Dovolenka a zamestnávateľ
Ahojte musím šéfovi zdvihnúť telefón keď som na dovolenke? Dosť často má z nej totižto volá
Nie, nemusis. Ani sluzobny
@zuzanockamt ja toto neuznávam. Ak človek nie je v predstavenstve veľkej spoločnosti alebo nie je vlastníkom firmy, nie je dôvod čo len 5 minút pracovať počas dovolenky. Všetci, všetci sme nahraditeľní. Nenahraditeľní človek sa ešte nenarodil odkedy existuje ľudstvo.
@zuzanockamt To je problem zamestnancov, ze si to nechaju. Keby ste si to nenechali, velmi rychlo by si od toho odvykol. Proste raz mas dovolenku NA ZOTAVENIE, takze praca ta nema vobec zaujimat. A je to pravda, nenahraditelnych ludi su plne cintoriny
@zuzanockamt u nas sefka posle SMS "Mozem ti zavolat?" Ak mozem, zavolam spat, ak nie, poslem SMS a navrhnem cas. Mala som taku, ktora vyvolavala hocikedy a ked som nedvihala bola schopna robit cirkusy, dokonca sa vyhrazala karnym opatrenim. Za mna to bolo cez ciaru.
Kym firma nehori, tak nic nemoze byt take surne aby otravovali cloveka mimo prac doby a ked horiet zacne treba volat hasicov a nie zamestnancov.
Ďakujem vám.. je mi to nepríjemné ale naozaj nemám rada keď mi na začiatku volá.nech pridem
Odvolat ta z dovolenky (zrusit odsuhlasenu dovolenku) ma pravo, zakonnik prace to umoznuje. Ale v tom pripade nemas dovolenku ale riadne zaplateny pracovny den a aj ti musi preplatit vsetky dodatocne naklady, ktore by ti vznikli z toho, ze ti zrusil dovolenku a povolal ta na pracovisko.
U mna je to tak, ze pracujem na pozicii, kde nemam zastup (je to aj z dovodu nejakych utajenych veci a tak). Volaju len fakt vo vaznom pripade, ak nevedia nieco riesit a je nutna moja pomoc. Co nie je casto. Telefon zdvihnem vzdy alebo ked nemozem, tak napisem a oni napisu tiez. Sef mi volal po rokoch iba raz, minuly rok na dovolenku, ked bol v praci kovid a potreboval vediet, ze ci este mame testy a kde.
@viestta no však to..ale z Talianska sa mi ťažko pôjde a aj celej rodine..ale keď nezdvihnem tak ma vlastné povolať nemôže
Aj z Talianska ta moze odvolat, ale potom vsetko zacvaka, spiatocnu cestu, storno, ubytovanie, ktore ste zaplatili ale nevyuzili... Myslim si, ze by hned zistil, ze sa aj bez teba zaobide.
A nedvihaj. Vsak nejak si poradi.
@viestta a ak mi napríklad napíše v messengeri?
Je úplne jedno, či ti bude volať cez mobil, messenger, whatsapp či inú apku. Ak ťa potrebuje stiahnuť, nech tak urobí písomne do mailu aj s potvrdením, že si je vedomý, že ti uhradí všetky náklady, ktoré spomenula viestta. V opačnom prípade nech akceptuje, že si na dovolenke a uvedené budeš riešiť po návrate do práce. A viac nedvíhať.
Tak odpisem, ze som na dovolenke a nemam na neho cas
U nas v praci sa to stalo, este velmi davno. Kolega proste nemohol odist na dovolenku, ktoru mal zaplatenu. Firma mu uhradila vsetky naklady, ktore zdokladoval, cize storno zajazdu cez CK (100 %), letenku mal zvlast, cize to tiez poslal a kompletne vypisy z uctu, ze co si zakupil a prepadava mu (transfer, pozicanie auta, poistenie a tak). Toto vsetko mu firma preplatila, pisomne to mal, ze z vaznych pracovnych dovodov mu rusia dovolenku a uhradia vsetky vydaje.
@melanta a vies co, ja mam polovicny uvazok a veduca mi zdoraznovala, ze prave ka mam byt k dispozicii, kebyze jej niekto vypadne, lebo mam vela volna. Slusne som jej povedala, ze ak budem moct, zastupim, ale bohuzial, ten volny cas nie je pohotovost, ze mi platia za to, aby som bola k dispozicii
@martinkatinka vtipná pani je tá tvoja vedúca. Je úplne jedno, aký má kto úväzok, mimo práce nie si povinná nič riešiť. A hlavne do tvojho voľného času je jej veľké guľové.
@melanta ono zase, ja som ochotna, ak ozaj nic ine nemam, ale som jej to aj tak vysvetlila, ze je len na mojej dobrej voli, ci pojdem. A veru, aj sa tak sprava, je mila, ak nieco potrebuje a vyjde mi v ustrety v inych veciach. Takze myslim, ze sme teraz obe spokojne 😉
@martinkatinka aj mne sa stava, ze mi zavolaju, ci nemozem prist ked niekto vypadne. Ale teraz je to komunikacia na urovni, korektna z obidvoch stran. Nie ako ta byvala, ktora mi napisala SMS ked som bola s kovidom na PN "zajtra mas poobednu, ked neprides mas vypoved". Len som tu SMS preposlala na personalne a bolo vybavene. Sice este cirkusovala, ze co som si to dovolila, ale aj tak jej to nepomohlo. "Odidena" bola nakoniec ona, nie ja. Sice nie hned bola odidena, ale nejak sa jej to po tom zacalo nabalovat, lebo aj ostane si uz nenechali skakat po hlave.
Neviem ako by sa dovolala šéfka mne, keďže som služobny mobil nechala aj s Pc doma vypnuté, ani maily som nečítala, nič a keby volala sa mi nedovola, nebol tam signal tam kde som bola.....to je dovolenka, nemas pracovať, a keď niečo horí, sú tam ďalší ľudia, ktorí ťa zastupuju, a keď nie sú zastupujúci, tak šéf vie že máš voľno a má sa vynájsť sám, to je môj názor
Super ďakujem vám za odpovede ❤️
Nemusíš, všetko je to o vzťahoch, ja sa snažím nemať ani telefón pri sebe počas dovolenky, pre mňa je to v lete jediný čas, ktorý si ozaj môžem užiť len s rodinou a neviem si predstaviť žeby ma práca v tom vyrušila.

Nie. A súkromný mobil nie si povinná dvíhať ani keď si doma po práci či cez víkend.