icon

Finančný príspevok na stravovanie: Ako funguje na výplatnej páske?

janka2812
13. feb 2024

Zienky co sa vyznate do uctovnictva porafte mi prosim.Zaujima ma co je na paske ten financny prispevok na stravovanie co mi daju , no ale na druhej strane pri zrazkach mi ho strhnu.Ten prispevok mi chodi na zaciatku mesiaca, a vyplata dajme tomu 15.Len nerozumiem ci je to spravne na tej paske a ci sa to ma ratat ku mzde.Som z toho jelen. Poradte prosim .

Finančný príspevok na stravovanie: Ako funguje na výplatnej páske?
risolino
13. feb 2024

FP dostávaš mimo výplat (to máš ako pravidelnú zálohu) a na ľavej strane to máš zúčtované, že si mala nárok na celý 🙂

majusqa77
13. feb 2024

stravujes sa v praci? dostavas prispevok na kartu?
malo by to byt narok vopred a strhnute podla realneho poctu odpracovanych dni

risolino
13. feb 2024

je to + a - ... keby si napr. mala PNku, tak na ľavej strane máš o tie dni ponížené sumy.

vikusjk
13. feb 2024

@janka2812 ten prispevok musia zuctovat vo mzde, zaroven, ak by prspievali nad ramec zakona, musia ho aj dodanit. Preto ho tam mas priznany (to je to plus) a kedze uz si ho dostala vyplateny zaciatkom mesiaca, tak to mas minus, aby si ho nemala vyplateny znova spolu so mzdou

kacenka1983007
20. feb 2024

@janka2812 nepracuješ náhodou na pošte? U nás to máme tak isto .

janka2812
autor
Autor odpoveď zmazal
janka2812
autor
20. feb 2024

@kacenka1983007 ano 😀

iveta7677
20. feb 2024

@janka2812 to mate finančný príspevok na stravovanie. Dávajú vám zálohovo. Nemusíte sa báť je to dobre vykazane.Je to prirátane k čistej mzde. To vidíte na ľavej strane.

cackaa
20. feb 2024

@janka2812 Zálohu dostávaš vždy dopredu na plný počet dní v mesiaci, tá sa ti potom na páske odráta a priráta sa ti suma stravného za skutočne odpracované dni.