icon

Dohoda o výkone práce a úrad práce

5. nov 2025

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Momentálne som evidovaná na ÚP, dávku v nezamestnanosti som uz vyčerpala. Naskytla sa mi možnosť brigády ( Dohoda o výkone práce) platnej do konca roka. Ak bude dohoda podpísaná na viac ako 40 dní, stačí mi kópiu odoslať na ÚP, vyradia ma hneď alebo až po uplynutí 40 dní? Netreba požiadať o vyradenie?
Po vyradení si budem musieť niečo sama doplácať do poisťovne?
Po novom roku ( neviem ešte presne v ktorom mesiaci) by som mala nastúpiť už ako zamestnanec na zmluvu, toto obdobie medzi sa môžem opäť zaevidovať na ŪP?
Za odpoveď vopred ďakujem

anonym_a12533
5. nov 2025

Počas evidencie na úrade práce môžeš mať príjem najviac do 284,13 € mesačne.
Zároveň môžeš takto pracovať najviac 40 dní v kalendárnom roku. Ak je dohoda uzatvorená na dlhšie obdobie, úrad ťa vyradí už odo dňa začiatku dohody, nie až po uplynutí 40 dní. Následne si budeš platiť ZP sama ako platiteľ.

anonym_cc7226
5. nov 2025

@anonym_autor ved do konca roka mas menej ako 40 pracovnych dni...

martinkatinka
5. nov 2025
@anonym_cc7226

@anonym_autor ved do konca roka mas menej ako 40 pracovnych dni...

@anonym_cc7226 pocitaju sa kalendarne dni, nie pracovne

autor
5. nov 2025
@anonym_a12533

Počas evidencie na úrade práce môžeš mať príjem najviac do 284,13 € mesačne.
Zároveň môžeš takto pracovať najviac 40 dní v kalendárnom roku. Ak je dohoda uzatvorená na dlhšie obdobie, úrad ťa vyradí už odo dňa začiatku dohody, nie až po uplynutí 40 dní. Následne si budeš platiť ZP sama ako platiteľ.

@anonym_a12533 odvody do poisťovní by mi zamestnávateľ mal platiť počas odpracovaných dni, nie?

anonym_a12533
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a12533 odvody do poisťovní by mi zamestnávateľ mal platiť počas odpracovaných dni, nie?

@anonym_autor áno, za tie dni, kedy budeš pracovať budeš mať odvádzané odvody do ZP. Avšak po vyradení z ÚP čo s tými ostatnými dňami?

autor
5. nov 2025
@anonym_a12533

@anonym_autor áno, za tie dni, kedy budeš pracovať budeš mať odvádzané odvody do ZP. Avšak po vyradení z ÚP čo s tými ostatnými dňami?

@anonym_a12533 este vas poprosím, ku ktoremu dnu musim zp za neodracovane dni zaplatit, ako sa dostanem k sume a musim zakazdym priamo do poisťovne?

anonym_a12533
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a12533 este vas poprosím, ku ktoremu dnu musim zp za neodracovane dni zaplatit, ako sa dostanem k sume a musim zakazdym priamo do poisťovne?

@anonym_autor Zdravotné poistenie sa platí do 8. dňa nasledujúceho mesiaca – čiže napríklad poistné za november treba zaplatiť do 8. decembra. a to najmenej v povinnej minimálnej sume určenej zákonom (v roku 2025 je to suma 107,25 €). Túto sumu predelíš počtom dní v mesiaci a vynásobíš počtom dní, za ktoré musíš zaplatiť poistné.

autor
10. nov 2025
@anonym_a12533

@anonym_autor Zdravotné poistenie sa platí do 8. dňa nasledujúceho mesiaca – čiže napríklad poistné za november treba zaplatiť do 8. decembra. a to najmenej v povinnej minimálnej sume určenej zákonom (v roku 2025 je to suma 107,25 €). Túto sumu predelíš počtom dní v mesiaci a vynásobíš počtom dní, za ktoré musíš zaplatiť poistné.

@anonym_a12533 ďakujem