icon

Existuje kontrola na školstvo?

monika123654
7. nov 2022

Ahojte, nieviete niektorá z vás ci existuje nejaká kontrola na školstvo,?Jedna sa o to ze majster fyzicky zaútočil na syna počas praxe.Vulgarne nadávky voči synovi aj ostatným spolužiakom sú dennom poriadku.Ale toto už prekročilo všetky medze.Dal mu facku, ze mu okuliare spadli dole.ked som.mu volala mi povedal že,,ved som mu nedal takú silnú 🤦‍♀️.Preto chcem aby to riešil niekdo kdo je vyššie ako riaditeľka. Ďakujem za každú radu

Strana
z2
belllinka
7. nov 2022

@monika123654 nikdy si so synom nemala problem? A co na zakladke, kde ho zas mlatili spoluziaci a on chudak nic zle nerobil, ani neprovokoval?

mandzula
7. nov 2022

@141117mmn tieto veci sa diali aj predtym, nemyslim si, ze bez poznania majstra, o ktoreho v tomto pribehu ide, mozme vynasat sudy, co je za jeho agresivitou. Preto sa mi zda zbytocne, vnasat do tejto diskusie tuto temu.

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
monika123654
autor
7. nov 2022

@belllinka tam ho bohužiaľ šikanovali, veľmi dlho nám trvalo kým sa z toho dostal...ale dobre som vďačná za radu v prvom príspevku. A nemienim a nechcem tu riešiť pre nás oboch dost chulostivu tému.

emlaju
7. nov 2022

Môžem sa spýtať v ktorom ročníku je syn?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
trendyy
7. nov 2022

@monika123654 netrpela by som to a urcite riešila...Ja nebijem moje deti prečo by mal niekto cudzi🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

minutka
7. nov 2022

Urcite podnet na skolsku inspekciu

1gabriela13
7. nov 2022

@monika123654 zriaďovateľ,vúc,inšpektorát. Inak,nič v zlom,samozrejme neadekvátna reakcia od učiteľa,ale čo si dovoľujú deti ,tak to si niekto,kto v školstve nepracuje ani nevie predstaviť. Som s nimi denno denne,ale s niektorými to je o drzku. Mne sa minule na hodine pobili dievča s chlapcom ,a nadarmo som ich pekne upozornila,potom zvýšila hlas,tak sa do seba pustili,že som ich ledva vedela rozdeliť. A tie hlášky voči pedagógom ani nekomentujem. Odznejú aj také že ty k***,p*** a všelijaké perličky. No keď už to povie pedagóg tak to je na odsúdenie,žiak môže všetko. A k vášmu synovi. Určite to nebolo za neskoré odovzdanie testu. Pre takúto blbosť si nik neriskne vyhadzov.

jana_eyre_2
7. nov 2022

@belllinka ty si nikdy v živote nezažila nespravodlivosť od učiteľa? Vždy bolo na vine dieťa?

Ja si pamätám pani učiteľku na strednej čo hádzala stoličky po žiakoch, lebo mala proste takú povahu, nikto s tým nič nerobil.. je mi smutno z toho že na MK sú ženy stále dookola len jednostranne a myslia si že vždy za všetko musí len a len dieťa..

belllinka
7. nov 2022

@jabadabadu keby sa moj syn nevedel vpratat do koze, tak by doma dostal facku aj odomna. Ja si tu ziadneho svojho “milaska” neobhajujem.
A tiez si myslim, ze ucitel by len tak pre nic za nic, za neskoro odovzdany test problemy neriskoval.
@jana_eyre_2 nie, nezazila som nespravodlivost od ucitela. Ale zazila som matky, ktore do nemoty iba obhajovali svojich synacikov, co boli najvacsi grazly na skole.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
belllinka
7. nov 2022

@jabadabadu co splietas? Jasne ze s bezdovodnou fackou nesuhlasim, ale stavim sa, ze ta facka nebola iba kvoli testu.

jujala
7. nov 2022

@belllinka ...ja len, ze je absolut irelevantne, za co bola ta facka. V dnesnej dobe v skolstve akekolvek i naznakove fyzicke napadnutie je nepripustne. Je milion inych moznosti ako pokarhat, a ked to nadriadeny nedokaze, nech ide cistit zachody. Ak by bolo moje dieta aj just chuligan, tak maju zasiahnut prislusne organy a nie v skole ho mlatit/ psychicky ponizovat/ akokolvek znehodnocovat osobnost. Ja byt na strane deti, tak sa spojim a psychicky by sme ho vystvali. Neraz som sa postavila proti akejkovek nespravodlivej spolocnosti. Jasne, vzdy dostanem po papuli ale nedam sa a to je hlavne.

