icon

Existuje ideálna práca pre ženu?

25. jún 2024

Zaujíma ma či existuje práca/profesia pre ženu, kde si viem zarobiť a mať dobrú pracovnú dobu. Roky som investovala energiu do profesie, ktorá pre mňa nemá budúcnosť. 😕 Toto som si žiaľ ako teenagerka neuvedomovala, keď som s tým začínala.
Musím pracovať ozaj veľa nato aby som sa vedela uživiť, prispôsobovať sa klientkam, ktoré sa častokrát vykašlú na stretnutia a mňa oberajú o príjem. Ide o službu za ktorú klientky nebudú platiť zálohu, čiže tadiaľto cesta nevedie.
Stále sa hľadám, skúste mi poradiť. 😊 Ktorá práca je podľa vás ideálna. Aj si viete zarobiť, aj mate čas žiť, čas na rodinu.

Strana
z2
autor
26. jún 2024

@mirkam3 Nehľadám nič, preto tu nepíšem ani žiadne informácie o mne. Píšem len, že chcem zmeniť profesiu a neviem akým smerom sa mám vybrať. 😊 Pýtam sa žien, kde su spokojné. Nehľadám radu čo by som mala robiť. Zaujíma ma kde to ženám najviav vyhovuje, kde si vedia aj zarobiť a mať aj svoj život.

autor
26. jún 2024

@mirko84 Ak si myslel tým mňa, tak podnikám v beauty smere

autor
26. jún 2024

@snowflakenel Tak to je sestra veľmi šikovná, pretože v tomto smere pracujem roky a čím ďalej tým viac ženy opúšťajú túto profesiu. Vysoké náklady na tovar, prevádzku a pod. Stovky eur v péčku, kvôli tomu že sa klientky nedostavia na termíny a mňa nechajú "sedieť zadarmo". Všetky ženy v beauty službách sa chcú presadiť ako školiteľky a vykašľať sa na robotu. Nehovoriac o tom, že keby mám dieťa tak ani nemám kedy odrobiť "náhradné termíny" po večeroch. Tým padom neuživím prevádzku. Pracovala som pre dva salóny, jeden z toho veľmi exkluzívny. Jeden skrachoval a druhý ma krach za dverami. Moja aktuálna prevádzka by bola na tom fajn, keby mi klientky chodili na termíny a neoberali ma o čas a peniaze.

autor
26. jún 2024

@snowflakenel Ale áno je tu aj druhá strana mince a to ženy ktoré sa nejak nemusia pretrhnuť v živote pracovne, pretože sa o nich muž postará a peniažky majú len ako vreckové. A salónik si držia ako príjemne hobby aby nesedeli doma + im to "pekne zarobí". 😁 Bohužiaľ nie môj prípad.

mirkam3
26. jún 2024

Ok, ale preto sa pýtam na tvoju východiskovú pozíciu a znalosti, lebo čo ti to pomôže, keď ti napíše prekladateľka alebo daňová poradkyňa, že je nadmieru spokojna so svojou prácou, keď na to treba vzdelanie (a nemyslím len VS ale ešte aj roky po nej) aj prax. Jasne, môžeš si to všetko dorobiť ak by si mala motiváciu, ale to sa potom pri niektorych profesiách bavíme o horizonte 10-15 rokov.

nelka93
26. jún 2024

Ja mam super prácu, pohyblivu pracovnú dobu, fajn príjem, nerobím s ľuďmi co je úplne super a keď potrebujem odísť skôr tak idem. Akurát treba vysokú školu technického alebo prírodovedné smeru

autor
26. jún 2024

@mirkam3 Nebránim sa ďalšiemu vzdelávaniu. Nebránim sa ani vysokej škole, ani školeniam, ani učením sa nového jazyka a ani investovania peňazí do ďalšieho rozvoja. Aktuálne som vzdelaná v smere v ktorom pracujem, tj ako som písala vyššie beauty biznis. Rada sa nechám inšpirovať spokojnými ženami a ich skúsenosťami. Rada si aj vypočujem čo všetko ich to stálo aby sa vypracovali tam kde sú, aby som mala reálnu predstavu o danej profesii.

