Dostanú zamestnávatelia peniaze za prijatie zamestnanca z úradu?
Dobry den volala som pracu. Nie som na urade evidovana, ale koncím Pn zajtra a pojdem na úrad. Zamestnávatel kokunikuje s uradom vraj dosť mi bolo povedané. Je pra da ze ak budem evidovaná 3mesiace minimalne napriklad tak dostane za mna zamestnávateĺ ( zariadenie) od uradu peniaze ze ma prijal ? Mam vacsiu sancu že ma zoberie ten riaditel?
Telefon mi vynecháva slova.
Ide mi o to, či má výhodu zamestnáv brať z uradu evidovanych. A nie takých, ktorí tam nie su.
Tiež mám takú skúsenosť. Zaujímala som sa o prácu, on sa ma pýtal, či som na úrade práce, vraj keby som bola aspoň 3 mesiace, tak ma vezme. No nebola som, tak vzal iného. Koľko dostane za zamestnanca vedeného na úrade práce, neviem.
Tiež mám takú skúsenosť. Zaujímala som sa o prácu, on sa ma pýtal, či som na úrade práce, vraj keby som bola aspoň 3 mesiace, tak ma vezme. No nebola som, tak vzal iného. Koľko dostane za zamestnanca vedeného na úrade práce, neviem.
@kavasmliekom ved toto. Kokos ja si idem urobit kurz ja to vzdavam a budem tam 3 mesiace. Akoze naozan urad im dava prispevok ja to chapem je to vyhodne. Ale prosim vy ( vám ) to kedy povedali?
Ze 3 mesiace aspon keby ste tam. Ten zamestnavatel ( riaditel) fakt pozera na to ale chapem to.
@kavasmliekom nic idem tam. Registrovat sa. Co uz.
@kavasmliekom a tu je to biele na ciernom. Ja to inam ovladam vsetko len som chcela zistit ci to aj je v reali tak. A je. Stvrt roka tam trčať inak ma nezoberú za prniaze ach.
Ja som si len hľadala popri zamestnaní inú prácu. Nebola som vôbec na úrade práce. Tiež som chcela nejaký rekvalifikačný kurz, ale kvôli tomu nepôjdem na úrad práce, lebo zase nerada by som bola, keby mi dali nejakú prácu (naschvál) a ja by som to odmietla. Čo sa stalo jednej známej, ktorú poslali na pohovor a mala ísť pracovať do iného mesta, nemala kde nechať deti, tak ju za nespoluprácu vyradili 🙈
Ja som si len hľadala popri zamestnaní inú prácu. Nebola som vôbec na úrade práce. Tiež som chcela nejaký rekvalifikačný kurz, ale kvôli tomu nepôjdem na úrad práce, lebo zase nerada by som bola, keby mi dali nejakú prácu (naschvál) a ja by som to odmietla. Čo sa stalo jednej známej, ktorú poslali na pohovor a mala ísť pracovať do iného mesta, nemala kde nechať deti, tak ju za nespoluprácu vyradili 🙈
@kavasmliekom to je parada. Kazdy sa spolieha n a dedkov babky. Ja to mam horsie neviem si najst robotu koli titulu mam titul a neozyvaju sa kazdy ma chce vidiet na urade evidovanu dlho. Na nervy som.
Dalsia vec nechcu ma ani ako predavacku. A musim mat osmicky koli dietatu. A idem si urobit aj kurz takze idem na ten urad. Co mam robit. Poslalq som milion ziadosti aj volala zobrali romku s titulom ( sikovna bola na urade ) takze ..musim tam ísť. Takto sa nepohnem. A nech mi nieco najdu na urade. Ja uz nemam čo. Na dohody chceli ale ja potrebujem robit a chcem robit. Dokonca ani z obchodu. Proste idem do evidencii. Neva
@kavasmliekom kazdeho beru z toho uradu je to prednostné. A pocujem to v mobiloch ..realita maju vacsiu sancu koli prispevkom zamestavatelovi. Dokonca aj za cudzinci mu platia...ked vezme. Ach
Preskakuje mi klavesnica snád chápete. 😏
Tak samozrejme, vsak to jenajlepsie zamestnat a nabrat dotacie na zamestnancov... firmu to stoji menej, ak vobec nieco.
