Diskriminácia na základe priezviska
Vyvoláva vo vás dojem keď má niekto priezvisko Farkaš, že je róm? Napr. vám niekto pošle životopis s týmto podpisom tak by ste ho odmietli? Som trošku - málinko hnedšia, tmavohnedé vlasy hnedé oči a bojím sa po svadbe aby som nebola diskriminovaná kôli tomu, že si ľudia budú myslieť, že som romka.
Naša riaditeľka na ZŠ bola Farkašová a bola blondína s modrými očami a jej manžel bol tiež blond...v Maďarsku je toto priezvisko dosť bežné ...ja som dokonca mala spolužiaka Lakatoša a nebola to rómska rodina, napriek tomu v dospelosti po sobáši prijal manželkine priezvisko
Mám to podobne. Vôbec sa mi to meno nespája s takýmto pôvodom.
Taká Kristína Farkašová tiež nie je Romka. Toto priezvisko vôbec ani nie je "typické"rómske.Mne znie skôr maďarsky
Nepoznám a nikdy som nestretla róma Farkaša. V živote nikdy by som takto nerozmýšľala.
Nie, Farkaš nie je typicky rómske meno
Skor madarske meno, ale romske nie.
Farkaš je maďarské priezvisko, v preklade je to Vlk. 🙂
To vobec nie je romske priezvisko. Rodinu co poznam od detstva su bieli ako stena. Normalna slovenska rodina.
Naša riaditeľka na ZŠ bola Farkašová a bola blondína s modrými očami a jej manžel bol tiež blond...v Maďarsku je toto priezvisko dosť bežné ...ja som dokonca mala spolužiaka Lakatoša a nebola to rómska rodina, napriek tomu v dospelosti po sobáši prijal manželkine priezvisko
@suzitok kebyže som blondína s modrými očami tak by ma to netrápilo, inak poznám rómsku rodinu biely sú blonďavy modré oči 😄 ale sú rómovia
Poznám Farkašovcov, Balogovcov, Horváthovcov , Lakatošovcov, Berkiovcov atď takých aj takých.
Skôr mám dojem že máš komplexi z tvojho priezviska, ak to je také zle tak si ho zmeň.
Nepoznám a nikdy som nestretla róma Farkaša. V živote nikdy by som takto nerozmýšľala.
@martul ja som stretla viacerých romov s týmto priezviskom ale aj neromov
Ja som tým skôr to chcela povedať, že nepoznám rómsku rodinu Farkašovcov...a teda tu u nás je ich veľa, okr. Nové Zámky
Poznám Farkašovcov, Balogovcov, Horváthovcov , Lakatošovcov, Berkiovcov atď takých aj takých.
Skôr mám dojem že máš komplexi z tvojho priezviska, ak to je také zle tak si ho zmeň.
@katica06 nie
Ja som tým skôr to chcela povedať, že nepoznám rómsku rodinu Farkašovcov...a teda tu u nás je ich veľa, okr. Nové Zámky
@suzitok dobre, ďakujem každému za odpovede, tak asi len ja som stretla viacerých s týmto priezviskom
pracujem aj s romami a u nas farkasovcov romov nemame a ani to vo mne nevyvolava takyto suvis. skor madarske.
Ja si pod Farkašom predstavím 60/40 že to je róm ale nemusí byť
asi zalezi od miesta kde zijes ..u nas su farkasovci prevazne romovia-ale pravidlo to nieje... ale ak uz teraz s tym mas problem nechaj si svoje priezvisko a hotovo-lepsie ako sa trapit zvysok zivota ...
nie, je to maďarské meno, nie rómske…
moja krsná je lakatošová - a tiež nemajú s rómami nič 😂 žijem v košiciach kde je maďarských mien plná prdel…
ale to sa do rodiny romov moze prizenit hocikto a potom sa aj bezne priezvisko rozsiri v tej komunite. rovnako tak naopak. a keby aj no a? ja poznam romov s vyslovene beznymi menami. napriklad opavsky, lieskovsky ...
Keď počujem Farkaš, tak očakávam, že to bude róm. Poznám iba jednu osobu čo sa tak volá a je róm.
Keď počujem Farkaš, tak očakávam, že to bude róm. Poznám iba jednu osobu čo sa tak volá a je róm.
@procrastique aj ja
Skôr Lakatoš , Farkaš je skôr maďarske
Bud rada, ze sa nevolas Ficova, Kalinakova, alebo Gasparova….
Každý región má nejaké typické cigánske ( rómske) priezviská. Napr: u nás sú to Berkyovci, Oláhovci, V Dunajskej Lužnej to boli Kováčovci. Na Ponikách je to Zachar. Niekde je to Lakatoš. Farkašovci sú u nás biely. Aj Kováčovci sú u nás biely. Ani som nevedela, že Farkaš je to rómske priezvisko. 🙂 Ale ak ti vadí, tak si ho jednoducho nedaj.
Každý región má nejaké typické cigánske ( rómske) priezviská. Napr: u nás sú to Berkyovci, Oláhovci, V Dunajskej Lužnej to boli Kováčovci. Na Ponikách je to Zachar. Niekde je to Lakatoš. Farkašovci sú u nás biely. Aj Kováčovci sú u nás biely. Ani som nevedela, že Farkaš je to rómske priezvisko. 🙂 Ale ak ti vadí, tak si ho jednoducho nedaj.
@btus u nás Rafael, Lakatoš.
Ale priezvisko málokedy napovie, či je to rómske alebo majoritn. Mali sme kolegyňu Lakatosovu všetci blondaví, bledí, žiadne rómske črty, prejavy. Ale zato spolužiakov Lakatosovcov a original otras cigáni.

Moja znama je Farkašova a nikdy ma nenapadlo ,zeby mohla byt romka ;) takze zamna urcite nie -nevyvolava