Dve ponuky: Ktorá práca je výhodnejšia?
Pisem anonymne pretoze sa to netyka mna ale kamaratky. Dostala dve ponuky u toho isteho zamestnavatela. Prva ponuka pracovala by pondelok az piatok dlhy tyzden 11h nocna, kratky tyzden 5h v popoludnajsich hodinach. Vikendy, dni prac. pokoja vzdy volno, ziadne nadcasy len vo velmi vynimocnej nepredvidatelnej situacii. Je to podla vas ok? Da sa z dlhodobeho hladiska odpracovat az 10nocnych za mesiac? Ide o sedave zamestnanie, keby nemali ziaden alarm vedela by tam aj pospat cast nocnej. V priemere to vychadza na 160h za mesiac. Druha ponuka u toho isteho zamestnavatela pracovat pravidelne len vikendy jeden tyzden 2 denne druhy druhy tyzden 2 nocne. Co vychadza na 96h za mesiac. Navyse by pracovala vsetky dni prac.pokoja a pocas dovolenkoveho obdobia, ako zaskok pri PN. Tu by teda znamenalo, ziadne sviatky s rodinou, ziaden presne stanoveny pracovny rozvrh. Ako pri takom uvazku by sa dala vypocitat dovolenka? Naco si dat pozor v zmluve pri takom uvazku kde pracovny cas nevychadza kazdy mesiac rovnako? Financne obidve pozicie vychadzaju priblizne narovnako pri zohladneni vsetkych priplatkov za vikendy, sviatky, nocne. Co sa tyka zamestnaneckych benefitov o nieco lepsie je na tom prva pozicia.
Ja by som dočasne brala druhú možnosť...cez týždeň má volno a každý týžden odrobí len víkend....víkendy sú najlepšie platené - príplatky ...len teda rozhodnúť sa musí aj podľa iných kritérií, napr. ak má malé deti, tak byť bez nich víkendy je nie veľmi dobré rozhodnutie, keďže cez týžden sú v škole/škôlke

Ja by som isla do tej prvej moznosti. Ale mne napriklad nerobi problem robit nocne. Niekto si na to nezvykne absolutne. Mne by nevyhovovalo nemat vikendy volne s rodinou.