Hľadanie si práce bez úspechu
ahojte. od septembra si hladam pracu a stale nic. vzdy mi pride email ze uprednostnili ineho kandidata. cim viac odmiednuti tym som nervoznejsia a zufalejsia. myslela som si ze ju najdem rychlejsie, tak do vianoc, no nic a ta medzera sa predlzuje. byvam v BA a poslednych 5 rokov som opatrovala dedka, ktory bohuzial nedavno zomrel. zacala som opatrovat hned po skole, takze za tie roky som si par tisic nasetrila. skolu mam len 3 rocnu cize nemam maturu len vyucny list. ziadosti posielam na pozicie predavacky (tesco, lidl, kaufland), tam maturu netreba, no zatial nezaujem. pravdepodobne ich odradza ze nemam realne pracovne skusenosti ale cas uz spat vratit nemozem. nechcem mat plat menej nez 1300 v hrubom, pretoze aj ked som sama bez zavazkov, tak to neutiahnem si myslim aj keby som si prenajala len izbu. snazim sa najst nieco ine ako predavacka ale neviem. casnicka urcite nie lebo svojim vyzorom by som sa skor dostala do minusu. stahovat sa mimo mesta nechcem.
Ucitelky s vysokou skolou nemaju casto 1300e v hrubom..a ty nemas ani poriadnu skolu..
Jaj tak radšej nemať žiadny plat, ako plat menší ako 1300€. 😀
skus rakusko pracu, na december budu brat retazce určite
nechces plat menej ako 1300. a tam by som zacala.
@anonym_3a2f78 však to je 975 v čistom, v blave len tak plesne
Uvedom si že máš len výučný list.
Tým ťa nechcem nejak dehonestovať, ale zas..
Nečakaj že ti dajú plat 4 k.
@anonym_autor si na urade prace evidovana ,skus či by ti nejaky kurz nepreplatili ešte
Nie si neschopná ani lenivá. Päť rokov si sa starala o dedka, a to nie je žiadna diera v životopise, ale dôkaz, že vieš byť zodpovedná, spoľahlivá a empatická...len to musíš ukázať tak, aby to personalisti pochopili ako skúsenosť, nie ako pauzu. V životopise si pokojne napíš: 2020–2025: Starostlivosť o člena rodiny – zabezpečenie každodenného chodu domácnosti, nákupy, organizácia lekárskych návštev, lieky, hygiena. Rozvoj zodpovednosti, empatie a samostatnosti....a v motivačnom liste vysvetli, že po rokoch starostlivosti o blízkeho chceš znovu naplno pracovať, že si spoľahlivá a prácu berieš vážne. Znie to omnoho lepšie než veta nemám prax....ak si zatiaľ nenašla miesto ako predavačka, nezasekávaj sa len na tom. Skús sa pozrieť aj na recepciu v hoteli, klinike, fitku, na administratívu, zákaznícky servis, call centrum (mnohé sú aj z domu), alebo logistiku a skladovú evidenciu. V Bratislave je veľa firiem, ktoré hľadajú spoľahlivých ľudí, nie vždy potrebujú maturitu, ale niekoho, kto sa nezloží po prvom probléme....zváž aj krátky kurz, napríklad administratívu, MS Office, účtovníctvo základ alebo opatrovateľský kurz. Úrad práce často tieto kurzy platí a po nich ťa budú brať vážnejšie. Aj keby si začala s platom okolo 1100–1200e do roka sa vieš dostať vyššie, keď už niečo konkrétne ukážeš....a nenechaj sa znechutiť tým, že ti posielajú odmietnutia. V Tescu alebo Lidli im denne prídu stovky mailov, skús ísť osobne.... možností je veľa a si mladá.
Podľa všetkého si ešte mladé žieňa. Na tvojom mieste by som sa snažila zvýšiť si vzdelanie, dorobiť aspoň maturitu. Niekde je potrebné získať prax, tak začať pracovať i za menšiu mzdu ako je tých 1300€.
urob si opatrovatelksy kurz a chod opatrovat do rakuska
@anonym_autor 1300€ bez praxe a skoly je poziadavka uplne mimo. Dopln si do CV starostlivost o dedka. Aj to sa pocita. A dopln si maturitu.
na zaciatok pre BA je to realny plat. kedze si bez maturity....
obehla by som obchodaky v BA, teraz na vianoce hladaju vsade predavacky, aj kebyže to bude na 2 mesiace je to fajn, lepšie ako nic.
urcite si v septembri mala zacat chodit do skoly - dorobiť maturitu. hocijaku len nech mas papier. takze dalsi september uz zacni chodit do skoly, da sa aj externe, hlavne v BA to vies poriesit .....
urob si zajtra turistiku, obehni obchodaky, obchody, urcite nieco najdes
Nemyslím si, že je problém v tom, že by uprednostnili niekoho s praxou. Moja dcéra je ešte študentka SŠ a brigáduje v Kauflande, neter v Tescu. Predtým nemali žiadnu pracovnú skúsenosť. Aj keď bývaš v BA, máš vzhľadom na vzdelanie prehnané nároky na plat, prepáč. Na tvojom mieste by som vzala čokoľvek. Vždy lepšie niečo, ako nič.
