hore pri príspevkoch, ktoré vám doporučujú odísť. Takže názor väčšiny je jasný. Verím ale, že tie palčeky hore neboli pridané na príkaz pani Lašákovej, ktorú pre jej nápovedu poslancom Zderu, ktorí vždy hlasovali v súlade so svojím vedomím a svedomím, volali aj Palculienka. Teraz sa mi zdá, že túto dôležitú funkciu prebral Gašpar. Ale aby sme boli objektívni, robia to všetky strany v parlamente. Obecenstvu sa ospravedlňujem za k téme nevhodnú politickú vsuvku.
Ja som vydržala do konca augusta, ale akonáhle sa dozvedeli ze odchádzam, každý bol so mnou veľmi milý a ochotný mi pomôcť. Určite to záleží od situácie.
Podľa mňa je to ako keď ide žena na materskú oznámte to dopredu a aby našli zaskok

@anonym_fbc751 a ak si ucitelka, tak ty daj výpoveď ešte dnes, ľutujem tvojich žiakov
@pribinak ty na 100% nepracujes v skolstve. Pretoze ja mam velke srdce, preto sa toto aj pytam a mam troska vycitky. Ale velka pravda je, ze na mňa nikto nepozera. Ja keď mám problém, mne nik nepomoze. A navyše fakt tu nie som spokojná, nie raz sa stalo, že mi bolo slúbené niečo, čo sa nedodržalo a ja som jasne hovorila, ak to nie je možné, nič sa nedeje pôjdem učiť inde. Keď som potrebovala pomoct, nebola mi poskytnutá a podobne. Ps: pisem z telefonu, snáď mi tu nebude nikto vykrikovať ak som spravila chybu ako je tu zvykom