Homeoffice + ubytko pri mori
Ahojte, s priateľom pracujeme na homeoffice a rozhodli sme sa to využiť a ísť niekam k moru - žiadny extrém, stačilo by Chorvátsko, Taliansko... (ideálne Slovinsko) sen je taký ten malinký mobilný domček hneď pri mori s teraskou, kde môžeme pracovať 🙂 a po práci ísť zabehať popri mori... možno na 2-3 týždne? Googlim všetky možné ubytovania, ale nič také som zatiaľ nenašla (a samozrejme za rozumnú cenu...) a viem, že aj veľa Slovákov tam má rôzne apartmániky, tak možno budete vedieť poradiť, posunúť kontakt... možno aj niečo súkromné, aby to nevyšlo draho.
Rada by som podmienky homeofficu využila, lebo zatiaľ sedím len doma. Využívate to nejako? Budem vďačná za všetky rady 🙂
Ďakujem
Autorka bude asi aj dospelá, asi aj svojpravna, keď chodí do práce, a asi aj vie co si s manželom vo vzťahu k zamestnavatelovi môžu dovoliť... Ale ako hovoria nepísané pravidlá tohto fóra, tak najskôr treba osobu dobre "poučiť" co ma alebo nemá robiť (lebo veď ona sama nevie), potom kvalitné zdrbat, a pripadne (ale nie je to nevyhnutné) poradiť... Známy chodia a problém väčšiny týchto domov je ze často vypadáva wifi, alebo ti nepotiahne 2 ntbk čo môže byť pre vás celkom problém.. Ale ak by som mala poradiť šla by som na korfu, v máji ak ti vyjde počasie a znesiete studensiu vodu, vieš sa aj okúpať, na bicykli vieš prejsť celý ostrov, výborne sa tam dýcha, ceny ubytovania sú relatívne priaznivé a aj auto sa dá požičať za prijateľnú cenu... Žiadna masová, akurát zopár Britov a Nemcov praktizujúcich to rovnako ako to ty máš v pláne.
Zalezi, co na to zamestnavatel. Ja som na HO od 2017 a ja jednoducho nemozem len tak ist. Ja som viazana na moju IP, ktora e "skontrolovana". Keuze mam velmi delikatesu robotu, nemocem s ani len tak přestahovat. Ked by som sa chcela stahovat, zase sa muses vstetko "prehlasit" na nove IP atd. Moj muz zase moře robit HO odkial chce. zili sme v Saudi a kolkokrat sme si len tak odbehli do UAE na par dni. On robil a my sme sa clapkali v mori.
@anjelicek26 to, ze Vy si nedovolite vytrcit paty z domu, to uz je len a len Vas problem, neviem preco taky negativny postoj, nie kazdy ma taku sikanu v praci ako Vy 😉
u mna aj u priatela v praci nastastie zvladame od zaciatku pandemie vsetky meetingy, skolenia a podobne online formou a nikdy nebol problem pracovat odkialkolvek
@autorka ja som tak bola s priatelom na mesiac na Fuerteventure a bolo to super, mali sme aj jeden tyzden dovolenku, zvysok sme pokryli homeoffice-om a vobec nelutujem toto rozhodnutie, mali sme booknuty cez Airbnb domcek v rezidenskej casti, take zoskupenie domcekov v spolocnej brane aj s bazenom v meste Corralejo. Bazen miestni takmer vobec nevyuzivali, takze sme to mali castokrat VIP 🙂 problem pri zhanani ubytka bol len s tym, ze vela ubytovani nemalo internet. My sme mali statsie na celkom slusne pripojenie. Takze na to upozornujem. Aj viackrat sme si prenajali auto a jazdili po ostrove. Ak by Ta nahodou oslovila Fuerteventura, viem dodat fotky aj recenzie ohladom autopozicovni, obchodov, mozem odporucit krasne plaze na Fuerteventure pripadne ubytovanie, ktore sme mali (ale bol to taky priemer, zariadenie starsie, ziaden luxus). Varili sme si sami. Do restik sme zasli len vynimocne na nejako celodennom vylete po ostrove.