Ak nemas inu sancu aj tak sa na ten UP nahlasis, ale hladala by som inu pracu aj tak popri tom. Pre mna napr takyto poberaci prispevkov nie su dvakrat doveryhodni zamestnavatelia, skor spekulanti, co si za kazde euro cloveku daju koleno vrtat. Fakt by som tam isla len z nudze... alebo by mi to nieco dalo do zivotopisu, praxe...
@kavasmliekom tak ono je to diskutabilne, pretoze ak ona vyslovene nepovie, ze tu robotu nechce, tak ju nemaju za co vyradit. Robila som pohovory na UP a pozyvali mi tam kdekoho pracovnicky, pri rozhovore sme sa zhodli ze nie a hotovo. Nikoho nevyradili. Ak ona utekala na pohovor, a vybrali ju a pracu odmietla.. tak je to ina vec. zase urad nevybera podla mna pracu tak, ze posle konkretneho jedneho zamestnanca = ze tuto zamestnate, ale chodi ich viac, staci fakt na pohovore nesadnut zamestnavatelovi :D a za to uz nemoze predsa ten nezamestnany... Aspon teda pred par rokmi to tak nebolo urcite.
Tak samozrejme, vsak to jenajlepsie zamestnat a nabrat dotacie na zamestnancov... firmu to stoji menej, ak vobec nieco.
Ak nemas inu sancu aj tak sa na ten UP nahlasis, ale hladala by som inu pracu aj tak popri tom. Pre mna napr takyto poberaci prispevkov nie su dvakrat doveryhodni zamestnavatelia, skor spekulanti, co si za kazde euro cloveku daju koleno vrtat. Fakt by som tam isla len z nudze... alebo by mi to nieco dalo do zivotopisu, praxe...
@kavasmliekom tak ono je to diskutabilne, pretoze ak ona vyslovene nepovie, ze tu robotu nechce, tak ju nemaju za co vyradit. Robila som pohovory na UP a pozyvali mi tam kdekoho pracovnicky, pri rozhovore sme sa zhodli ze nie a hotovo. Nikoho nevyradili. Ak ona utekala na pohovor, a vybrali ju a pracu odmietla.. tak je to ina vec. zase urad nevybera podla mna pracu tak, ze posle konkretneho jedneho zamestnanca = ze tuto zamestnate, ale chodi ich viac, staci fakt na pohovore nesadnut zamestnavatelovi :D a za to uz nemoze predsa ten nezamestnany... Aspon teda pred par rokmi to tak nebolo urcite.
@simca je to pravda zamestnavatelia si vrtaju kolena .ja som v nudzi uz a to aj mimo mesta po dedinach hladam. A uz tri mesiace obvolavam musim na ten urad hned prva otazka ci som tam a kolko. Nechcme urad vyzerat budem ako lenivec ale co uz.
Takze sa " tesim"
@simca06022011 pocula som ze podla sympatií..takze parada byvaly riaditel Up super empaticky prisny ale a terajsí ani sa nepozre na mna. A zoberu vas ked uz neni koho
preco by si mala vyzerat ako lenivec? je to uplne normalna vec, nemas pracu = pojdes sa nahlasit. Vobec sa tym netrap.
preco by si mala vyzerat ako lenivec? je to uplne normalna vec, nemas pracu = pojdes sa nahlasit. Vobec sa tym netrap.
@simca06022011 nie na urade to je ok. Oni su chapave ale pred dalsim zamestnavatelom ze som na uradec:/ ale idem tam a hned zajtra. Jasne z ebudme skusat popri tom ale zariadenia sa pytaju na ten urad.dokonca aj urad prace okresny sa nato pytal oni to zistia vidia..takze fakt idem tam. Ale budem stopro hladat......v zivote som tak neutekala na urad ako dnes🤦🏻♀️
A neviete prosim potrebujem na urad doniest aj vyplatne pasky pri evidencii kde som robila naposledy ?alebo. Nejaky zapocet ?

o pracu *