icon

Dohoda o ukončení pracovného pomeru

24. apr 2025

zdravim vas, ako ma prosim vyzerat dohoda o ukonceni PP?
moze sa takato dohoda podpisat aj pocas PN?
Dakujem vopred.
Prevadzka sa zrusila ale pochybujem ze mi daju odstupne . ale zo zakona by som mala mat narok ze?

melanta
24. apr 2025

Ak sa prevádzka zrušila, sú 2 možnosti:
1. Dohoda o ukončení - máš nárok na odstupné o mesiac vyššie ako pri výpovedi. Trvaj na tom, aby bolo v dohode uvedené, koľko mesačné odstupné dostaneš. Inak dohodu nepodpíš. Nie si povinná. Môžeš aj počas PN, ale pozor, počas vychádzok.
2. Výpoveď z ich strany - plynie výpovedná doba, máš nárok na odstupné.

autor
24. apr 2025

@melanta
@maranco dakujem Vam

autor
24. apr 2025

@melanta ste sa opytam zamestnavatel musi vzdy uviest dovod ukoncenia PP ze?

@maranco

melanta
24. apr 2025

Vo výpovedi musí byť uvedený dôvod. V dohode nemusí byť. Preto odporúčam, aby si dohodu podpísala iba vtedy, ak v nej bude uvedené, koľko mesačné odstupné dostaneš. Výška závisí od toho, ako dlho trval pracovný pomer.

autor
24. apr 2025
@melanta

Vo výpovedi musí byť uvedený dôvod. V dohode nemusí byť. Preto odporúčam, aby si dohodu podpísala iba vtedy, ak v nej bude uvedené, koľko mesačné odstupné dostaneš. Výška závisí od toho, ako dlho trval pracovný pomer.

@melanta 1,5 roka

autor
24. apr 2025
@melanta

@melanta a tam tam byt aj uvedene ze mi preplati zvysku dovolenku asi ze?

melanta
24. apr 2025

Preplatenie dovolenky nemusí byť uvedené ani pri výpovedi, ani pri dohode. Tá sa preplatiť musí, ak sa nevyčerpá.
Čo sa týka odstupného, ak pomer trvá 1 a pol roka, pri výpovedi nárok na odstupné nemáš. Pri dohode na mesačné.

autor
24. apr 2025
@melanta

Preplatenie dovolenky nemusí byť uvedené ani pri výpovedi, ani pri dohode. Tá sa preplatiť musí, ak sa nevyčerpá.
Čo sa týka odstupného, ak pomer trvá 1 a pol roka, pri výpovedi nárok na odstupné nemáš. Pri dohode na mesačné.

@melanta dakujem, som zvedava co napise sefka, nakolko som na PN