euka210
7. nov 2022

@monika123654 ako dnesne deti vedia byt drze atd, ale ked to spravanie ucitela je pravdive, tak nema v skolstve co robit.

zirafienka
7. nov 2022

@euka210 presne toto som chcela napísať. Odhliadnúc od všetkého, takto sa pedagóg správať nesmie a nemá čo robiť v školstvo.

katka700
7. nov 2022

@monika123654 Škoda že si si ten rozhovor s tým ch***m nenahrala. Ak má syn modrinu choď s ním k lekárovi a na políciu. Napíš sťažnosť riaditeľovi školy a daj si potvrdiť že to prevzal. Ostatným rodičom nevadí čo za bula učí ich deti?

lienka.7
7. nov 2022

@monika123654 školská inšpekcia

jana_eyre_2
8. nov 2022

@belllinka Aha, takže si učiteľka ktorá všetko čo sa týka ucitestva berie vztahovacne?

Učitelia, policajti, predavačky, rodičia, autobusari, lekári.... To všetko sú ľudia a sú vseliaki, v každom zameraní, postavení a smerovaní sa nájdu AJ debili a nevyrovnani čo si myslia že si môžu dovoliť čokoľvek.. ale nikdy ma neprestane fascinovať keď človek čo nebol na mieste incidentu si dovolí tvrdiť ako čo bolo a zastávať sa niekoho len na základe jeho profesie...

belllinka
8. nov 2022

@jana_eyre_2 nastastie nie som ucitelka 🤦‍♀️ To by som uz bola davno niekde na psychiatrii

amiaja
8. nov 2022

@monika123654 velmi dobre by som si preverila co sa tam stalo a az potom konala. Dnesne decka dokazu neuveritelne veci a hlavne ked su v skole, medzi rovesnikmi, kamaratmi.. vtedy sa citia ako najvacsi hrdinovia a idu si dokazovat ako nebudu pocuvat autoritu/ucitela. Budu sa predvadzat, provokovat len aby zabavili spoluziakov. A urcite ti syn celu pravdu nepovedal.
Ak je ale ucitel naozaj taky ako pises bez priciny tak to ries.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
8. nov 2022

Cokolvek by jej syn urobil, vyucujuci sa ma kontrolovat, aj on vie veci riesit pokarhanim, s riaditelom atd... a nie fackami. Ak je syn problemovy, co kludne moze byt, aj tak by to mal riesit riaditel, inspekcia, budu pouceni obaja aj ucitel aj student. KEdze su deti drze ako plostice, mne by tiez asi trvalo naucit sa ovladat :DD len aby sa nestalo, ze vyucujuci odidu aj ti posledni, ktori maju na ne nervy a budu sa deti samovzdelavat :D

simca06022011
8. nov 2022

@elizabet173 osobne si neviem predstavit nabehnut do skoly a spovedat spoluziakov, nie je to v kompetencii rodica okrem ineho a ani sa vobec pravdu nemusi dozvediet, lebo deti si navymyslaju z kazdej strany.

hiro
8. nov 2022

@141117mmn "spajam coronu, ockovanie a nasledne vojnu vsetko v kratkom case s tym ze ludia zagresivneli.... ale to je uz zname...ziadna novinka"
Na strednej sme mali tiez prax - prakticke vyucovanie ci co to bolo, rozne manualne zrucnosti, ti majstri boli hrozni, s normalnymi ucitelmi sa ani nestretavali, popijali si svoje v ich casti skoly ci druhej budove. Grobiani. Ano, nie je ziadna novinka ze sa tato cast ucitelov takto chova. A to bolo par desiatok rokov pred koronou ci ockovanim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
8. nov 2022

Tie, ktore bez poznania okolnosti obhajujete majstra, dufam, ze by ste to tak brali aj doma s partnerom/manzelom - urobila som nieco, co sa muzovi nepacilo, tak mal pravo mi jednu struhnut.

lacibo
16. nov 2022

@monika123654 ries to najprv s triednou, potom s riaditelkou..taky je postup..mozes ich aj obist,ale to mi nepride seriozne jednanie..pracujem v skolstve..osoba 1.kontaktu je triedny ucitel

Strana
z2