Dočasná štátna služba
Ahojte, pracujem 2 roky v ŠS dočasne ako zástup za MD/RD. Pani predo mnou pracovala asi rok na tejto pozícii a išla na materskú. Ja som už kompletne zaučená, v podstate ako jediná a asi po 5 rokoch. Moja vedúca chce, aby som ja zostala pracovať na danej pozícii, nakoľko mám podľa nej lepšie predispozície na vykonávanie danej práce. Je možnosť, že po príchode kolegyne z RD jej ponuknu iné pracovne miesto? Ona by s tým aj súhlasila, nakoľko cíti rovnako, že daná pozícia nie je úplne pre ňu. Alebo sa musí vrátiť na povodne miesto, na ktorom ju zastupujem ja? Ďakujem.
@anonym_autor mali by držať 2,5 roka pracovne miesto ak sa rozhodne vrátiť až po 3 rokoch tak už nemusia.
Ty ju len zastupuješ, čiže je jedno, že vedúca chce, je jedno, na aké miesto sa vráti, Tebe štátnozamestnanecký pomer jej návratom končí ...
presne ty si len na zástup, pokiaľ je pani v stálej štátnej službe, tak sa musí vrátiť na svoje pôvodné miesto.. neexistuje že by jej ponúkli iné miesto. Do stálej štátnej služby sa ide na základe nového výberového konania - a to len v prípade že je to miesto voľné.
@anonym_autor pozíciu človeku sú povinný držať iba počas materskej, čo je pár mesiacov
aknsi ta tam chcu ponechat tak to zariadia, mozno pocas najbizsej organizacnej zmeny
@anonym_autor pozíciu človeku sú povinný držať iba počas materskej, čo je pár mesiacov
@zmrzlinka2021 toto som počula od kolegyne aj ja. Že keď už je na RD tak sa nemusí vrátiť na povodne miesto ale môžu jej ponúknuť aj iné s rovnakými benefitmi a pracovnými podmienkami (alebo lepšími) ako bolo povodne miesto
Mne sa toto teraz stalo. Od septembra som v dočaske, ako zástup za pani čo je na RD a v januári sa vracia. Vracia sa po 2 rokoch, takže ona ide na svoje pôvodné miesto. Mne povedali, že možno mi niečo nájdu. Takže uvidím čo so mnou bude 🤔

Po 2 rokoch jej uz to iste pracovne miesto ponuknut nemusia