u nas tiez homeoffice znamena, ze musim byt kedykolvek k dispozicii a dobehnut do kanclu (cize nehrozi vycestovat)
@viky173 ze sikana... kazdy ma pracovnu zmluvu inak postavenu, my si musime podat ziadost a musi to personalne schvalit, s danovych dovodov a aj co sa tyka rizika vynasania firemnych informacii (napriklad kradez firemnych dokumentov ci laptopu) sa posudzuje. Neviem, ako by si take bezpecnostne ci zachranarske skolenie robila online, ale ok... my mame deti v skole, tak nejake vylety padaju, jarne prazdniny ano budem home office robit od mojich rodicov, ale to je zo zamestnavatelom dohodnute... proste je to o komunikacii a kazdy robi uplne inu pracu, ze ano...
@anjelicek26 presne mas pravdu, vela firiem ma s tym problem kvoli daniam atd...len ludia si to lahko predstavuju
@anjelicek26 no vidis a predstav si, ze ja som BOZP skolenie robila online z domu aj nechty som si pri tom lakovala 😀
ked vidim ako tu mate prisne podmienky, som stastna, ze ja aj priatel mame benevolentnejsich zamestavatelov a mozeme vyuzivat aj taketo vyhody HO 🙂
samozrejme u oboch z nas boli zamestavatelia dopredu informovany o nasom pobyte, vsetko dohodnute
@viky173 ved je to super, nic ine, ako ze precitat zmluvu a dohodnut sa zo zamestnavatelom ze treba som ani nepisala. Take vyhody zavidim, ale moja praca je dost specificka a senzibilne data, firma toto len velmi pomaly uvolnuje. Ale tak mame zas ine benefity, o to nic..
Najprv si obaja zistite, ci je pre vas mozne pracovat plnohodnotne zo zahranicia a potom hladaj ubytko. Co sa tyka ubytka, zisti aky je tam internet a pripadne ine moznosti ziskania dat, pre istotu.
Baby ti tu radia kadeco a sem tam odveci. Moj zamestnavatel je dcerska spolocnost UK firmy. Nemaju tu pobocku, moji kolegovia su po celom svete. Ja sa dostanem do svojho firemneho pc aj v zahranici, ale vacsinu svojej prace nie som schopna na nom vykonavat, lebo potrebujem pristupy, ktore su pre mna dostupne len v SR. V zmluve to nemam ukotvene, pretoze moja firma take podmienky nema. Ale zakaznici maju take podmienky dohodnute s mojou firmou. Teda kym robim pre takeho zakaznika, musim mat aj pristup, ktory je podmieneny mojou lokaciou v SR.
@domiklik mozno vedia, mozno nie. V kazdom pripade, ked zaplati ubytko a zisti ze nic z toho, tak bude neskoro. Ja by som minimalne nahlasila zamestnavatelovi, ze kde sa budem zdrziavat mimo republiku a ako dlho. A ked je zamestnavatelovi jedno kde si a zalezi na tom co robis, tak potom by to malo byt ok.
@viestta na rozdiel napr od teba nie som strcena v kazdej diskusii prajem krasny dnik 😘
autorka, skus airbnb stranku, tam je dost sukromnych ubytovani
@namornicka ťažko vybrať jednu pláž...každá pláž iná, tam sa treba ubytovať hocikde a ísť spoznávať...stojí to za to...krasaa. najlepšie ubytovanie v oblasti Potos odtiaľ sa dajú tie najkrajšie plaze. Ak sa dáš na to poradím ktoré plaze sú naj 😉
Ďakujem krásne všetkým za rady a upozornenia, určite to všetko ešte prezistim🙂 skúsim nejaké skupiny na fb. Ďakujem 💜
Ahoj, pocula som o Valley pri Zadare (HR). Pozri, ci by sa vam nepacilo. V kazdom pripade, ak sa ti bude chciet, bolo by strasne fajn keby si nas updatla, ze ako to dopadlo, kam ste nakoniec sli a ako sa vam pacilo.

@anjelicek26 nie kazdy HO je rovnaky... Ja mam kancelariu v inom state... Bola som tam raz, ked som si prevzala laptop, telefon a zmluvu