icon

Dodržiavajú sa podmienky práce v potravinách?

domininka
12. dec 2024

Ahojte zienky, ktore pracujete v potravinach alebo tam pracuju vase zname. Su dodrzane vsetky podmienky zakonnika prace? Tj najma ma zaujimaju 2 nepretrzite dni pracovneho volna tyzdenne. Dakujem.

lindayaaa
12. dec 2024

@domininka pozri ja robim a robim 6 dni v tyzdni. Nerobim 8h ale od pondelka do piatku od pol 6 do 12:15, 12:30. potom v sobotu od 6 do 12. Druhy tyzden robim poobedne od 10:30 do 18:00 a v nedelu 4h. Ked mi vyjde nedela tak robim nepretrzite 7 dni v tyzdni lebo zacina sobota. Bohuzial je to tak aby sedeli hodiny za tyzden co je nejako 37,5 ..

viestta
12. dec 2024

Zavisi od predajne, tie retezcove ZP dodrziavaju, u sukromnych majitelov to nie je iste

janickacrazy
12. dec 2024

@domininka no na papieri áno, ten znesie veľa, ale inak určite nie, hlavne ak niektorá ochorie a treba zastupovať, ľudí je málo, klasika

petulda333
12. dec 2024

Robila som davno v cba. Ranna 5:15-14:15 pondelok az piatok. Sobota 5:15-17:00 ne 6:15-12:00 potom pondelok az piatok 13:30-20:30 so a ne volno

moniikka
12. dec 2024

@domininka ja robím deň ráno 6:30-14:00,druhy deň obed od 12:00-18:00. Keď začínam týždeň v pondelok ráno tak mame aj pracovnú sobotu(každý druhý týždeň) 6:30-18:00. Z domu ale idem na rannú už 5:30 nakoľko treba povykladat pečivo a chlieb.

ekira1
12. dec 2024

@domininka čím väčší reťazec, tým viac to dodržiavajú. Na malých papier znesie, na veľkých už fungujú čipy, tam to už ťažšie porušia.

janickacrazy
12. dec 2024

@ekira1 no to by si sa čudovala, veľký reťazec, keď nemal kto robiť, pani sa pekne odcipovala, že išla domov a pokračovala v práci ďalšie 2 hodiny, úplne psycho

ekira1
13. dec 2024

@janickacrazy ale to je problém tej pani, keby sa jej niečo stalo, ona by mala problém čo robí na pracovisku po pracovnej dobe.

domininka
autor
15. dec 2024

@lindayaaa ale to je vela dni v praci suvisle, riesime akurat presne toto v maminej robote, pretoze absolutne nesuhlasim aby robila 12 dni vkuse. Ma 4 dni volno do mesiaca, to je nerealne zit nejaky iny zivot a nieco si naplanovat mimo domu. Kedze aj dovolenky cerpat je tazko, ked nema kto robit. Strasna praca.
Jednoducho chcem len, aby boli dodrzane zakladne ustanovenia zakonnika, tj napriklad aj kazdy tyzden dva dni volna. Ak sa to neda so sucasnym mnozstvom zamestnancov, nech zoberu dalsich. Hadam nebudu obetovat zeny svoj zivot, kvoli ziskom podniku.

@petulda333 to je extrem, ved to je vela hodin dokopy nie? 😵‍💫

petulda333
15. dec 2024

@domininka mala som par hodin nadcas,to mi bud preplatili,alebo som dostala volno

lindayaaa
15. dec 2024

@domininka s tym nespravite nic. Hodiny sedia za tyzden nie? Ci kolko robi za den hodin?

janickacrazy
15. dec 2024

@ekira1 tam to tak fungovalo normálne, nebola to len jedna pani, ale všetci, ktorí neušli

lindayaaa
15. dec 2024

@ekira1 toto je najvacsi omyl , prave najvacsie retazce robia take nieco. Bohuzial je to tak

domininka
autor
15. dec 2024

@lindayaaa preco nic? uz dostala firma pokutu z inspektoratu prace…zakonnik prace predsa plati pre vsetkych rovnako. Harmonogram nech si vymyslia tak, aby im sedeli aj hodiny a aby bolo vsetko dodrzane.

ekira1
15. dec 2024

@lindayaaa mám z reťazca inú skúsenosť. Práveže je to dosť prísne, nebudú riskovať pokutu. Zrejme nadriadený, ktorý si dost trúfa..

ekira1
15. dec 2024

@domininka jednota? Tam majú zmluvy na 8 hodín a zmeny na 6. Takže vikendami si " nadrábajú" neodpracované hodiny. Riadny odr.b 🙄

petulda333
15. dec 2024

@lindayaaa praveze velke retazce dodrzuju. Tie male nie

luccija
15. dec 2024

@domininka im sa viac oplatí zaplatiť pokutu nemá kto robiť dovolenky, PN...a ťahá kto moze