icon

Dve ponuky: Ktorá práca je výhodnejšia?

4. feb 2025

Pisem anonymne pretoze sa to netyka mna ale kamaratky. Dostala dve ponuky u toho isteho zamestnavatela. Prva ponuka pracovala by pondelok az piatok dlhy tyzden 11h nocna, kratky tyzden 5h v popoludnajsich hodinach. Vikendy, dni prac. pokoja vzdy volno, ziadne nadcasy len vo velmi vynimocnej nepredvidatelnej situacii. Je to podla vas ok? Da sa z dlhodobeho hladiska odpracovat az 10nocnych za mesiac? Ide o sedave zamestnanie, keby nemali ziaden alarm vedela by tam aj pospat cast nocnej. V priemere to vychadza na 160h za mesiac. Druha ponuka u toho isteho zamestnavatela pracovat pravidelne len vikendy jeden tyzden 2 denne druhy druhy tyzden 2 nocne. Co vychadza na 96h za mesiac. Navyse by pracovala vsetky dni prac.pokoja a pocas dovolenkoveho obdobia, ako zaskok pri PN. Tu by teda znamenalo, ziadne sviatky s rodinou, ziaden presne stanoveny pracovny rozvrh. Ako pri takom uvazku by sa dala vypocitat dovolenka? Naco si dat pozor v zmluve pri takom uvazku kde pracovny cas nevychadza kazdy mesiac rovnako? Financne obidve pozicie vychadzaju priblizne narovnako pri zohladneni vsetkych priplatkov za vikendy, sviatky, nocne. Co sa tyka zamestnaneckych benefitov o nieco lepsie je na tom prva pozicia.

mimisram
4. feb 2025

Ja by som isla do tej prvej moznosti. Ale mne napriklad nerobi problem robit nocne. Niekto si na to nezvykne absolutne. Mne by nevyhovovalo nemat vikendy volne s rodinou.

luccija
4. feb 2025

@mimisram tiež by som si vybrala prvú možnosť, ale zase škoda ten ďalší týždeň tie poobedne, lebo buď pozerá na hodiny, že sa chystá do nočnej, alebo je v poobednej.

mimisram
4. feb 2025

@luccija Poobedne su uplne najhorsie podla mna. Ale zase je to len na 5 hodin. Akoze ani jedna z tych ponuk nie je za mna idealna. Ale keby mam vybrat, tak tu prvu. Ja by som hladala dalej nieco.

mogaa
4. feb 2025

Ja by som dočasne brala druhú možnosť...cez týždeň má volno a každý týžden odrobí len víkend....víkendy sú najlepšie platené - príplatky ...len teda rozhodnúť sa musí aj podľa iných kritérií, napr. ak má malé deti, tak byť bez nich víkendy je nie veľmi dobré rozhodnutie, keďže cez týžden sú v škole/škôlke