Externá práca - informácia o odpracovaných hodinách pre zamestnávateľa

25. dec 2023

Mozem otazku? Ked niekto pracuje externe z domu alebo tak, ako vlastne vie zamestnavatel ze kolko odrobi kolko pracuje a ci pracuje? Ako to vlastne vie, ked dajme tomu prac cas je 8h , a odrobi clovek len napriklad 6 ako to zisti zamestnavatel?

missviolet
25. dec 2023

napriklad konektivita na vsetkych kanaloch, tok mailov, taskov, nahadzovania v systemoch....

viestta
25. dec 2023

Alebo to, kolko a kedy je zamestnanec pripojeny ani zamestnavatel neriesi, dolezite je aby bola robota spravena

janagem
25. dec 2023

Ak máš firemný notebook úplne v pohode môžeš mať robený screenshot obrazovky v určitých časových intervaloch

janagem
25. dec 2023

Ale čo hovorí viestta je aj u nás. Ak máš robotu spravenu, nikoho netrapis

mikadooo
25. dec 2023

U nás sa to nerieši. Tak ako píše @viestta, zamestnávateľa zaujíma, či je práca spravená. Čiže niekedy s prstom v nose, inokedy dorábam po večeroch. Čiže podľa mňa závisí od toho, akého máš zamestnávateľa a ako veľmi je naklonený externej práci a "dodržiavaniu pravidiel". Ak to chce sledovať, či naozaj pracuješ 8h, vie si to určite odsledovať.

ajka0207
25. dec 2023

Záleží od konkrétneho miesta, niekoho kontrolujú počas pracovnej doby a inému stačí že je robota spravena.

zuzanaete
25. dec 2023

Ja keby som nerobila, tak sa to zisti hned, ze praca nie je urobena. Takze robit musim. Ale uz nikto nesleduje, kedy a kolko presne pracujem. Ale ak by ma chceli skontrolovat, tak by to videli na emailoch, na mojich logoch a aktivitach v systemoch. Co viem, tak v niektorej firme musia posielat vykazy, ze kedy robili a co robili. Vyznam nevidim, lebo aj tak to zamestnanci vacsinou riesia cez ctrl c - ctrl v. A uz vidim nadriadeneho, ako tie vykazy pravidelne kontroluje. Za mna tam musi byt lojalita z obidvoch stran a funguje to potom. Flakac sa bude flakat aj priamo v office, nemusi robit ani z domu.

petamich
25. dec 2023

zalezi od zamestnavatela a aj typu prace - niekde to neriesia, ked je robota spravena a v zasade si k dispozicii, reagujes na maily, chat (ak mate), tak to nikto neriesi, potom je opacny extrem, ze pravidelne kontroluju stav pocitaca (ci si aktivny), logy, maily, screenshoty obrazovky atd. a potom to maju ludia niekde medzi 🙂

ja som napr. konzultant, dodavame projekty a sluzby pre tretie strany a nemozem si dovolit odrobit 20 hodin zo 40, reportujem cinnost atd. (samozrejme nie nejako extremisticky, cize tiez to nikto nesleduje na sekundu presne)

kazdopadne suhlasim s prispevkom vyssie - ze ten co je flakac sa flaka aj v office aj doma aj vsade, to uz by ten manazer mal vediet, co za ludi ma v time a ci sa moze na nich spolahnut

simca06022011
25. dec 2023

Väčšinou nejde o čas ale urobenu prácu.