Dostanem odstupné, ak som na PN?
Dobré ráno včera som dostala výpoveď po 2rokoch.Moja otázka mám íst na PN a či dostanem odstupné ak budem na PN?Kde mám hlásiť PN keď už zamestnávala nemám?
zase zazracne dalsia chora a zrazu po vypovedi
Výpoveď z hodiny na hodinu dostaneš, len keď urobíš nejaký veľký prúser. V opačnom prípade v štandardnej situácií prebieha tzv. výpovedná doba, ktorá trvá podľa počtu odpracovaných rokov (keďže som nikdy nikde neodpracoval viac ako rok, tak neviem koľko to je v prípade dvoch rokov).
Na PN ideš vtedy, ak si chorá, alebo po úraze, alebo operácia. A nie preto, že si dostala výpoveď :D
Prečítaj
§ 76 Odstupné https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
§ 62 Výpovedná doba https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
Čo si dostala?
1. Výpoveď z organizačných dôvodov a plynie ti 2 mesačná výpovedná doba?
2. Dohodu o ukončení z organizačných dôvodov?
3. Výpoveď z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny?
4. Došlo k ukončeniu pracovného pomeru po skončení doby určitej?
V prípade č. 4 nejde o výpoveď, pomer jednoducho skončil skončením doby určitej, nárok na odstupné nie je.
Či máš ísť na PN? My nevieme, ale tvoj lekár pozná tvoj zdravotný stav, ak je zdravotný dôvod na PN, tak ti ju dá. PN sú už elektronické, ty neposielaš nič nikam.
Ak chceš poradiť, najskôr odpovedz, akú “výpoveď” z akého dôvodu si dostala.
Ak už nemáš prácu a chceš si nejakú nájsť, išla by som sa evidovať na urad prace. Pokial si chorá a chceš sa liečiť na PN. To, či budeš mat nárok na nemocenske závisí, kedy tam pôjdeš. Ochranná lehota je 7 dni.
Nárok na odstupne ti najčastejšie vzniká pri výpovedi z org.dôvodov, nadbytočnosti alebo pri dohode z týchto dôvodov, prip.ak sa na tom dohodnete. Pri skončení doby určitej, dohode o skončení PP, okamžit.skončení PP, nie.
@tiika prepustili štvrť firmy kríza 😔 riešila som to PN

zakladna otazka: aka je ta nahla zmena zdravotneho stavu ze musis ist na PN?
odstupne sa pytaj zamestnavatela mas vypovednu lehotu co mas vo vypovedi aky paragraf?