emm_i
26. jún 2024

Môj názor je, že keď človeka práca baví, prirodzene sa v nej časom posunie vyššie a aj pekne zarobí. Čo z toho, keď napríklad ja učím, vzdelávam sa ďalej, pracujem na sebe aj vo voľnom čase, baví ma to, čím sa mi posúva aj plat, pretože hľadám ďalšie možnosti, ale iná učiteľka si odučí svoje, nebaví ju to, a nemá sa dobre ani platovo, ani psychicky. Tak je to v každej profesii. Musíš zistiť, čo ťa baví a ono to podľa mňa príde. Ja obdivujem ženy, ktoré sa vyprofilovali v manažérskej sfére, ale viem, že ja na to nemám a pravdepodobne by som tam zlyhala. Ale takéto niečo si treba priznať sám pred sebou. Myslím, že veľa ľudí len vidí to, čo majú iní, chcú to - ale potom sú nešťastní, lebo v konečnom dôsledku ich to ani nebaví a ide to z kopca. Zašla som myšlienkami ďalej, ale pointu som hádam vystihla 🙂

mirko84
27. jún 2024

Ano, myslel som teba. Ale kedze si ako anonym, nemam ta ako tagnut

jana_eyre_2
27. jún 2024

Citujem tvoje slová 'Netreba si nič idealizovať" tak to platí uplne pri akejkoľvek profesii.. nedostatky zistíš až keď nejaku konkrétnu prácu vykonávas.. a aj na grafika treba čosi študovať, nestačí len začať, lebo mi to príde z kontextu že to tak vidíš.. (možno nie, len som to tak pochopila)

Práca sa nedeli na mužskú a ženskú, práca je práca a pre každého je iná tá vhodná.. ja som napríklad dlhé roky pred deťmi pracovala za PC.. celkom mi to vyhovovalo, bavilo.. potom som bola dlho s deťmi doma a keď som sa vrátila do prac.zivota bála som sa začať tam kde som prestala.. našla som si fyzicky náročnejšiu prácu a ešte stále ma druhý rok baví.. niekto v nej nevydrží ani dva tri mesiace (zaucam nových ľudi a niektorí to vzdali po dvoch zmenách) niekoho to baví.. aj tu sú však veci ktoré vedia prekážať, avšak každému inak, ako vždy a všade..

Jednoducho, ty si sama v sebe musíš nájsť to svoje čo by si chcela robiť a ak niečo kde treba študovať tak nestačí sikovnost..

Mňa by napríklad veľmi bavilo reštaurátorstvo.. lenže nemám čas na to znova ísť do školy, jednoducho to je tak, tak sa prispôsobujem situácii ktoru mám ..

petinka0202
11. máj 2025
@lucik194

jasnacka, ze existuje, jednu taku mam, super prace pre zenu aj muza, VS nutna, cista praca za PC, dobre platena, ked sa prihlasis a nebudes ako anonym, aj Ti napisem aka je to praca, nie nie je to IT

a nie , nie je to ziaden predaj, ani telefonovanie

@lucik194 poprosím aj ja, robím učiteľku, ale nakoľko som sa rozišla s manželom a som samoživiteľka, nestačí mi , čo zarobím.😢

lucik194
11. máj 2025
@petinka0202

@lucik194 poprosím aj ja, robím učiteľku, ale nakoľko som sa rozišla s manželom a som samoživiteľka, nestačí mi , čo zarobím.😢

@petinka0202 neviem, ake mas predmety, ale dve moje kamosky ucitelky normalne doucuju poobede online deti/ teens, maju to ako vedlajsi prijem, ale maju velke deti…..

deti aj teens maju cez doucma a FB skupinu kde byvaju

Strana
z2