Hrubá mzda
Dobry deň chcem sa s vami poradiť ,pracujem ako praktická sestra v štátnej nemocnici na infektologii prvý rok po strednej
Hrubom na zmluve mám 940 eur čo je ak sa nemýlim tak je 720 eur v čistom + za 165 odpracovaných mávam príplatok 120 eur takže spolu cca 840. Avšak mal som smeny k tomu 2 nedele , Vianoce + sobota a výsledná výplata mi prišla 860 eur ? Nie je to trochu málo?+ Výplatnú pasku ako mne jedinému neposlali...
@tetapetra 700 a drobne nieje zlý plat v zdravotníctve na infekcnom?🙄 amen maria to nemyslite vazne
@majamat aj keby mám 817 tak aj tak to je málo ,50 eur je príplatok za tie nedele a... Nočné nie
@frederik126 no tak napr vsetko co sa k vyplate pridava, je v hrubej mzde, cize ak mas okolo 120e + k vyplate, tak to je pred zdanenim. po zdaneni e to teda len 80e.
cize ak mas bezne 737e a k tomu priratas ten infekcny zdaneny priplatok,t ak to robi dokopy 817e, nie 855.
dalsia ve. pises stale len o vikednoch a sviatkoch, a coi nocne? nocne nerobis?
@frederik126 a ta kolegyna robi nocne?
@frederik126 + podotýkam spolužiačka ktorá mi odtiaľ odišla mala plat 990 eur a to tam bola prvý mesiac ako ja
@alzbeta1301 no nie je to jedno.,je to podstatny rozdiel... A to moze byt rad za taky nastupny plat, niekto nastupoval za omnoho menej, ak by neboli minimálne mzdove naroky, tak to by este len zaplakal... Moja prva vyplata bola do 400 eur
@majamat To že nie , my sa striedame každý druhy deň.
Ona mala odpracovaných 165 hodín a ja tak isto + ja som mal o jednu nedeľu viac
@frederik126 a co prax? ty si po skole a ona?
@trgypadl ano nastupoval ale kedy ? Pred 10 rokmi keď všetko bolo o 80% lacnejšie?
@frederik126 treba mať výplatnú pasku. A tu dať skontrolovať. Napriklad mne sa stalo, že mi nezdaniteľnú čiastku dali 2x takú 🤦🏻♀️
@alzbeta1301 na margo, keby kazdy tak pristupoval, ze nebude robit za take drobné... Tak si fakt neviem predstavit, kto by v tom zdravotnictve teda robil... A za dalsie... Kedysi to bolo odstupnovane, nastupny plat plus roky.. Teraz ma niekde sestra po skole rovnaky plat ako sestra s 30 rocnou praxou je to fer?? Nie je
@frederik126 neprehanaj, urcte to nebolo o 80% lacnejsie.
@majamat takisto nemá prax
@majamat Dobre ale nechápem čo tu riešia úplne nepodstatné veci
@alzbeta1301 po skončení školy? Mám odrobenych 25r a ďaleko od jeho platu neutekam. Tak skús sa pozrieť aj na to.
@trgypadl Od tohto roka idú hore platy za roky praxe takže áno už to bude fér
@frederik126 no tak tatko bez presnych info neviem. to chce fakt tu vyplatnu pasku.
sice nei som uctpovnicka, ale vyplatu si viem vypocitat celkom presne.
v provom rade si zozen tu pasku a uvidis za dalsie aks a ti neico nevidi, tak treba ist za uctovnickou, nech sa ti na vyplatu pozrie. moze ybt, ze spravila chybu, za sviatky a vikendy su priplatky, cize tam nei ejo com. v zdravotnsictve to enfunguje ako u podnikatelov, ze sa niektori vykriucaju, priplatky s a v zdravotnictve platia,a le aj uctovnici hybuju. úripadne vedenie,ktore nahlasuje odrobene smeny.
@tetapetra to že ty za taký plat robíš to je len tvoja “zásluha” žiaľ mám 23 rokov ale za take drobne by som nerobila a už vibec nie v zdravotnictve
Pekná téma. Ako sa tu ukazujú ľudia - keď ja nemám, tak nech nemá ani druhý. A keď je mladý, nech drží hubu a nesťažuje sa, veď čo by za to iní dali. Nečudujem sa, že ľudia odtiaľto utekajú kade-ľahšie. 👎 Autorovi držím palce a ak sa to nevyrieši, nech dá výpoveď.
@frederik126 ako u Teba je vidiet, ze si očakával, ze budes zarabat viac, ale nezabudaj, ze k tym 940 v čistom sa málokedy dostanes aj s priplatkami... A este raz Ti vysvetlujem, ze musi byt nejaka postupnost... Ty mas 940 brutto sestra s VS 1008, stale nevidíš rozdiel?? Este mas slusny plat na začiatok
@alzbeta1301 A to ked vsetci zmenia pracu, to ako kto zostane v zdravotnictve ? To kto sa postara o pacientov? Ved treba iny system platov nastavit. Ale tak na SK to je asi ciste scifi :/
@lalala94 tak tak a potom sa cuduju že po 30 rokoch zarábajú 800€ 😆 akože a ešte má tu zozeru že ako by to fungovalo keby bol každý taký ako ja 😀 no viete čo absolutne má to nezaujima nebudem niekde makat na 3 smeny za 800€ za to že to majka z Huncoviec takto trpí 30 rokov lebo sak budem blba
@silvike lenže rozumies že ten platový system nikdy nebude keďže nieje potrebný? Pretože hore vedia že vždy sa nájde kopa žien ktoré si povedia že sú rady za tých smiešnych 700-800€?? To vám nedochadza
@alzbeta1301 pre niekoho drobne, niekto si aj tie drobne vazi! Mozno Ta raz zivot nauci....
@silvike spravodlivé to nieje ale ani nebude keďže ľudia s praxou väčšinou ako to slušne napisat drzia jazyk za zubami 🙂
@trgypadl @silvike 940€ je rovnako smiešny plat ako aj 1008€. Sorry, na takúto postupnosť sa môže každý vykašlať. Potom nech sa nečudujú, že mladí sa do zdravotníctva nehrnú, resp. idú radšej robiť do zahraničia. Prečo by tu napr. mal tento chalan zostať? Z čírej lásky k slovenským pacientom? Lebo možno o 15 rokov zarobí koľko? 1300€? 😀 Prečo by nemohol povedať, že zarába málo? Lebo ten plat je fakt smiešny. Však mu pokojne ukazujte realitu, on si zbalí caky-paky a odíde preč - stačí do ČR alebo odíde celkovo zo zdravotníctva. A takto to urobí x-stoviek ďalších zdravotníkov. Kto na to doplatí? Jasné, že len pacienti, nuž ale ja sa tým zdravotníkom čudovať nebudem.
@trgypadl a myslíš že tie drobne si ta budú vážiť keď bude treba platiť hypotéku a účty ? Že ten pacient ti zaplati účty? Pochybujem to že sa s takým platom uspokojis to je tvoja vec a predstav si že má zivot naucil 🙂 a velmi dobre preto sa mám DOBRE