Fakturant vo firme
Ahojte. Chcem sa vás opýtať, skoro cely život pracujem s číslami a strašne by som sa chcela naučít Fakturácie. Nie som študentka. Strašne mám rada Excel. Moja otázka znie "vie niekto", kde by ma zobrali do firmy kde sa to naučím SAMOZREJME ZE ZADARMO!!! (Len potrebujem prax)🙏 som šikovná aspoň, tak tvrdili o mne kolegyne na úradoch, kde som robila a prišla som o prácu kôli corone. Mám dve deti takže budem k dispozícii od pondelka do piatku. Bola by som Strašne Strašne šťastná, keby ma aspoň niekto na mesiac skúsil zobrať určite neoľutujete. Ďakujem za odpovede neviem kde to už mám skúsiť 🙏🙏
@stacinka69 fakturovat? Ved v dnesnej dobe len vyskladnis polozky a prenesies do dokladu. Tam sa niet co ucit. Vsetko za teba spravi system.
Skor by som sa oboznamila s uctovnymi systemami.
@solange7 ale bolo by fajn, keby takýto pracovník aspoň chápal súvislosti, v akých pracuje ten program... a ak má vzdelanie nejakej kozmetičky alebo strojársku učňovku (to ber ako príklad), asi ťažko pochopí tie súvislosti. ani za mesiac nie. bez urážky. síce píše, že rada pracuje s číslami, to však ešte neznamená, že je vhodná na "fakturantku"... môže robiť štatistiku napríklad. tam nemá čo pokaziť 🙂
@panelacikova gymnázium. Chcela som ísť vyššie ale musela som sa postarať o súrodencov. Proste problém prišli na dlho rokov...takže som musela utekať do práce.
@stacinka69 gymnázium je fajn... no a prečo teda neskúsiť podať si životopisy do firiem?
@stacinka69 podľa proiflu si z BA, akosi sa mi nechce veriť, že je tam problém nájsť miesto... ja som si našla podobné, ako uvádzaš, a to v inom meste, kde je to fakt preplnené, kde je problém nájsť si prácu...
@panelacikova už som ich poslala veľa a stále mi odpisuju s polutovanim vám musíme oznámiť....
@panelacikova aj keď pýtajú strednú školu tak uprednostnia vysokoskolacku😔...ktorá si nejde robiť prax do firmy. Už to skúšam aj keď sa mi ozvú online pohovor, tak navrhnem já, že nech ma zoberú najprv ako brigadničku, a keď uvidia že mi to ide ....tpp
Ovládaš nemčinu? Lidl berie na rôzne pozicie aj bez praxe nemyslim teraz predavačky
@stacinka69 na fakturácií vážne nie je nič zložité, je to také monkey job. Problémom je, že len ako fakturantka na TPP nie je moc príležitostí, zvyčajne sú to kumulované funkcie - buď v spolupráci administratívny pracovník alebo polo účtovník (junior účtovník). Účtovníctvo by sa ti zišlo ovládať aspoň základy.
@gemerka17 účtovníctvo som mala 3/4 roka, čo som mala doučovateľku, ale tá odišla do KE a už neprišla 😄😄
Ja som pracovala väčšinov, že som mala na starosti základné fin.kontroly, materiály na spracovanie do zastupiteľstva pre sekčného riaditeľa, právnikom som spracovala všetku poštu, archív a samoska, že aj písala listy, ktoré si oni upravili, keďže som není právnik....robila som s obrovskymi číslami, ktoré museli sadnúť do 1eura. A teraz tu zobrem o robotu zadarmo 😂😂😂😂
@karolinakr neovládam. Ale tam som bola už aj osobne. Že sa mi ozvu a nakoniec nič 😄
@stacinka69 čo tak pozícia administratívny pracovník vo firme, alebo pomocná účtovníčka. V prípade potreby možno dorobiť kurzy účtovníctva - najlepšie aby ti to preplatil úrad práce, ak si vedená, inak je položka do 1000 e. Tie kurzy by ti mohli dopomôcť k nejakej šanci na úspech. Keďže si z BA, tak by vážne nemal byť nájsť problém. V každom prípade netreba sa vzdávať, zas príležitosti je dosť v hlavnom meste.
keby si vedela nemcinu aspon trochu, ja som tiez niekoho hladala pre klienta na sekretarske prace, mozno aj vystavovanie faktur. ale vies to je mala zrucnost len vystavovat faktury, treba este nieco k tomu. napriklad ja si vystavujem fakutry sama ako szco, lebo nic to nie je, len napisem kolko treba platit, doplnim do vzoru. tak ak ta to bavi, skus si este spravit aspon kurz uctovnictva, nech vies spravit uzavierku a trochu sa vyznas. mozno na urade prace davaju aj zadarmo kurz uctovnictva. to by si mala super, o uctovnivnikov je zaujem, ale o takych co aj sleduju zmeny a tak.
@denkatn o pár stotín, ale tak to na trhu proste je. Presne tak fakturant je malá zručnosť, vždy treba niečo k tomu. Robiť 40 hodín mesačne len vystavovanie faktúr tak to by musela byť obrovská firma, aby to pokryla. Jednak je to tiež práca s účtovným softvérom častokrát, čiže preto to účtovníctvo je dôležité. Ak je vo firme len jeden účtovník - tak ten robí všetko, aj vystavuje faktúry, účtuje, robí DPH a daňové priznania.
@gemerka17 jasné...väčšinov som posielala do veľkých firiem kde mali aj 7 fakturantov. Proste som smutná z toho, že človek sa chce naucit už aj zadarmo a nemá možnosť...preto to som tu napísala, ak by sa mu hodila pomoc do kanclu/firmy aby som pomohla a zároveň sa naučila...
@gemerka17 to som nevedela, že keď si na úrade práce, že je aj takáto možnosť. Od januára budem na úrade 1x prihlasená, tak sa to popýtam...Ďakujem
@stacinka69 Nevzdávaj sa, hľadaj ďalej, Tá príležitosť určite bude. A na tom úrade sa popýtaj, ťahaj informácie za akých máš za to nárok a nenechaj sa odbiť.
Vyskusaj eyerim, na profesii maju vyhodeny inzerat na junior uctovnika, akurat dnes som ho pozerala a vyzeral super 🙂
@gemerka17 to som nevedela, že keď si na úrade práce, že je aj takáto možnosť. Od januára budem na úrade 1x prihlasená, tak sa to popýtam...Ďakujem
@stacinka69 ahoj,zamestnala si sa ako fakturant?

a čo tvoje vzdelanie?