Dohoda o vykonaní práce
Ahojte ,
nastupujem na december do prace ale len na Dohodu o vykonani prace. Budem pracovat v style 2 dni 12- tka a 2 dni volno. Viem ako to chodi , ze mnimum je na ucet a potom na ruku aj ze by to "malo" byt do 40 dni. Len nie som si ista, ci za tie dni, ktore nebudem v praci , budem musiet platit zdravotku ? Staci ako doklad o prijme dat nasledne vyplatnu pasku alebo nejak inak to zdokladovat ?
@anonym_autor ak nemas pracovnu zmluvu, tak musis byt evidovana na Upsvar inak si platis zdravotku sama.
@domkakvet evidovana som 🙂
Ja pracujem na dohodu, nie som ani na upsvar, lebo mám vyššiu vyplatu ako je to minimum a neplatim navyše žiadnu zdravotku.. pracujem už takto dva roky, každú odpracovanu hodinu mám na páske aj v odvodoch
@domkakvet evidovana som 🙂
@anonym_autor mozes zarobit iba urcitu sumu a pracovat tam max 40 dni.
Sama sa priznavas, ze sa bude jednat o ciernu pracu. Takze ak ta niekto nahlasi, alebo na to inak pridu, vyradia ta a budes si musiet doplatit zdravotku a zaplatis pokutu.
@anonym_autor to sa tu naozaj pýtaš ako čo najlepšie nastaviť čiernu prácu? Dúfam, že ti na to prídu a okrem toho, že si všetko doplatiš, zaplatíš aj pokutu.
Ja pracujem na dohodu, nie som ani na upsvar, lebo mám vyššiu vyplatu ako je to minimum a neplatim navyše žiadnu zdravotku.. pracujem už takto dva roky, každú odpracovanu hodinu mám na páske aj v odvodoch
@13uzivatelka11 ty zrejme pracuješ po-pia, resp. si tak prihlásená do zdravotky. Keby ťa zamestnávateľ prihlasoval len na reálne odpracované dni, tiež by si musela doplácať zdravotku. A je jedno, že by si mala vyššiu výplatu.
@anonym_autor samozrejme ze za teba nebude platit odvod

@anonym_autor ak nemas pracovnu zmluvu, tak musis byt evidovana na Upsvar inak si platis zdravotku sama.