icon

Diskriminácia na základe priezviska

14. máj 2025

Vyvoláva vo vás dojem keď má niekto priezvisko Farkaš, že je róm? Napr. vám niekto pošle životopis s týmto podpisom tak by ste ho odmietli? Som trošku - málinko hnedšia, tmavohnedé vlasy hnedé oči a bojím sa po svadbe aby som nebola diskriminovaná kôli tomu, že si ľudia budú myslieť, že som romka.

malicka1986
14. máj 2025

Moja znama je Farkašova a nikdy ma nenapadlo ,zeby mohla byt romka ;) takze zamna urcite nie -nevyvolava

suzitok
14. máj 2025

Naša riaditeľka na ZŠ bola Farkašová a bola blondína s modrými očami a jej manžel bol tiež blond...v Maďarsku je toto priezvisko dosť bežné ...ja som dokonca mala spolužiaka Lakatoša a nebola to rómska rodina, napriek tomu v dospelosti po sobáši prijal manželkine priezvisko

michaella24
14. máj 2025

Mám to podobne. Vôbec sa mi to meno nespája s takýmto pôvodom.

jaskolka
14. máj 2025

Taká Kristína Farkašová tiež nie je Romka. Toto priezvisko vôbec ani nie je "typické"rómske.Mne znie skôr maďarsky

martul
14. máj 2025

Nepoznám a nikdy som nestretla róma Farkaša. V živote nikdy by som takto nerozmýšľala.

patka06
14. máj 2025

Nie, Farkaš nie je typicky rómske meno

veselo_neveselo
14. máj 2025

Skor madarske meno, ale romske nie.

michellemary
14. máj 2025

Farkaš je maďarské priezvisko, v preklade je to Vlk. 🙂

iwesska
14. máj 2025

To vobec nie je romske priezvisko. Rodinu co poznam od detstva su bieli ako stena. Normalna slovenska rodina.

autor
14. máj 2025
@suzitok

Naša riaditeľka na ZŠ bola Farkašová a bola blondína s modrými očami a jej manžel bol tiež blond...v Maďarsku je toto priezvisko dosť bežné ...ja som dokonca mala spolužiaka Lakatoša a nebola to rómska rodina, napriek tomu v dospelosti po sobáši prijal manželkine priezvisko

@suzitok kebyže som blondína s modrými očami tak by ma to netrápilo, inak poznám rómsku rodinu biely sú blonďavy modré oči 😄 ale sú rómovia

katica06
14. máj 2025

Poznám Farkašovcov, Balogovcov, Horváthovcov , Lakatošovcov, Berkiovcov atď takých aj takých.
Skôr mám dojem že máš komplexi z tvojho priezviska, ak to je také zle tak si ho zmeň.

autor
14. máj 2025
@martul

Nepoznám a nikdy som nestretla róma Farkaša. V živote nikdy by som takto nerozmýšľala.

@martul ja som stretla viacerých romov s týmto priezviskom ale aj neromov

suzitok
14. máj 2025

Ja som tým skôr to chcela povedať, že nepoznám rómsku rodinu Farkašovcov...a teda tu u nás je ich veľa, okr. Nové Zámky

autor
14. máj 2025
@katica06

Poznám Farkašovcov, Balogovcov, Horváthovcov , Lakatošovcov, Berkiovcov atď takých aj takých.
Skôr mám dojem že máš komplexi z tvojho priezviska, ak to je také zle tak si ho zmeň.

autor
14. máj 2025
@suzitok

Ja som tým skôr to chcela povedať, že nepoznám rómsku rodinu Farkašovcov...a teda tu u nás je ich veľa, okr. Nové Zámky

@suzitok dobre, ďakujem každému za odpovede, tak asi len ja som stretla viacerých s týmto priezviskom

pralinka25
14. máj 2025

pracujem aj s romami a u nas farkasovcov romov nemame a ani to vo mne nevyvolava takyto suvis. skor madarske.

nin12345
14. máj 2025

Ja si pod Farkašom predstavím 60/40 že to je róm ale nemusí byť

dora281
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
14. máj 2025

asi zalezi od miesta kde zijes ..u nas su farkasovci prevazne romovia-ale pravidlo to nieje... ale ak uz teraz s tym mas problem nechaj si svoje priezvisko a hotovo-lepsie ako sa trapit zvysok zivota ...

biba_18
14. máj 2025

nie, je to maďarské meno, nie rómske…

biba_18
14. máj 2025

moja krsná je lakatošová - a tiež nemajú s rómami nič 😂 žijem v košiciach kde je maďarských mien plná prdel…

pralinka25
14. máj 2025

ale to sa do rodiny romov moze prizenit hocikto a potom sa aj bezne priezvisko rozsiri v tej komunite. rovnako tak naopak. a keby aj no a? ja poznam romov s vyslovene beznymi menami. napriklad opavsky, lieskovsky ...

dora281
Autor odpoveď zmazal
procrastique
14. máj 2025

Keď počujem Farkaš, tak očakávam, že to bude róm. Poznám iba jednu osobu čo sa tak volá a je róm.

leni1977
14. máj 2025
@procrastique

Keď počujem Farkaš, tak očakávam, že to bude róm. Poznám iba jednu osobu čo sa tak volá a je róm.

livih
14. máj 2025

Skôr Lakatoš , Farkaš je skôr maďarske

beataxxx
15. máj 2025

Bud rada, ze sa nevolas Ficova, Kalinakova, alebo Gasparova….

btus
15. máj 2025

Každý región má nejaké typické cigánske ( rómske) priezviská. Napr: u nás sú to Berkyovci, Oláhovci, V Dunajskej Lužnej to boli Kováčovci. Na Ponikách je to Zachar. Niekde je to Lakatoš. Farkašovci sú u nás biely. Aj Kováčovci sú u nás biely. Ani som nevedela, že Farkaš je to rómske priezvisko. 🙂 Ale ak ti vadí, tak si ho jednoducho nedaj.

cacianka
18. máj 2025
@btus

Každý región má nejaké typické cigánske ( rómske) priezviská. Napr: u nás sú to Berkyovci, Oláhovci, V Dunajskej Lužnej to boli Kováčovci. Na Ponikách je to Zachar. Niekde je to Lakatoš. Farkašovci sú u nás biely. Aj Kováčovci sú u nás biely. Ani som nevedela, že Farkaš je to rómske priezvisko. 🙂 Ale ak ti vadí, tak si ho jednoducho nedaj.

@btus u nás Rafael, Lakatoš.
Ale priezvisko málokedy napovie, či je to rómske alebo majoritn. Mali sme kolegyňu Lakatosovu všetci blondaví, bledí, žiadne rómske črty, prejavy. Ale zato spolužiakov Lakatosovcov a original otras cigáni.