Finančné dôsledky neplateného voľna na týždeň
Baby, neviete koľko by ma orientačne vyšlo neplatené voľno na týždeň? Som normálne zamestnaná na tpp doba neurčitá, ale mám na celý rok len 20 dní dovolenky. A keďže som zvyknutá pomerne dosť cestovať, je to nedostatočné.
Premýšľala som, že ak by som vyčerpala dní dovolenky mohla by som si na napr týždeň zobrať neplatené voľno? Samozrejme, za predpokladu, že by zamestnávateľ súhlasil. Riešim či s niečim takým máte niektorá skúsenosti. Že ako veľmi finančne nevýhodné by to bolo.
Nemáme ani žiadne sick days a nemôžme si to ani nadrobiť.
hodinova mzda krat pocet odrobenych hodin a pocet dni, nikto nevieme kolko zarabas, otazka je, ci ta zamestnavatel pusti, u nas boli vzdy caviky aj s normalnou dovolenkou kvoli zastupovaniu, museli sme hlasit pol roka dopredu
Ale to ti zamestnavatel nemusi dovolit..a musis si platit zdravotku
No strata 1/4 prijmu bez nahrady (resp. pocet dni) a plus si sama zaplatis odvody za ten tyzden. A ako pises zamestnavatel musi suhlasit, kedze ta musi odhlasit a prihlasit z/do Socialnej poistovne.
@anonym_autor u nas v korporate je to uplne nepovolene. Mozes mat neplatene volno - zaroven s vypovedou.
@anonym_autor ľudia, ale ja som sa nepýtala na názor či ma zamestnávateľ pustí 😃 píšem to aj v príspevku. Pustí. Ale neviem čo všetko to obnáša. Či si platím len zdravotné. A či sa to odvíja od príjmu
@anonym_autor ľudia, ale ja som sa nepýtala na názor či ma zamestnávateľ pustí 😃 píšem to aj v príspevku. Pustí. Ale neviem čo všetko to obnáša. Či si platím len zdravotné. A či sa to odvíja od príjmu
@anonym_autor ak ti to zamestnavatel schvali tak financne prides o od oka 1/4prijmu a doplatis si 1/4zo zdravotky ta je aktualne 107.25 e na mesiac pre rok 2025
Len zdravotne odvody na týždeň, nižší plat bez náhrady za voľno a nizsia priemerná mzda v ďalšom kvartáli pri dovolenke, lekárovi, sviatku(?)…, Ďalšie mensie a asi zanedbateľne vplyvy - nižší denný vym.zaklad v ďalšom roku pri PN, OČR,.. nižší dôchodok, materska
Zdravotné odvody na týždeň, vychádza to cca 4€ deň.
A výška odvodov do ZP sa neodvíja v tomto prípade od príjmu, platia sa minimálne

zaplatis si minimalne odvody do ZP, ostatne dovody platit nemusis