icon

Home office kvôli rozhodnutiu zamestnávateľa - kompenzácia nákladov

zuzkalujza
23. mar 2021

Ahojte, chcem sa spýtať ako to máte doriešené tie z vás, ktoré pracujú z domu, nie na "vlastnú" žiadosť, ale kvôli rozhodnutiu zamestnávateľa. Ako ja som veľmi rada, že sme doma, nakoľko mám piatačku na dištančnom, takže je to ľahšie takto o tom niet debaty. Ale už sme doma viac ako rok, teda od februára 2020. Využívam vlastnú elektriku, internet, počítač, tlačiareň....... Tak ma len tak napadlo, či niekomu zamestnávateľ aj prispieva na náklady spojené s HO. A ak áno do akej miery?

Ďakujem

Strana
z3
nikiki29
24. mar 2021

@zuzkalujza ja by som určite nežiadala náklady za elektrinu, internet a pod. ak by tie náklady neboli extra vyššie - napríklad nutné navýšenie obmedzeného internetu o desiatky € mesačne. Alebo ešte by som zvážila žiadať papier do tlačiarne, farbu... hlavne ak tlačíš stovky papierov.

katulienkax
24. mar 2021

ja by som ziadala akurad ten papier, toner, monitor ma poskytnut zamestnavatel a takisto pocitac. Elektriku neviem ako by som kompenzovala ale co sa tyka napr mojej prace, dochadzane do prace prevysuje moje naklady doma nakolko benzin ma stoji viac ako elektrika co miniem, takze vlastne teraz aj usetrim

zuzkalujza
autor
24. mar 2021

@solange7 nabíjanie firemného telefónu bol príklad, ale.... mám viacero telefónov a denne spravím aj 150 hovorov, takže sú na nabíjačke stále v podstate.....

solange7
24. mar 2021

@zuzkalujza ja by som sa pri vysvetľovaní spotreby naozaj radsej sustredila na to, ze ti bezi cely den PC a ako vela spotrebujes papiera a tonerov do tlaciarne. Skus si vygooglit aku spotrebu ma nabijanie telefonu. Je to minimum.

zuzkalujza
autor
24. mar 2021

@solange7 ako ja viem, že je to minimum, len to je minimum toho a minimum toho a minimum toho, ale keď sa tých minimum nazhromaždí viac, tak to už zase až také minimum nie je. Ale nejdem to ja zatiaľ nijak riešiť, ja som len chcela vedieť ako to majú inde poriešené. Uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia.

solange7
24. mar 2021

@zuzkalujza tak ak teda nejdes riesit spotrebu elektriny, urcite by som si nechala preplatit papier a toner. To su bezne kancelarske potreby a rozhodne niesu lacne. To by z tvojho platu ist nemalo urcite. Ja si chodim na firmu po zasoby cez vikend. Nechce sa mi objednavat, mam to kusok. 😄

Strana
z3