Diskriminácia matiek na pracovisku
Ahojte,
som matka 2 malých detí a vrátila som sa po materskej do práce, mám nového nadriadeného - mladého bezdetného, ktorý mi chce posunúť začiatok a koniec pracovnej doby o pol hodinu bezdôvodne len preto že mu to takto vyhovuje, ide o súkromnú firmu, ostatní zamestnanci majú nezmenenú pracovnú dobu, takže ide len o mňa, ja to nemôžem akceptovať nakoľko pol hodina v mojom prípade robí veľa - nestihla by som vybrať deti zo škôlky jaslí.... on tomu " nerozumie" a chce aby som si to " nejako zariadila " je toto vôbec normálne???? aby mladý bezdetný človek takto uvažoval a robil mi zo života peklo??? Čo mi ostáva??? budem to dodržiavať - čo sa mi nedá nakoľko mi deti nemá kto zo škôlky vyzdvihnúť alebo odísť. Stretli ste sa Vy s nejakou podobnou diskrimináciou? ako to nakoniec skončilo?, zdôrazňujem, že len mne z celej firmy chce takto bezdôvodne zmeniť prac. čas.
@maruska123 Co takto poobzerat sa po inej praci? Namiesto vyplakavania tu na MK kuk na profesiu 😉 Ved v praci travis velku cast svojho zivota, tak ked ten cas tam straveny ma byt pre teba akokolvek neprijemny, poobzeraj sa po niecom inom. A zacni cim skor, kym si v zivotopise mozes uvadzat, ze si momentalne zamestnana. A potom v ramci vyberu dobre zvaz svoje priority. Budem drzat palce!
No je to jasné. potrebuje ťa odtiaľ vykúriť, aby tam dostal niekoho známeho. On vlastne nemá proti tebe nič, on chce len tvoje pracovné miesto. S niečim podobným som si prešla....
@zeleny_cajik to uz ona musi zvazit,ci si moze dovolit prist o pracu,ak si otvori usta.povedat si svoje a vzpriecit sa mozes v statnej sprave a nie u sukromnika.ja som si raz povedala svoje a dostala som vypoved.preto by som nabuduce radsej drzala hubu.urcite by som sa to snazila vydiskutovat,ale to uz ona musi vediet kolko si moze dovolit.ja som robila v takom zamestnani,kde sme nemohli ani ceknut.kto si to dovolil,musel odist.a sefovi bolo jedno,ci si najlepsi zamestnanec vo firme.on nestrpel,ked mu niekto odporoval
@krprtka
"...rodina a cas s nou je top a praca len sluzi na to, aby sme cas s rodinou mohli prezit, ako sa nam zaziada "
ale toto je dost zly postoj podla mna k praci, toboz, ked v nej bezne clovek stravi aj 40 rokov zivota a kazdy den 8-9 hodin....
Praca by mala byt sucastou naseho zivota... ved preto si povolanie vyberame same, aby nas to bavilo, naplnalo a aby sme v tom mohli rast 🙂
@mima4 Tie časy sú už dávno preč keď v jednej práci prežil človek 40 rokov. Moja mama mala v obč. 2 razítka Vstup do práce a potom výstup z práce keď išla na dochodok. ale dnes je to už o inom...

@cayar Jaaj, ale pozeram ze zijes v Nemecku. Na SK moc polovicne uvazky nefunguju, pravdupovediac nechapem, preco 😠