Home office kvôli rozhodnutiu zamestnávateľa - kompenzácia nákladov
Ahojte, chcem sa spýtať ako to máte doriešené tie z vás, ktoré pracujú z domu, nie na "vlastnú" žiadosť, ale kvôli rozhodnutiu zamestnávateľa. Ako ja som veľmi rada, že sme doma, nakoľko mám piatačku na dištančnom, takže je to ľahšie takto o tom niet debaty. Ale už sme doma viac ako rok, teda od februára 2020. Využívam vlastnú elektriku, internet, počítač, tlačiareň....... Tak ma len tak napadlo, či niekomu zamestnávateľ aj prispieva na náklady spojené s HO. A ak áno do akej miery?
Ďakujem
ale mozno sa nieco docitate tu 🙂
https://podnikatelskecentrum.sk/home-office-ma-...
ja si neviem predstavit ako by sme s manzelom vyuctovali kolko elektriky sme minuli. 🙂
Ja nemam umožnený HO ale ani na povahu práce sa mi neda pracovať z domu. Ale pokiaľ to u teba trva dlhšie zamestnávateľ by ti mal poskytnúť potrebné veci na pracu z domu. Ako napr pc ak potrebujes, nie drat svoj, tiez tlačiareň a určite by som sa pytala aj na kompenzáciu za internet. Ak by isli o par sni cert to ber, ale ja by som nesúhlasila aby som musela používať svoje osobne veci kvôli práci.
@zuzkalujza tiez som tak dlho doma na HO a ani mi to nenapadlo ziadat😁 notebook mam pracovny a zas tej elektriny tolko neminiem a internet neplatim od mnozstva dat a ten by sme mali takcitak. Ja som vdacna, ze nemusim cestovat, pocas nudnych meetingov varim a upratujem😂 takze ja som spokojna a dufam, ze to bude co najdlhsie
@hederamonstera ja som sa tiez minule smiala ze by bolo zaujimave pocas nudnych meetingov vidiet co vsetci robia... 😀 supanie zemiakov na dennom poriadku... 😀
@anickaaa6aaa ono pokial niesi postavena pred takuto situaciu sa lahko rozhoduje...
zamestnavatel ti ma umoznit HO ak ma na to moznosti a prostriedky ale nieje nuteny nakupit celej firme notebooky...
Kamaratka robi pre banku. A dostala na vyber bud bude robit z domu na vlastnom PC a pripajat sa cez VPN alebo moze chodit do kancelarie lebo oni jej nemaju aky PC na domov ponuknut. Tak usetrila peniaze za cestu a pracuje uz rok z domu...
Inak by bola sama v prazdnej kancelarii kazdy den...
@zuzkalujza niektorí prispievajú, je to na dohode, bohužiaľ povinnosť ešte nemajú
@hederamonstera
@dzina007 Baby ako ja som naozaj naozaj rada, že mám túto možnosť, a tiež ma doteraz ani nenapadlo niečo žiadať, len dnes to nadhodila kolegyňa, cez skype, že ona si požiada, lebo vraj vie že náklady by mal kompenzovať s časti zamestnávateľ. Tak som len bola zvedavá, či to niekto aj tak má. Ak nie tak v pohode. Nejdem sa teraz dožadovať pár EUR. Len som chcela vedieť ako to majú iný.
@dzina007 my nemáme umožnené byť v kancelárii, ani keby sme chceli. PN tiež nepripadala do úvahy, nakoľko sme "predajná" spoločnosť a ak nepredávame nemáme zisk. Takže jediná možnosť je HO.
V rakusku sa to da odpisat z dani. Ja to beriem tak, že ušetrím hodinu a pol cesty a to ďaleko predaleko spolu s výhodou tej flexibility presahuje nejaky minuty toner atď. Internet by som mala tak či tak... Takže od zamestnávateľa nejdem určite nič chcieť. By som si pripadala trápne.
Jedine, že plat je nejaký veľmi veľmi nízky a pár supov urobí nejaký rozdiel.
