Detský tábor - nevyplatená mzda animátorom

ludomir335
7. nov 2023

Krásny deň prajem,

Nie je to vec, ktorú by som robieval, ba dokonca som nikdy v živote takéto niečo nespravil, ale tento krát mi to už nedá.
Ak sa to náhodou dostane majiteľovi čiže chlapovi menom Milan, tak chcem dopredu povedať, že tu mám vymyslene meno. Budem písať v množnom čísle, keďže určite má viacero ludi takýto problém a xy dalších ľudí poznám čo maju ten istý problém.

Nastala nám situácia, detské letné tábory bývajú počas letných prázdnin aby sa deti dokázali zabaviť a rodičia si oddýchnuť. Ja ako animátor a pracujúci študent, chodím do táborov s láskou, pretože práca s deťmi ma napĺňa a milujem keď dieťa odchádza z tábora vysmiate plne zážitkov.

Lenže animátor by podľa mna mal byt aj vyplateny načas podľa toho ako je písané v zmluvách. Nie, že človek bude na výplatu čakať 4/5 mesiacov a stále ju nedostane.
Mám tam veľa známych, ktorý ci už robili u nich pobytový tabor pri Brezne, indiánske tábory či školy v prírode a nedostali vyplatené.
Robia tábory už cez 20 rokov a sa čudujem, že doteraz sa nikto nesťažoval, keďže každým rokom sa toto iste dookola deje, nevyplácajú vôbec načas, človek sa musí o peniaze prosiť aby poslali. Ako keby dúfali, že animátor zabudne na výplatu a oni budú xy € v pluse. Nechcem uvádzať sumy ktoré platia.
Dokonca poznám aj človeka, ktorý nedostal vyplatené za minuly rok a len sa na to už vykašľal, že to nemieni riešiť, keďže nie je študent a pracuje, tak si povedal, že nebudem tých xy € od nich tlačiť.

Ale my ako studenti, nám každé € je dobre a pomôže. Stále odialuje výplatu, že vtedy a vtedy bude. Keď nastane ten deň, tak zrazu nevie odpísať aj týždeň, pripadne aj 3 týždne a je jedno či mu voláte, pisete sms alebo na messengeri.

Viem aj o prípade kedy dieťa zrušilo zaplatenú prihlášku a peniažky ktoré im mali poslať spet, tak už nikdy nedostali a majiteľ prestal zdvíhať telefón danej maminke až sa na to mamina úplne vykaslala.

Mali ste už niekedy s takýmto niečim skúsenosť? Ak áno, ako by ste danú situáciu prosím riešili vy?

Ďakujem🙂

barborachors
7. nov 2023

Trestnym oznamenim, zbieranim dokazov cez sms, akukolvek zachytitelnu komunikaciu a este by som mu napisala, ze napisem aj Kristine Kovesovej, nech sa toho chyti aj JOJka.
A urcite sa spojit s ostatnymi studentami, pripadne kontaktovat verejnu pravnu pomoc, ludskopravne zdroje na institucii Ludskych prav v Bratislave, pripadne inu pomoc z verejnych zdrojov.

viestta
7. nov 2023

Nevyplatenie mzdy je trestny cin, takze treba podat hromadnu zalobu na organizatora

malina46
7. nov 2023

Toto sa mi veľmi podobá na CK Boomerang.

ludomir335
autor
9. nov 2023

@barborachors
Majiteľ mi príde na pohľad ale veľmi milý človek. Vie poradiť, ma dobre zmýšľanie čo sa týka táborov a podobnych veci. Ja by som si zase neprial aby deti prišli o super vedúcich kvôli takémuto človeku.
Čiže preto asi jojku by som ja osobne nejako neriešil.