Dochádzanie za prácou
Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Podľa vás je dochádzanie za prácou 30km veľa? (30km tam a 30 naspäť).. každý ma odhovára, ze je to ďaleko tak cestovať, no v mieste svojho bydliska som si nic nenašla co by mi vyhovovalo. Ja osobne si myslím, ze 30km dochádzať nie je také strašné..
Takmer 13 rokov som cestovala do prace. S vynimkou 1 materskej cca 3 roky a teraz som na dalsej. Ale bolo to 60-80km podla trasy a casovo 1-1,5 h jedna cesta. Da/lo sa to zvladat. Zalezi ci ti ta praca stoji za to. Ja som ten cas venovala sebe. Pocuvaniu oblubenej hudby, audioknih, rozmyslaniu a tak. Bolo to fajn.
Aj ja som chcela este napisat, ze prave tento cas milujem asi najviac, mozem si pustit hudbu ktoru milujem tak hlasno ako chcem, spievať si, pocuvat audioknihy atd.... Uplny relax pre mna a cesta mi trva do 30 min. Takze to ma aj pozitiva..
@elizabet173 presne aj ja to tak mam 🙂 teraz dochadzam autom cca 15 minut tam a 15 spat vramci mesta. Pustim hudbu a na parkovisku si vravim, ze by som kludne potiahla este dalsich 15 minut aby som si vypocula hudbu 😀 ale mna bavi aj soferovanie a uzivam si kazdu cestu autom.
@halabolka presne! Aj ja to mám teraz asi 15 minút a tiež ma baví šoférovanie.
ja robim a byvam vramci BA a mam jednu cestu 25 km 🙂 a to nechodim z jedneho konca na druhy, ale z okraja do centra. Nastastie to mam kusok od napojenia na dialnicu - byvanie aj robotu, takze pokial nie je nejaka nehoda, tak v to bolo 20-25 minut. Co je absolutne v pohode. Zalezi sle na tom, ako to je casovo, ci musis cakat na vlak / bus, ladi pracovnu dobu s dopravnymi prostriedkami, ci tam byvaju kazdodenne kolony, alebo len pri vynimocnej udalosti, ci mas deti, ktore treba vyzdvihnut v skole/skolke... Je tam vela faktorov, podla ktorych sa treba rozhodovat 🙂
@elizabet173
@halabolka ja takisto asi 15min a stale hovorím,že by som aj ďalej rada dochádzal,lebo tá cesta autom z/do práce je pre mňa totálny relax,milujem 😀už sa mi stalo,že som šla po vycerpapvajucom dni z práce,hrali dobrú hudbu, tak som neodbočila hneď domov ale ešte sa pár km previezla,na zrelaxovanie 😀
Ja dochadzam asi 4km a teda dalej by som nechcel. Denne zo 10 jazd po 800 metrov - do skolky, do skoly, do obchodu, zenu do prace, vybavit nieco este rano, nieco niekto zabudol tak domov, donies, nieco vybavit cez obed a naspat tak isto. Teraz je toho trosku menej ale neviem si predstavit taketo jazdenie napriklad keby to bolo 30km. A hore dole jazdenie ked by bolo treba ist domov rychlo nieco zobrat? Taketo kazdodenne jazdenie zoberie zo 50€ mesacne. 30 ci 40km by zobralo mozno 200€ to je 72 tisic € za 30 rokov - za to by sa uz dalo kupit niekde dalsie byvanie.
@30ericka veľmi, ale veľmi veľa závisí od toho, po akých cestách ideš. ja som dochádzala 5 rokov 20 tam a 20 naspäť. ale po výpadovke, mimo mesta. z domu mi k vchodu do práce trvala cesta v lete cca 12-13 minút a v zime okolo 15. keby som sa mala terigať niekde po dedinkách 40 km/hod rýchlosťou a do práce by som šla 30-40 minút, tak áno, to by bolo "ďaleko"...
@30ericka 30 km je naozaj zanedbatelnych. ja dochadzam 80 km.
@panelacikova tak ja som tých 35 km mala často zaujímavých, najmä v zime 😎, ale zase neviem, čo sú to kolóny. A len jeden jediný krát bola cesta v takom stave, že som to otočila a išla som vlakom.
Ja dochadzam 40 km.
Dochádzali sme viacerí 90km denne a dlhé roky.. par rokov pauza a teraz znova, ibaže už to bude kombinované s home officom
viete mi poradit ci to plati aj pri zamestnani sa na dohodu?

50 km tam a 50 km späť denne som chodila 15 rokov... 6.00 mi šiel vlak, 6.40 v ba+15 min bus, často som prišla skôr ako tí čo bývajú v ba..to je vlakom, autom treba vyraziť u nás o 6.00, 6.40 som bola v práci, ak neskôr už boli zápchy