@zuzkalujza tak sa pridaj ku kolegyni a uvidis 🙂
@hederamonstera čo si, nech počká, či to kolegyni prejde a podľa toho sa zariadi 😂
@dzina007 😂😂 asi tak...kolegyna mi hovorila, ze si obcas zacvici a tak😂
@bluka2 no este lepsie😂
Ja robim z domu siesty rok, a nikdy mi popravde nenapadlo tieto veci riesit. Laptop a telefon mam firemny, internet sme mali tak ci tak, multifunkcnu tlaciaren/skener tiez a to tlacim fakt max par stran mesacne, ked som potrebovala nieco vacsie (pridavny monitor alebo headset), tak mi bez problemov preplatili, a ostatne su uz fakt drobnosti. Za posledny rok, co robime s muzom z domu obaja, sa nam zvysila spotreba elektriny asi o 3 Eura mesacne a vody asi o 2, takze by mi bolo pravdu povediac trapne pytat si take drobne. Ale videla som uz vselijake diskusie, dokonca ze riesili baby, ze maju vacsiu spotrebu toaletaku a mydla, to mi uz prislo ako slusny bizar 😀
@bluka2
@hederamonstera ešte že sa dobre bavíte..... človek sa tu normálne na niečo spýta, ale tuším sa tu vždy nájde niekto, kto si má potrebu niečo ventilovať....... nemám slov
@zuzkalujza ale vsak to nebolo vobec v zlom 🙂)
@zuzkalujza čo si, však sa bavíme, ale vôbec nie v zlom. Musíme si spestriť ten HO, zemiaky už sú ošúpané, vlasy umyté, nákup spravený... 😃
@zuzkalujza viem o 2 korporaciach ktori svojim zamestnancom prispievaju sumou 15€. Takze to, ze niektorym uzivatelkam konika to ani len nenapadlo pytat od zamestnavatela este nic neznamena ;) V mojej praci ale nepreplacaju pri HO a nic navyse.
@zuzkalujza ja robím z domu od leta, na vlastnú žiadosť, počítač mám firemný a prispievajú mi aj na elektriku a internet mesačne podľa odpracovaných dní, plus teda stravná karta😉
@zuzkalujza ved pockaj co uznaju kolegyni a uvidis. 😀
@zuzkalujza ja len zo zvedavosti, na koľko si vyčíslila mesačné náklady? veď internet by si mala tak či tak, pár vytlačených strán sa ráta na centy, akurát tá elektrina... no ale zas na druhej strane ušetríš na ceste do práce, čiže si pravdepodobne v pluse, či?
Robim na vlastnu ziadost 2 roky a z toho rok, co nam zavreli office, tak nam davaju cca 55e mesacne na net, nic som nemusela ziadat.
robim skoro rok z domu, v nasej firme nepreplacaju naklady vobec nikomu (ale zato povymienali ludom robotne PC za notebooky aby mohli robit z domu) co pri 700 ks zamestnancoch je dost (vymienali tomu kto chcel).... ostatni sme napojeni normal cez VPN na svoj pocitac z domaceho pocitacu.
nedavala by som si preplatit naklady, mne napr. aj ked som doma normalne ide "stravne" na gastro kartu (mnohe firmy o zrusili),.... takze za mna nie nedavam si preplacat a ani by som si nedala
@nelca84 tlačím pomerne dosť, dva balíky do mesiaca a aj viac, toner som kupovala 3 x za svoje, musel som zvýšiť balík na internet, aby stíhal, mám 2 monitory k CP, tiež dva telefón ktoré nabíjam, takže aj elektrika sa nejaká naviac minie, do práce som to mala 5 minút peši, takže asi som skôr v mínuse. Ale ako neviem to samozrejme vyčísliť a myslím, že sa to ani nedá. Ak by zamestnávateľ niečo dal bolo by faj, ak nie neriešim..... stravné dostávam stále, čo je super.
@zuzkalujza aspoň na ten papier do tlačiarne by mohli prispieť.Vela ľudí dostáva aspoň symbolicky
No nejdem lamentovat, robim homeoffice roky, cize nie len teraz.. elektriku a kedze mam aj neobmedzeni net, tak to neriesim (ja som si mobily a co ja viem co vzdy nabijala doma:D). Ale vsetko ostatne mam firemne, od pocitaca (ja doma mam monitor, a aj svoj pc, ked potrebujem, normalne zbalim pc - aktualne je to krabicka 20x10cm a napojim si to doma na monitor, cize ziadne notebooky neriesim) az po tlaciaren a aj kancelarske veci si nosim z firmy alebo kupujem a preplacam z firemneho. Neprispievaju mi nic, stylom "prispevok" ale nosim bloky/pripadne faktury davam vystavovat rovno na firmu a preplati sa mi to.
@luccija ako to by mohli, aj toner preplatiť podľa mňa. Ako nie je to veľa, ale potešilo by to. Na to sa asi spýtam aj ja.....

Nie a ani ma nenapadlo ziadat...
Ja to beriem aj ako dobru moznost vedeniu ukazat ze do buducna ak bude nejaky problem nemusim brat PN OCR dovolenku dlhodobu ale mozem a viem pracovat z domu...
praca z domu je benefit... aspon pre mna je urcite... 🙂