@anonym_autor napíš si do životopisu aj nejaký obchod.Opatruj deti včera som našla toľko dobrých inzerátov.Nakupne centra hľadajú všade aj do Zary, Tiger atď..alebo cez úrad práce opatrovateľskuly kurz a do dss
@anonym_a04adb ale asi nie za 1300
Choď upratovať, dokladať tovar, prihlas sa niekde na brigday. Uprimne, junior recruiter u mna v Bratislave zacina na urovni 1300 eur/brutto. A to musi mat VS, ovladat jazyk na urovni min B2, druhy jazyk vyhodou a prax s naborom aspon par mesiacov popri skole, na part time, staz apd. Teda nie absolvent.
A čo opatrovateľka? Skús aj agentúry popozerať, ten plat chápem, na dnešnú dobu už takmer nič moc, ale ty sa musíš odraziť a vezmi akúkoľvek prácu a môžem potom hľadať ďalej. Určite si dorob maturitu, aj tá už je v dnešnej dobe pomaly nič. Veľa šťastia, nevzdávaj sa, nájdeš určite 🙂
prečo si myslíš že by si so svojim výzorom bola v mínuse.
troška sebavedomia.
skús aj tú čašníčku a uvidíš.
si mladá - určite pekná žena tak nechápem prečo sa tak ponižuješ.
@anonym_autor skus merkury market, v ba vkuse prijímajú a zarobíš aj viac
@anonym_autor 1300 v hrubom maju ľudia s VS. Takže tým začni. Hľadať si nekvalifikovane pozície. Upratovačka, pomocná sila v kuchyni a pod. Alebo si dorob školu.
@anonym_autor dorob si maturitu. Na úrade sa popýtaj na kurzy, ktoré hradia oni. Zober životopis a choď osobne od dverí k dverám a pýtaj sa, aj tam, kde si myslíš, že netreba.
@anonym_3a2f78 však to je 975 v čistom, v blave len tak plesne
@sara07 ale veľa ľudí v Bratislave robia aj za menej ako 1300.. bohužiaľ, nemajú asi tiež veľakrát na výber.
Ja som teraz cerstvo po VS, pracujem v BA a plat taky nemam. Takze bud zmen krajinu napr Svajciarsko alebo uber na svojich narokoch.
prečo si myslíš že by si so svojim výzorom bola v mínuse.
troška sebavedomia.
skús aj tú čašníčku a uvidíš.
si mladá - určite pekná žena tak nechápem prečo sa tak ponižuješ.
@anonym_c0cf4b Autorku nepoznam, ale mlada sa nerovna vzdy pekna. Poznam par mladych, obtlstnutych a zanedbanych zien.
… zrazu 1300 v hrubom je nejaka vysoká mzda iba pre ľudí s VŠ, ale ked je tu téma aký máte plat tak 1300 v čistom zarábajú smetiari v BA 🤣
Nevzdávaj sa.
Ten kto tvrdí že toľko predavačka v BA kraji nezarába asi nerobí v obchode. Rozpošli životopis do rôznych predajní. Aj DM hľadá.
Nevzdávaj sa.
Ten kto tvrdí že toľko predavačka v BA kraji nezarába asi nerobí v obchode. Rozpošli životopis do rôznych predajní. Aj DM hľadá.
@bosorkabb ale za predavačku ju nechcú a za menej peňazí robiť nechce. Pritom podľa mňa práca niekde v sklade, kde je práca vhodná aj pre ženy, aj keď o stovku menej môže byť lepšia a kludnejsia. 🤷♀️
baby nerozpravajte hluposti, plat v BA 1300 je uplne normalny plat zacinajuceho juniora..... aj predavacky. omrknite si taku profesiu , obchody s handrami typu reserved zacinaju na takom plate.....
preco je v BA kraji v sucasnosti cez 1800 eur priemerná mesacna mzda?
poposielat autorka CV cez profesiu. a potom ist obehat predajne
… zrazu 1300 v hrubom je nejaka vysoká mzda iba pre ľudí s VŠ, ale ked je tu téma aký máte plat tak 1300 v čistom zarábajú smetiari v BA 🤣
@anonym_5833c5 tiež ma udivuje, že niekomu tento plat príde vysoký. Však to majú aj predavačky na strednom Slovensku 🙈.
A áno aj kopec ľudí s VŠ - ale to je skôr smutné, že za také peniaze idu robiť.

nechces plat menej ako 1300. a tam by som zacala.